Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Problém s Wifi u N520 - ještě neřešený?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Zdravim,
    chtěl jsem se připojit ke své síti, správce chtěl můj mac a zaktivoval ho. Takže mi nyní PDA hlásí, že jsem připojen.
    Když se ale pokusím připojit na nějakou internetovou stránku, tak mi to po cca 0,5 min. hledání zahlásí: Stránku nelze najít. Zkontrolujte název a opakujte akci.
    Hlásí mi to u všech stránek, vč. běžných (www.idnes.cz, www.seznam.cz).
    Nesetkal se někdo s tímto, nevíte, kde může být chyba?

    Díky moc,
    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Nevím, jestli to bude i tvůj případ, ale u nás ve škole je ještě kromě té registrace MAC adresy nutné nastavit si v prohlížeči proxy server...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    taky je možný, že budeš muset ručně nastavit IP adresu, pokud ti ji nepřiděluje dhcp servr...
    v sekci freeware si zkus stáhnout nějaký utility pro síť a zkus si pingnout, ať zjistíš, kam se propingneš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    IP ADRESU I VŠECHNY DALŠÍ VĚCI MÁM NASTAVENÝ, STEJNĚ JAKO NB A TEN JDE
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    Spravce ma jeste nejaky firewall. Zkus opravdu pingnout treba nix.cz, pripadne nejbizsi Ap, nebo branu. Podle toho poznas, kde je v tom retezci zarizeni chyba..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Díky,
    odpoledne až budu doma to zkusím.
    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    tak jsem zkusil nix.cz ale hlásí mi to stejnou hlášku
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    mmt, to ti nemohlo hlasit to same. Ja sem mislsl aby si dal ping serveru nix.cz. Pokud nevis, co je ping, tak vysvetlim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    prosim podrobneji pro hloupejsi
    dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    Ping je odpoved zarizeni. Posles ping (Hej, si tam??), a ono odpovi (Jo, sem tu). A meri se cas. Pokud zarizeni odpovi, je propojeni v poradku a chyba je vetsinou v nastaveni (SW problem). Pokud neodpovi, chyba je vetsinou v HW. No a nix.cz je uzel intenrnetu v Praze. Takze:

    Stahni si toto a dej do kolonky host nix.cz a spust pingovani. Napis sem pak vysledek..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Tak jsem si to nainstaloval a hlásí mi to:
    Error: invalid host
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    klikni si na start - nastavení - připojení - síťové karty - síťové adaptéry - (v mém případě) LOOX wireless adapter (ty tam budeš mít asi něco jiného, ale podobného, prostě tu bezdrátovou síťovku) - v záložce "Adresa IP" máš buď "používat přidělenou" nebo "používat určenou". v tom okýnku dole bys měl mít IP adresu, kterou ti přiděliul dhcp servr, nebo kterou sis zadal. obvykle to bývá např 192.168.x.y (nebo třeba 10.0.x.y). zkus dát ping na adresu 192.168.x.1 (to bývá brána - mohl by to být tvůj accespoint, který Tě připojil), pokud bude odezva, znamená to, že tam jsi připojen. pak už jen zkusit, jestli fungují názvové servry a pingnout někam dál...

    můžeš zkusit připojit notebook - někde jsi psal, že ten Ti funguje - na něm zkusit v dosovým okně zadat Tracert www.seznam.cz nebo co chceš, měl by vygenerovat všechny IP adresy počítačů, přes které jdou pakety k cílovému serveru, a ty IP adresy postupně pingnout z pda. tak zjistíš, kde se to zadrhává
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    IP adresu mám 192.168.0.1 - ping mi hlásí error
    když dám ping 192.168.0.155 (výchozí brána) - tak mi to jde

    v pc:
    192.168.0.1 - OK, pak to jde na
    10.0.0.13 - OK, pak to jde na
    84.244.127.13 (bluetone) a dál ...

    a co dál??? tohle není moje specilizce a moc děkuji za všechny rady

    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Máš "WLAN Power save" na "Disable"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Mám, to jsem udělal skoro jako první věc když jsem tu procházel diskuzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SPB Finance 2.x - ještě lepší, ještě více krémovější
    Od Zdenek Malinsky v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 109
    Poslední příspěvek: 21-01-2010, 10:10
  2. Jak připojit n520 na školní wifi síť?
    Od p3!An v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-09-2009, 07:38
  3. N520 a TomTom a WiFi
    Od kyznoh v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-07-2006, 11:51
  4. Wifi v n520
    Od matejcz v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-07-2006, 09:48
  5. Výkon WiFi u N520
    Od damasig_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-05-2006, 00:39