MDA Vario a klepající se obraz
Přeji všem pěkný den, mám problém. U mého MDA se poslední dobou začala oběvovat taková věc, že mi displej buď skáče (a to celý obraz) a nebo se vlní (a to jen okraje písmen) jako, když máte telefon blízko monitoru a někdo Vám volá. Začalo se to oběvovat po nainstalování iSila, ale předpokládám, že v tom zakopanej pes asi nebude. Najde se někdo kdo mi poradí? Na Hard reset nejsem ještě dostatečně odhodlanej, ale jestli to pomůže ...
Děkuji za radu
Děkuji za radu
Dela ti to casto nebo jen parkrat tydne? Mne se stava podobna vec. Obcas,kdyz Vario probudim ze suspend modu (kratky stisk tlacitka vypnuti),tk se mi obraz na displeji najednou rozradkuje a zbela. Vse funguje, jen na displeji nic nevidim. Staci Vario uspat a hned zase probudit a je to bud v poradku nebo se to jeste jednou opakuje, pak uz funguje spravne. Nekdy se mi vsak stane, ze se obraz prvne zvlni. Zatim jsem prisel jen na to, ze to je mnohem castejsi, kdyz je Variu zima (v zime venku jen pod bundou).
Pouzdro (magnety) na to vliv nema. Parkrat se mi to stalo i kdyz bylo jen polozene na stole.
EDIT: Procesor nemám přetaktovaný.
Pouzdro (magnety) na to vliv nema. Parkrat se mi to stalo i kdyz bylo jen polozene na stole.
EDIT: Procesor nemám přetaktovaný.
mě už se stalo obojí tohle.
To zbělání zdá se, že je HW záležitost, protože to dělá i hned po HR
To klepání můžou způsobovat dvě věcy.
1) Moc velký přetakt (nebo špatý soft)
2) Chyba v registrech
např. jsem jednou nedal do ROM vůbec žádné registry a zmrzlo to na uvítacím obrázku, který se po asi minutě začal dost slušně klepat. Obávám se, ale že se nedá určit přesně klíč, který to má na svědomí :?
To zbělání zdá se, že je HW záležitost, protože to dělá i hned po HR
To klepání můžou způsobovat dvě věcy.
1) Moc velký přetakt (nebo špatý soft)
2) Chyba v registrech
např. jsem jednou nedal do ROM vůbec žádné registry a zmrzlo to na uvítacím obrázku, který se po asi minutě začal dost slušně klepat. Obávám se, ale že se nedá určit přesně klíč, který to má na svědomí :?
[QUOTE="jimmyjames"]Dela ti to casto nebo jen parkrat tydne? Mne se stava podobna vec. Obcas,kdyz Vario probudim ze suspend modu (kratky stisk tlacitka vypnuti),tk se mi obraz na displeji najednou rozradkuje a zbela. Vse funguje, jen na displeji nic nevidim. Staci Vario uspat a hned zase probudit a je to bud v poradku nebo se to jeste jednou opakuje, pak uz funguje spravne. Nekdy se mi vsak stane, ze se obraz prvne zvlni. Zatim jsem prisel jen na to, ze to je mnohem castejsi, kdyz je Variu zima (v zime venku jen pod bundou).
Pouzdro (magnety) na to vliv nema. Parkrat se mi to stalo i kdyz bylo jen polozene na stole.[/QUOTE]
memu kolegovi z prace s posledni TM ROM dela uplne presne to same co tobe....
Pouzdro (magnety) na to vliv nema. Parkrat se mi to stalo i kdyz bylo jen polozene na stole.[/QUOTE]
memu kolegovi z prace s posledni TM ROM dela uplne presne to same co tobe....
Presne to sa deje aj mne. MDA bolo v servise, kde ho opravili flashnutím softu, len ja vol som MDA hneď po príchode domov flashov na inú ROMku a nezapamätal si akú tam dali v servise...
Mno v podstate mi to dela kazdej den po delsim noseni v pouzdre (aspon mi to tak prijde). Jinak romku mam preflashnutou softem primo od t-mobajlu abych neztratil zaruku. Zkousel sem i to s tim uspanim a probuzenim, ale bohuzel to nepomuze :(. Uz sem pomalu zacal hledat zarucak. Jeste tejden vydrzim, protoze sem vcera odinstaloval iSilo tak se chci jen presvecit jestli to nahodou nebylo tim. Doufam, ze to prestane pac cist si knizky kdyz se vam klepe obraz neni zrovna moc prijemny. Ale stejne klepani trva zhruba tak pet minut a pak to zase prestane ale ...
Děkuji za rady!!
Děkuji za rady!!
zdravim Vas priatelia.
Nasiel som Topic,ktory upresnuje moj problem.
Asi pred dvoma mesiacmi,zacal sa chviet display.Po uspani a opatovnom zapnuti to preslo..Alebo pomohlo vysunut klavesnicu.Ale po dlhsej dobe cca 2 mesiace s plnou pravidelnostou sa zacal display chviet castejsie a az zamrzal.Pomohlo uspat a zapnut..Ale robi to nesmierne casto.Asi v 90% pracovnom case s pracou na Variu.. Robilo mi to aj s T-mobile ROM ale aj s novou QTEK ROM.Podla mna je to chyba Hardweru,nejaky studeny spoj.Do konca mesiaca ide Vario na reklamaciu.Tak dam vediet ako to dopadlo.
p.s.: Pisem na variu,tak preto ta diakritika.:oops:
Nasiel som Topic,ktory upresnuje moj problem.
Asi pred dvoma mesiacmi,zacal sa chviet display.Po uspani a opatovnom zapnuti to preslo..Alebo pomohlo vysunut klavesnicu.Ale po dlhsej dobe cca 2 mesiace s plnou pravidelnostou sa zacal display chviet castejsie a az zamrzal.Pomohlo uspat a zapnut..Ale robi to nesmierne casto.Asi v 90% pracovnom case s pracou na Variu.. Robilo mi to aj s T-mobile ROM ale aj s novou QTEK ROM.Podla mna je to chyba Hardweru,nejaky studeny spoj.Do konca mesiaca ide Vario na reklamaciu.Tak dam vediet ako to dopadlo.
p.s.: Pisem na variu,tak preto ta diakritika.:oops:
Vario po problemu s klepajucim obrazom islo na reklamaciu..Display nakoniec sa chvel,urobili sa ciary,ktore postupne menili na ciernu farbu..Dislay bol nepouzity a pomohlo tlacitko vypnut - zapnut..Vario bolo poslane na reklamaciu odoknute a s novou verziou ROM od TM.. Zas aby nesvietilo im tam nieco ine. Po prevzati som bol milo prekvapeny.Vymena dosky + bocneho krytu,kde je stylus.To som ako zavadu vypadavajuceho stylusu ani nenapisal na reklamaciu a ochotne to urobili a vymenili.. :) Som nadmieru spokojny :)
Pisem z PDA.Prepacte diakritiku ;)
Pisem z PDA.Prepacte diakritiku ;)
Přesně s tímto už mám dlouhou dobu problém. Bohužel, já vůl, jsem Vario kdysi otevřel a porušil záruční nálepku... :evil: Asi nemá cenu vysvětlovat, co mě k tomu vedlo, hold blbost... Neví někdo, jak toto vyřešit? Když pošlu Vario s porušenou záruční nálepkou na reklamaci, tak mne s tím asi hnedka vyhodí...
Vario mám koupené přes T-mobile.
Vario mám koupené přes T-mobile.
A to mas este v zaruke? Zrejme asi ano.. No jedine to skusit.. Nic zato nedas.. Ked si ho uz raz otvoril. Ja by som to skusil.. Technik aj tak bude pozerat najprv na chybu... ;)
A proc tam ty zarucni pecete asi tak davaji..
Aby si pri reklamaci nevsimli, ze jsou jiz porusene, jelikoz se v zarizeni nekdo uz neopravnene hrabal? :)
Zjistovat zavadu jako prvni ukon muze technik desetkrat, ovsem pecete prijdou na radu hned posleze.
Aby si pri reklamaci nevsimli, ze jsou jiz porusene, jelikoz se v zarizeni nekdo uz neopravnene hrabal? :)
Zjistovat zavadu jako prvni ukon muze technik desetkrat, ovsem pecete prijdou na radu hned posleze.
Mám ho ještě v záruce. Tedy měl bych, kdybych neporušil tu nálepku...
Asi to teda zkusím a uvidím. Spíše si myslím, že když technik uvidí, že tam není nálepka, tak to hnedka vrátí a nebude to dál řešit.
Neví někdo v jakém servisu opravují MDAčka? Ještě mě napadlo, že bych zašel do servisu a uplatil je, aby mi tam nalepili nálepku, abych mohl poslat Vario na reklamaci.
Asi to teda zkusím a uvidím. Spíše si myslím, že když technik uvidí, že tam není nálepka, tak to hnedka vrátí a nebude to dál řešit.
Neví někdo v jakém servisu opravují MDAčka? Ještě mě napadlo, že bych zašel do servisu a uplatil je, aby mi tam nalepili nálepku, abych mohl poslat Vario na reklamaci.
Je mi to jasne..Ohladom pecate.. Ale vzdy vsetko za pokus stoji :))
Skus sa dohodnut s nejakym servisom.. Mozno by to slo.. Zalezi len na ludoch..
Skus sa dohodnut s nejakym servisom.. Mozno by to slo.. Zalezi len na ludoch..
servis - je to v části důležité, tedy na první straně sekce HTC PocketPC, kdybys to příště zkoušel hledat.
Je-li zařízení kupováno u T-Mobile, reklamaci musíš uplatňovat u nich, ale to je snad vždy v případě uplatňování reklamace, že se zákazník obrací na prodejce a nikoli na servis.
Je-li zařízení kupováno u T-Mobile, reklamaci musíš uplatňovat u nich, ale to je snad vždy v případě uplatňování reklamace, že se zákazník obrací na prodejce a nikoli na servis.
U notebooků se reklamace uplatňuje přímo v servisu. Foťák jsem posílal také přímo do servisu. Jak jsem pak našelna fóru, tak MDAčka od TM je lepší reklamovat také přímo v servisu.
Jinak ten servis jsem našel hned poté, co jsem napsal příspěvěk. Vím, že mám prvně hledat a pak až se ptát. Také jsem to tu mockrát lidem opakoval. No i mistr tesař se někdy sekne, ne? :oops:
Jinak ten servis jsem našel hned poté, co jsem napsal příspěvěk. Vím, že mám prvně hledat a pak až se ptát. Také jsem to tu mockrát lidem opakoval. No i mistr tesař se někdy sekne, ne? :oops:
Ten servis je GSMobile, kdybyste ho někdo taky hledali. Rozdíl je v tom, že pokud ho pošlete rovnou do servisu, budete mít reklamaci vyřízenou rychleji.