Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Problém se SIM O2 Go

  1. #1

    M66 M66 je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    116

    Ahoj,
    měl bych prosbu o pomoc typu, kdy jsem si vždy myslel "proč to sem ty lidi píší takové banality, když odpověď snadno naleznou jinde". A teď došlo i na mě ops: , protože já ji jinde zatím nenašel
    Bez problémů jsem MIO A701 používal se SIM Eurotel s tarifem. Teď musím na čas používat O2 Go kartu a k mému překvapení ji MIO odmítá přijmout. Ta karta normálně funguje v jiných telefonech, MIO mi napíše "invalid card".
    Neměl někdo podobný problém? Resp. dokázal někdo úspěšně vyřešit podobný problém?
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No, nejprve bych zasel do O2, at to zkusi s jinou Go kartou....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    M66 M66 je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    116

    Jj, to mám samozřejmě v plánu. Ale až po práci. Zajímavé je to, že v MIO odmítnutá karta funguje bez problémů v jiných telefonech a v MIO fungují bez problémů jiné O2 i O2 Go karty. Tyhle záhady nemám rád. Když u auta upadne kolo, je problém hned vidět. Tady je kus plastové destičky s nějakým pozlaceným plechem a není na ní vidět nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No, videt neni nic, zvenku jsou jedna jako druha, ale uvnitr mohou byt ruzne chipy s ruznymi vlastnosti aj kompatibilitou...Jinak SIMku, pokud je problem v ni, operatori obvykle meni zadara (kdo by riskoval prechod uzivatele ke konkurenci...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    271

    neni to ta stejna vlastnost jako treba u Nokie N70 "Nelze použít se SIM ET GO"

    Tusim, ze tenhle problem je ve zvolenem zpusobu zobrazovani nebo odecitani kreditu, pokud se nemylim.

    Ani netusim, jestli to jde vyresit vymenou karty, ale rozhodne bych patral u tohoto problemu.

    Treba cybex.cz to u N70 ma, u MIA ne, ale to nemusi nic znamenat.
    Ja jsem nekde zaregistroval, ze vetsina pokrocilych zarizeni ma tento problem.

    EDIT: ted v prispevku vidim, ze funguji jine go karty, mozna je to zpusobene generaci sim karty, zkusil bych tu vymenu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    tento problem je temer na stopro zpusoben uctovanim Go karty...pravdepodobne je to starsi karta a je na ni jeste to uctovani, jak se zobrazoval kredit na displayi...staci kartu dat do nejakeho normalniho telefenu a zavolat na infolinku, kde zacnou primo pres sit menit na karte zpusob uctovani...z telefenu by se v te dobe nemelo pry volat (ani an nej ) a cela ta procedura trva tak dve hodinky (postupne chodi potvrzovaci SMS)...po procedure je potreba telefen vypnout a zapnout, tot vse...vyhody sou take v tom, ze po vycerpani kreditu se Vam nezablokuje telefenni seznam (na karte samozrejme)...tot asi tak nejak vse...doufam, ze to pomuze, kuba
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    M66 M66 je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    116

    Zatím díky za rady :yes: . Za chvíli pádím do O2, tak uvidím co s tím provedou. Bude-li výsledek, dám vědět co a jak.
    Kubisz: myslím, že v tom ten problém nebude. Tu kartu jsem kupoval v létě, je tedy relativně nová. To co popisuješ se stalo mámě na Nokii, kterou jsem ji dal k Ježíšku. Nešlo z ní volat, ale mobil kartu alespoň identifikoval a přihlásil se k síti. Opravili to přesně jak popisuješ. Jenže zrovna v té Nokii tahle "MIO nekompatibilní" karta fungovala a hlásila se už jako O2. Ta stará stále jako Eurotel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    M66 M66 je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    116

    Tak jen pro info, jak to dopadlo.
    Výsledek zvláštní. V O2 jsme zkoušeli různé karty, žádnou to nevzalo na milost (missing or invalid SIM). Doma jsem zkoušel další karty, všechny tedy O2. Ze zoufalství jsem zkusil HR :?, stále nic. Smířil jsem se stím, že MIO je holt nemocné, odnesl jsem ho do prodejny, ať ho nechají opravit. Vyzkoušeli svojí kartu a: "vždyť to jde...". Zkusil jsem tu svou a také to funguje.
    Tak nevím, takovéhle závady fakt nemám rád.
    Teď holt zbytek dne strávím opětovným ládováním MIO po tom nešťastném hard resetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No, ja bych to spise oznacil za stastny hardreset a priznam se, ze me nenapadlo, zes ho predtim neudelal, kdyz jsi badal po pricinach funkcnosti/nefunkcnosti simky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    kdysi (tak pul roku) byl u ET (O2) problem se simkama a myslim nokii 6230i (v ramci prechodu na O2)...tam se problem takzez vyresil tak, ze se do nokie dala simka uz presla, nebo uplne nova, neco se tam prehralo do GSM casti (nebo nekam...) a najednou to jelo...asi to nebude to stejny, ale holt neco mezi nebem a zemi, hihi )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    M66 M66 je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    116

    Ten HR bych rozhodně neoznačil za šťastný, spíš daň za blbost :? .
    Problém byl, skoro se to až stydím napsat, že jsem tam prostě tu SIMku dost nezatlačil ops: . Jen jsem ji tam šoupnul, a předpokládal jsem, že ji do správné polohy dotlačí baterie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    hehe, tak to je dobry, to sem necekal, at zije fabulace hlavne, ze to dobre dopadlo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    No, já jsem to chtěl napsat už včera (zda není karta zamaštěná nebo jinak ušpiněná nebo zda řádně doléhá na kontakty), ale měl jsem strach takovou pitomost psát, aby jsi mi nenapsal jako jeden panáček z Litvajzu, že jsem debil a jak můžu jako administrátor psát takový pitomosti. :? ops:

    PS: Takže budu psát pitomosti, třeba to někdy někomu pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-04-2010, 10:26
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-02-2007, 12:31