Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Asus A639 - Wifi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    3

    Ahoj, jsem skoro úplný začátečník s PDA. Mám toto Pd áčko druhý den a postupně se prokousávám k jeho plnému využití. Příjem internetu včetně zpráv přes mobil E 50 mám již nastaveno ale nějak jsem nepochopil Wifi. Nejde mi přijímat int. přes Wifi. Asi to neumím, nebo nevím, neznám co kde nastavit. Signál Wifi zapnu, vidím které sítě jsou dostupné jen nevím jak tím přijímat internet. Bydlím na Praze 5, kde je Wifi zadarmo. U notebooku je to tak, že jsem nemusel nic nastavovat, otevřu ho, zapnu ,kliknu na internet a už to běží. Toto pda se tak nechová, zřejmě jde o nějaké nastavení v připojení. Budu rád za předmětné rady a porady. Dále jsem úplně nepochopil, zdali toto pda má vestavěný GPS modul, tedy jestli stačí koupit mapu nainstalovat a plnohodnotně fungovat. Předem díky. Zdeněk.

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Když se ti objeví seznam dostupných sítí, tak si vybereš tu , kterou chceš a klikneš na připojit. To snad není nic složitého.



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    3

    Děkuji za promptní odpověď na část mého dotazu. Teď jsem mimo Prahu ale hned zítra ránu si kliknu na tu síť kterou si vyberu a pak mě hned poběží internet Diky.

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od sportovec
    Dále jsem úplně nepochopil, zdali toto pda má vestavěný GPS modul, tedy jestli stačí koupit mapu nainstalovat a plnohodnotně fungovat.
    Presne tak. Mapu a SW na pracu s tou mapou

  5. #5
    combe_ce4you
    Guest

    Ahojte, aj ja mam podobny problem: na A639, ktoru mam par dni, som rozbehal spojenie s telefonom Nokia 6230i cez BT (GPRS - EDGE) a na internet sa pripajam bez problemov. Tak isto v koliske cez Active Sync a PC na DSL.
    Ked pridem do predaje T-Mobilu, kde maju Hotspot, vidim meno poskytovatela aj silu signalu OK, dam Pripojit, okamzite sa pripoji. Potom ale, ked otvaram Internet explorer, hned sa obracia na BT modem a vytaca *99#, akoby sa chcel spojit s telefonom cez BT.
    Prosim, poradte, kde robim chybu? Som uplny zaciatocnik a priznam sa, ze mi absolutne nie su jasne nastavenia pripojeni cez wifi, napr. aky je rozdiel medzi pripojenim do "zamestania" a na "internet"?
    Potesilo by ma, keby som nasiel nejaky navod pre "lamy", lebo to neustale neuspesne skusanie ma uz silne znechucuje... Tuto diskusiu som poctivo preluskal, aj som poskusal, co sa dalo, ale nic...
    Vdaka za pomoc.

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    14

    No,tak uplneti neporadim,ale chystam se HSpot zkusit.Mam WiFi sit vlastni a k ni se pripojim bez problemu,ale v kolibce se mi PC nespoji,ani kdybych se rozkrajel,ale nevim proc. Taxem to zatim "lamovsky" rozchodil pres BT na DSL,ale radeji bych normalne. Navic by me zajimalo, jaxi spojil Nokii...ja pouze na vytacene spojeni...(

  7. #7
    combe_ce4you
    Guest

    No v koliske mi chodi spojenie na DSL priamo po USB kabli, tam som vobec nic nenastavoval. Samozrejme, musi byt spusteny ActiveSync.
    Co sa tyka Nokie, mam 6230i a tam som si dal poslat z T-Mobile konfiguracnu SMS. Cez Nastavenia/Pripojitelnost/GPRS som dal Spojenie GPRS na Vzdy online.
    Potom som zariadenia cez BT sparoval (na zaciatok je dobre nastavit "viditelnost" oboch, aj PDA aj Nokie a nastavil som, aby sa dali spojit bez potvrdenia (+ zistitelne pre ostatne zariadenia).
    V PDA v Nastavenia/Pripojenie/Úlohy som dal Pridat nove pripojenie modemu, do Nazvu "BT Nokia", do Vyberte modem vybrat Bluetooth Dialup Modem. Po kliku na Dalsi som zadal sekvenciu, aku vyzaduje T-Mobile Slovensko, teda *99# . Po kliku na Dalsi som zadal login "eurotel" a heslo "wap", do Domena som nedal nic (ale myslim, ze u T-Mobile je toto nepodstatne, ako login aj heslo tam moze byt hocico). Heslo dat zapamatat. Po kliku na Upresnit v Obecne zmenit rychlost na 115200, obe fajky prec. V ostatnych zalozkach som nic nemenil.
    Cez Nastavenia/Pripojenie/Spravovat stavajici pripojeni pridrzat stylus na riadku BT Nokia, vybrat Pripojit, malo by zcat vytacat a po par sekundach by malo prist k spojeniu.
    zaujimave je, ze ak somodpojeny a pripojim sa na email cez POP3, BT spojenie sa aktivuje automaticky. ICQ ale nedokaze toto BT spojenie vytvorit, musim ho "spustit" ako som popisal vyssie, ale castejsie si najprv pozriem postu a nasledne spustim ICQ.
    Popisal som to asi az moc podrobne, ale mozno to pomoze viacerym uzivatelom, ktori, tak ako ja, su uplni zaciatocnici.
    C.



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    14

    BT spojeni s N6230 jsem rozchodil v pohode (*99#) a udaje si clovek najde na stramkach operatora. Rovnez vytacene spojeni mi funguje,ale... kolibka pres USB vubec! PDA se synchronizuje a vytvori nove sitove pripojeni,ale IP je chybna 169.254.2.2 a IE prohlizec pri pokusu nahlasi, ze nelze pripojit pozadovanou stranku s timto pripojenim a nabidne upravit pripojeni v PDA... Pritom nechapu, kde muze byt chyba. Melo by to naskocit uplne samo... Nedokazete nekdo poradit, kde hledat zadrhel? Souvisi to s COM portem, ktery by mel zarizeni pripojit? Nemam kde to porovnat,ale souseduv iPaq se pripoji v kolibce hned a nacte si vse sam. Zajimave je, ze pokud se pripojim k ActivSyncu pres BT, na net se dostanu bez problemu! Vubec nevim, kde to hledat (

Podobná témata

  1. A639 WM6 a wifi
    Od F_L_Y_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-11-2009, 18:00
  2. ASUS MyPal A639 +WiFi
    Od Lesek_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-10-2008, 14:30
  3. Asus A639
    Od medrin v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-01-2008, 21:42
  4. a639 a wifi
    Od alfa33 v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-02-2007, 18:08