Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Hp iPAQ rx 5730 - GPS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    3

    Zdravim! Prosim vas, mam takovy problem s GPS v PDA (HP rx 5730). Primo v PDA je aplikace Tom Tom 6. Problem je v tom, ze se mi nekdy GPS nacita priserne dlouho - nekdy i 15 - 20 minut. (nekdy do minuty). Normalne vidim satelity (takovy ten graf) treba i 8 nebo 10, ale vsechny jsou zasedle.. Kdyz maji signal, tak jsou modre.. Ale je proste divne, ze je treba u vsech skoro plny signal ale nechce to naskocit.
    U nastaveni primo v PDA je pouze: port pro programy GPS (COM7), hardearovy port (COM1) a prenosova rychlost - nastavena na 9600. (kdyz ji meni vis, nebo niz, tak se to nechce chytat..

    Stahl jsm program SirfTech, ale vubec se v tom nevyznam Prvni se mi GPS vubec nechctela rozbehnout (nastesti jsem nasel reset na tovarni nastaveni). Nevite nekdo, jak se to nastavuje? Nebo neni nekde na netu popis, jak to nastavit? Moc dekuju za jakekoli rady!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    45

    Doporucil bych preinstalovat program ja stim taky mel problemy a pak jsem to nainstaloval znova z internetu.Ja ti dam kdyztak internetovou stranku kde to stahnout ale nevim jestli se to tu muze psat.Jsou k tomu mapy PL-CZ-SK-HU.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    3

    Tak mi to prosim posli na mail: KantorOndrej@seznam.cz nebo pisni na ICQ: 342-726-012

    Jen nejak nechapu ten reinstal. Prece ten TOM TOM je nahrany primo v PDA.. Zadne instalacni CD jsem na to nedostal..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    45

    Ted ale nevim co ti mam poslat jestli TomTom navigator pro Smartphone,TomTom navigator pro Symbian nebo TomTom navigator pro Multiplatform.Tak ti poslu ten pro Multiplatform.Jo a s tim ze jsi to tam uz mel,no tak to odinstalujes a das to tam znova.Ja ti to teda ted posilam na e-mail...Bude to zazipovane,takze doufam ze mas Winzip...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    45

    Takze a ted, jak to tam dostat Tak odzipuj to.Otevri slozku TT_6.010_MaD a potom slozku SD_CARD.Potom slozku 2577 nakopirujes do PDA(celou).V PDA otevres soubor autorun.exe-install a ono ti to nainstaluje ten navigator,ale ted tam musis nakopirovat mapy a hlasy.Otevres SD_CARD a potom voices.Ze slozky voices nakopirujes vsechny data do pda,tamby nekde (v pda) mela byt slozka TomTom nebo tomtom tak do ni to nakopiruj-to jsou ty hlasy.Mapy nakopirujes stejnym zpusobem.Otevres slozku Mapy a slozku PL-CZ-SK-HU tam nakopiruj!!!!!jenom sobory!!!!!! te druhe slozky si nevsimej-to jsou mapy Kanarskych ostrovu.Preji hodne stesti kdybi ti to neslo tak se ozvi ale melo by to jit...........Slozku 2577 kterou si kopiroval jako prvni,muzes odstranit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    45

    UPS vyskytl se problem-to ma asi 85 MB a mi to nechce ten email odeslat...Mohu to poslat pres ICQ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    13

    Měl jsem s tím ze začátku taky problémy,někdy se nechtěl chytit,místo po dálnici jsem jel v poli a tak podobně.Zkusil jsem několikrát soft reset a snížit baudovací rychlost (stejná reakce jak u tebe),tak jsem ji zas nechal na 9600.Spojil jsem ho s compem a dal "Služby tomtom+" a "Najít aktualizace" a od tý doby v relativně pohodě.Z PDA ho asi nevykucháš,protože je naintegrovanej v systému.Jestli ti to nepomůže,zkusil bych nějakou trialovou verzi jiný navigace (dá se pořídit za cca 150kč) a jestli bude chodit bez problémů,kontaktoval bych technickou podporu TomTom,nebo HP,popřípadě reklamoval. (
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    3

    Diky! Vyzkousim to! A dam vedet, jak jsem poridil..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    6

    nic take si neinstaluj!
    ty tam mas TT origo od vyrobcu, pokial preplacens samotne mapy, tak ti nepojdu. jedine ak preplacnes celu soft, ale zas to nebudes mat legal (co mozno niekomu problem robit nebude, ze, na co nie si odkazany.

    na steanhe HP je update flash rom, tak ked, updatni si to cez to - oficialne;

    taktiez je tam update GPS na vyssi firmware. mozno ti to pomoze. ale GPs updatuj az po tom ako nahodis poslednu ver. tomtomu od HP.

    ak ti to nepomoze, tak potom reklamacia. najlesi sposob ako riesit problemy. naco do toho zbytocne rypat, ked to mas v zaruke?? (predpokladam, ze si to nekradol
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    275

    No, já mám iPAQ rx 5940 a z té GPS-ky taky nejsem dvakrát odvázaný. Ty porty máš nastavený správně. Mně se zdá, že hledání satelitů a fixace trvá někdy zbytečně dlouho. Rozhodně bych nechal v ROMce originální aplikaci TT v. 6.1 a nic tam dál nedával. Spíš si ze stránky HP stáhni a naistaluj novější verzi firmware GPS, řekl bych, že se to zlepšilo. Zkoušel jsem i připojit přes BT externí GPS-ku. Musí se změnit v nastavení - systém - GPS číslo portu, podle toho, jaké dostaně při párování. Samozřejmě to bylo lepší, což je u pořádné externí GPS-ky samozřejmost. Ale kvůli tomu jsem zase nemusel kupovat zařízení s interní GPS-kou, že
    Ale alespoň jsem si ověřil, že samotným TT to není. Takže update firmwaru GPS a zase zkoušet. Toď můj názor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    6

    tomtom-a moc nepouzivam, ale co mam iGo a Beeline GPS tak tam problem s inicializaciou nemam. nikdy mi to nepride nejak extra dlho. ked je dobry signal tak relativne bez problemov. samozrejme zalezi, ci tie satelity mal este v pamati alebo icializuje vsetko nacisto..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    275

    Dnes se mi dostal do ruky kamarádův E-TEN - X 500, tak jsem provedl malé porovnání vestavěných GPS-ek s mým iPAQ 5940. Prakticky stejná doba fixace, u okna do 2 minut 3 až 4 satelity. X 500 má moc hezkou GPS utilitku, já jsem měl spuštěného TT.
    Mám však jiný zajímavý problém a nechci kvůli tomu zakládat nové téma v diskuzi. Rád bych zapnul podporu CLEAR TYPE a vůbec to nejde. V nastavení nemám příslušné okénko vůbec aktivní. Možná by šla tato volba odblokovat v registrech, ale zatím jsem nenašel kde. HR zde nepomohl. Máte někdo z nepočetných majitelů iPAQ 5940 podobnou zkušenost?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4

    Asi ti to přijde divné, ale zkus režim portait. O rx 5940 zatím jen uvažuji, ale u n560 v portait funguje a v landscape je okénko zašedlý... Nechápu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Dobrý den. Mám hp IPAQ rx5730, nainstaloval jsem ovladač na SDHC hartu, používam 4 gb Kingston, vše funguje v pohodě, jen po vypnutí a zapnutí PDA zařízení kartu nevidí. Musím přístroj resetovat a vše je OK. Nevíte prosím někdo jak tento problém odstranit?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. problém s rx 5730
    Od steppik v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-02-2010, 13:42
  2. Ipaq rx3715 Riesenie problemu s mazanim Ipaq File Store
    Od ManInTheRain v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-04-2007, 20:11