Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Připojení na internet přes ntb a MDA Compact

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    31

    Zdravim

    Mam notebook HP nx7400 a MDA Compact. Potreboval jsem se nedavno vcelku urgentne pripojit na internet, bohuzel me pripojovani skoncilo nezdarem. Proto bych mel pro pripad podobne nouze v zaloze nejake reseni, kde bych mel aspon minimalni zaruku ze se pripojim

    V notebooku mam i BT, pres ktere jsem rozchodil jakesi spojeni, po zadani vytaceneho cisla se to pripojilo, ale asi po 20ti sekundach spadlo.. Pres kabel mi to vubec WebNwalk manager nenasel, i kdyz je tam v seznamu vypsano ze to MDA Compact podporuje jak pres BT tak pres kabel..

    ActiveSync funguje normalne, vsechno se syncrhonizuje, ale internet nikoliv i kdyz mam nainstalovat jejich webnwalk manager, ktery by se o to mel nejakym zpusobem postarat.

    Celkove mi prijde ze MDA Compact ma nejake "nestandardni" sluzby u BT.. kdyi jsem mel nejakeho Looxe PDA a tam bylo na vyber rozhodne vice moznosti, MDA Compact konkretne to moje nepodporuje ani pres BT activesync, proste to tam nikde neni..

    Uz vubec nevim co delat, co kde nastavovat.. Zkousel jsem i nejakou sofistikovanou aplikaci kterou jsem v MDA nasel s nazvem "bezdratovy modem" ale at jsem klikal na cokoliv a v ruznem poradi pripojoval nic se nedelo

    Dekuji za kazdou radu co v tomto pripade delat.. nejradsi bych to uz vsechno vyhodil z okna..

    Pekny den.. a hlavne elektrinu pri soucasne vichrici (orkanu)..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    PDA s Phone Editio nemám (zaplať Bůh), ale tento návod by nešel alespoň trochu využít?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    60

    Používám tento postup, funguje spolehlivě (převzato):

    Instalace modemu:
    --------------------------
    1) V návodu píšou, abych v ActiveSync zakázal připojení přes COM port a také zakázal IR přenos. Učinil jsem tak. Také se ujistěte,
    že nemáte připojený USB kabel.
    2) Na MDAc jsem spusil Modem, zvolil USB připojení a stiskl tlačítko Start
    3) Nyní jsem připojil MDAc přes USB k PC - Windows naleznou nové zařízení HTC USB Modem a zobrazí průvodce
    4) V průvodci zvolte nepřipojovat k Windows Update, na další obrazovce vyberte Instalovat ze seznamu míst, na další nalistujte cestu s
    ovladačem modemu a potvrďte
    5) Poté se objeví, že se nejedná o otestovaný SW, ale dejte pokračovat
    6) Za chvíli je modem nainstalován

    Nastavení připojení:
    ---------------------------
    Možná kdybych měl USBModem_Dialer, tak se vše udělá samo, ale jde to i bez něj...
    1) V ovládacích panelech vyberte Připojení k síti a spusťte "Vytvořit nové připojení"
    2) Vyberte "Připojení k internetu", dále "Ruční nastavení připojení", dále "Připojení přes modem"
    3) Jako ISP název si zvolte třeba "MDAc"
    4) Jako telefonní číslo zadejte *99#
    5) Uživatelské jméno, heslo můžete nechat prázdné, další dvě zaškrtávátka také nechte zaškrtnuté
    6) Na závěr se hned ukáže dialog "Připojení MDAc". Pokud ho příště nechcete vidět, zvolte Vlastnosti a v dalším dialogu
    na záložce zrušte zaškrtnutí "Ptát se na jméno a heslo" a "Ptát se na telefonní číslo"
    7) Vše potvrďte. Pokud máte stále spuštěn modem, dojde k vytočení čísla a připojení. Na MDAc vidíte na obrazovce modemu
    žlutě svítící čtvereček "Připojení" a při práci budou barevně blikat i ty další dva.

    Jak přepínat mezi Modemem a ActiveSync:
    ---------------------------------------------------------
    No dost blbě. V tomto bodě jsem tím strávil dost času neboť jsem se snažil přepínat funkce jen spuštěním/zastavením modemu
    a spuštěním/zastavením ActiveSync. Jenže to je málo. Bohužel je nezbytné především fyzické odpojení/zapojení USB kabelu.


    Je nutné, pochopitelně, mít ve vlastnostech modemu nastaveno klasické:
    at+cgdcont=1,"IP","internet" (pro eurotel a Win XP)
    (L)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    PDA s Phone Editio nemám (zaplať Bůh), ale tento návod by nešel alespoň trochu využít?
    Mockrat dekuji Podle tohohle navodu jsem to rozchodil

    Vynikajici Diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    253

    Co ale v pripade, ze som telefon ako modem nechtiac odinstaloval a teraz mi uz system nedetekuje telefon ako nove zariadenie? Ako ho znovu naistalovat ako modem? Nemate s tym niekto skusenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Nevim, jak je mozne modem odinstalovat "nechtiac", ale nainstalovat ho, i kdyz se nehlasi jako nove zarizeni, neni problem.
    Spravce zarizeni/Pridat novy hardware/Vybrat ovladac/zadat umisteni rucne (do adresare, kde se nachazi *.inf soubor).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    253

    Ano, je to pravda. Presne to som urobil, lenze ked ho vyberiem (ten subor), tak sa mi nezobrazi moznost na pokracovanie - je tam iba spat a ukoncit...

    A ako sa da nechtiac odinstalovat - ja som to povodne chcel reinstalovat a tak som mazal vsetky veci spojene s HTC. Ale modem som mal v plane zanechat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Pak tedy dalsi z osvedcenych triku: Vytvorit v XP novy uzivatelsky ucet, pod timto uctem pripojit mobil a provest instalaci v nem. Hardwarove zmeny se zpetne projevi ve vsech uzivatelskych profilech a uctech....pote je mozne novy profil opet smazat....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    253

    Aky jednoduchy hacik a samozrejme to funguje Dakujem, uz som sa pripojil cez TyTN. Sameho by ma to nenapadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-03-2008, 07:59
  2. Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-12-2005, 17:51
  3. Připojení na internet přes bluetooth
    Od Hor v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-10-2005, 18:11
  4. připojení na internet přes CF kartu
    Od belkov v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-01-2005, 11:54