Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 132

Téma: Dynavix Mobile 2005 po roce

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    45

    Když jsem se po roce dostal k opětovnému testu Dynavixu Mobile 2005, měl jsem radost, že můžu zmapovat vývoj a změny navigačního programu, pocházejícího z dílny české firmy Telematix. Testování přineslo řadu pozitivních okamžiků a bylo vidět, že se v České republice narodil program s vlastnostmi, které v určitém směru předstihly i navigátory s mnohem delší tradicí.

    Přečtěte si celou recenzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Asi jsem blbej... Ale již delší dobu tady (a nejen tady) čteme, jak se původní firma a uprchnuvší vývojový tým dohadují o autorských právech a že Dynavix je defacto v řiti... A najednou recenze, že bych málem upaloval si ten program okamžitě koupit (kdybych neznal iGo). Neměla tahle recenze vyjít asi tak před rokem (i vzhledem k uvedeným cenám)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    0

    Naprosty souhlas... Koukal jsem na tema recenze i recenzi samotnou jak blazen (
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Kde vůbec byla objevena verze 1.6.1? Mě PDA stále ukazuje pouze verzi 1.6, takže nevím. Že by se konečně Telematix vzpamatoval a vydal nějaký update?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    RomanKov
    Guest

    No, tak nevím co si myslet o tomto článku. Jsem uživatelem Looxe N560 a Dynavixu. Jen mimochodem N560 s uvedeným externím GPS/RDS modulem spojit lze a funguje to (cca 3 týdny testováno). Nicméně moje skušenosti s touto funkcí jsem byl hodně nespokojen. Ať už s reálností stačených dat, takže souhlasím s autorem, že to není úplně dobré a aktuální, tak hlavně mě navigace poslala vesele do zácpy! o které díky RDS věděla!!! A to na D1, okrsce i v Praze. Podle mě to bude potřeba ještě odladit.
    Já jen doufám, že se spory vyřeší, protože jsem se SW velmi spokojen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Nevím kde autor udělal chybu, ale mě můj Dell Axim x51v s GPSkou normálně funguje a to včetně TMC :sarcastic: Druhá věc je, aktuálnost a použití TMC v programu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    45

    Chlapi, samozřejmě, že máte svým způsobem pravdu. Je fakt, že firemní problémy zákazníka nepřitahují, ale spíš naopak. Na druhou stranu se mi s Dynavixem jezdilo opravdu dobře, iGo má TMC jen pro navigátory (ne pro PDA) a to ještě jako nadstavbu pod jiným firemním názvem. A jelikož jsem testoval program a ne firemní záležitosti, je článek takový, jaký je ....:-)

    P.S.: Jak pánové píšete, že vám program jel na Looxu i na Dellu s RDS/TMC modulem - napište mi, prosím, jaké používáte nastavení - mně se to opravdu nepřipojilo, a Dell ve vývoji Dynavixu taky ne -) . Jakmile jsem měl potvrzení od vývojářů, že mají taky problém, dál jsem to nezkoumal a jezdil s Acerem ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    75

    Vedel by mi niekto povedat ako je to s mapou Slovenska?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    To bergmann:

    Igo pro PDA podporu ve verzi nemá. Ovšem MioMap pro PDA tuto funkci má implementovánu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Docela by mě zajímalo, proč vidíte TMC u Dynavixu jako obrovské plus. Zvlášť když:
    1) Dynavix s tím má stejně problémy (viz zkušenost, že někoho to vedlo přímo přes zácpu)
    2) jak tu zaznělo, kvalita údajů vysílaných přes TMC je u nás mizerná (představa, že jak blbec jedu kličkuju okreskami jen proto, že někdo zapomněl z éteru sundat zprávu "ucpaná D1 na 23. km" mě nenadchává).

    Mimochodem, iGO 2006SE má mít TMC taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    88

    Myslíte si, že by šlo do Dynavixu zabudovat wml parser a umožnit vyhledávání adres přes http://wap.mapy.cz/ ?

    A pokud do dynavixu ne, tak do nějakého jiného softwaru?

    Teď musím v mobilu vyhledat adresu, vyklikat si gps souřadnice a přepisovat :-/.

    K těm TMC informacím: 1.3. nabývá účinnosti vyhláška 3/2007 Sb. o celostátním dopravním informačním systému. Dopravní zpravodajství by pak mělo být dostupné na portálu veřejné správy, tedy principielně opět v parsovatelné podobě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    45

    to Kocir

    Mel jsem na mysli program MyGuide, ktery pouzivaji navigatory stejne znacky (ne PDA) Program ktery se jmenuje MyGuide je vlastne iGo s nadstavbou RDS/TMC
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Citace Původně odesláno od tortoise
    Docela by mě zajímalo, proč vidíte TMC u Dynavixu jako obrovské plus. Zvlášť když:
    1) Dynavix s tím má stejně problémy (viz zkušenost, že někoho to vedlo přímo přes zácpu)
    2) jak tu zaznělo, kvalita údajů vysílaných přes TMC je u nás mizerná (představa, že jak blbec jedu kličkuju okreskami jen proto, že někdo zapomněl z éteru sundat zprávu "ucpaná D1 na 23. km" mě nenadchává).

    Mimochodem, iGO 2006SE má mít TMC taky.

    iGO jej má mít, jenže Dynavix jej už měl, tedy než došlo k rozpadu týmu, sice jej neměl ještě plně funkční, ale s každou aktualizací se to mělo zlepšovat. Bohužel to skončilo tak jak to skončilo. Tým je v prd..eli a nám uživatelům zůstaly pouze otázky jestli tento soft ( mám pocit že měli TMC v navigaci implementováno jako první v ČR) bude dál rozvíjen nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Všechno, co píšete, je pravda, určitou funkčnost a prvenství v ČR Dynavixu neberu, pouze má otázka (proč je dle recenze TMC takové plus, když je implementováno s chybami a navíc data nejsou aktuální) zůstala nezodpovězena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    45

    Osobně si myslím, že chyby, týkající se TMC nejsou chybami Dynavixu.Dynavix předběhl v jistém směru dobu. Řekl bych, (ale je to spekulace), že vývojový tým předpokládal avizovanou spolehlivou funkci RDS/TMC v České republice a vytvořil produkt, který je schopen jako jeden z mála informace předávat. Systém funguje bezproblémově například v Německu a slyšel jsem již mnoho pozitivních reakcí na jeho funkce - je možné ušetřit až hodiny času, jinak strávené ve frontách na dálnici. Další věcí, která mně na RDS/TMC fascinuje, je ta vlastnost, že víte on-line informace o dění na silnicích. Předpokladem je, bohužel, fungující podpora ze strany radiových stanic.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dynavix mobile 2005 - recenze navigačního software
    Od bergmann v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 27-04-2006, 12:17
  2. Dynavix Mobile 2005 verze 1.4.12886 ke stažení
    Od Tiskové zprávy v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-01-2006, 00:25
  3. Prodej Dynavix Mobile 2005 oficiálně zahájen
    Od Pavel Koza v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-07-2005, 15:33
  4. Dynavix Mobile 2005 CZ - navigace s velkým N
    Od Pavel Koza v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 58
    Poslední příspěvek: 03-07-2005, 09:43