Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: USB připojení

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    105

    Protože se mi stále nechce tahat s kolíbkou tak jsem si k notebooku chtěl přidat kabel XDA - USB. Pořídil jsem si kabel na kterém je napsáno USB kabel s dobíjením pro XDA. Někde jsem to četl že příslušenství XDA a XDA II je totožné. Bohužel při připojení mi PC hlásí neznámé zařízení. Nevíte někdo kde je problém? Nepotřebuji náhodou nějaký ovladač?
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od bass
    Protože se mi stále nechce tahat s kolíbkou tak jsem si k notebooku chtěl přidat kabel XDA - USB. Pořídil jsem si kabel na kterém je napsáno USB kabel s dobíjením pro XDA. Někde jsem to četl že příslušenství XDA a XDA II je totožné. Bohužel při připojení mi PC hlásí neznámé zařízení. Nevíte někdo kde je problém? Nepotřebuji náhodou nějaký ovladač?
    Dík
    ... jakou máte verzi ActiveSyncu?

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    105

    Verze 3.7
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    105

    Když u ActiveSync spustím hledání připojení tak nic nenajde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... přes kolébku, kterou jste dostal k XDA2 vám připojení funguje?

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    105

    TAk teď jsem si chvíli hrál. Stahl jsem si ActiveSync verze 3.7.1. Pře kolíbku připojení standardně jede. Přes kabel ke starému XDA ne. Po připojení PPC chcípne a nereaguje na žádný dotek obrazovky. Ještě zajímavější je když připojím spící PPC. Display se rozsvítí do stavu Today a vypíše se varovná hláška "stav záložní baterie nízký. dobijte podle nstrukcí nebo dojde ke ztrátě dat". Přitom je PPC nabito na 100 a 100%. Myslím že háček bude právě v tom nabíjení přes USB které kobel ke starému XDA umožňuje. Nevím jestli není něco třeba v zapojení konektoru přebastlit. Pokud ne tak se nic neděje XDA původní má kolega tak tu kabel přenechám. Teda pokud vůbec pojede i s tím starým XDA. To mohu ověřit až příští týden.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od bass
    TAk teď jsem si chvíli hrál. Stahl jsem si ActiveSync verze 3.7.1. Pře kolíbku připojení standardně jede. Přes kabel ke starému XDA ne. Po připojení PPC chcípne a nereaguje na žádný dotek obrazovky. Ještě zajímavější je když připojím spící PPC. Display se rozsvítí do stavu Today a vypíše se varovná hláška "stav záložní baterie nízký. dobijte podle nstrukcí nebo dojde ke ztrátě dat". Přitom je PPC nabito na 100 a 100%. Myslím že háček bude právě v tom nabíjení přes USB které kobel ke starému XDA umožňuje. Nevím jestli není něco třeba v zapojení konektoru přebastlit. Pokud ne tak se nic neděje XDA původní má kolega tak tu kabel přenechám. Teda pokud vůbec pojede i s tím starým XDA. To mohu ověřit až příští týden.
    ... chování "standardních" USB kabelů dodávaných k XDA1 a XDA2 by mělo být bezproblémové. Mám tu USB kabely pro XDA1, XDA2, HTC Smartphone a při připojování těchto třech zařízení vůbec nevěnuji pozornost jaký kabel zrovna používám. Pokud váš kabel zlobí způsobem, který jste popsal, asi bych jej pro jistotu vůbec nepoužíval ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    37

    Moc tomu nerozumím, ale pokud to připojujete k notebooku, jak píšete na začátku, pak by mohl být problém v USB konektoru notebooku - jestli do něj jde proud jako do stolního PC, pak by se MDA měl dobíjet z baterií notebooku a s tím mohou být problémy, pokud to má notebook vyřešeno jinak, pak by se mohl chtít dobíjet z MDA nebo s příslušnými konektory zachází nějak jinak - nevím. Ale odpvídá tomu stav, kdy přes kolébku, která nemá dobíjecí konektory z USB zapnuté funguje a přes USB kabel, který ty konektory zapnuté má to nejde. Na www.xda-developers.com býval návod, jak má MDA zapojené konektory a jak přiletovat konektory kolébky, aby dobíjela z USB portu - z toho by se možná dalo odvodit, jaký drát na kabelu přerušit, pokud by problém byl skutečně zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    105

    Tak s tím dobíjením přes kolíbku se asi mýlíte. Chtěl jsem dnes vyzkoušet co Dataphone vydrží a kolíbku nemám zapojenou do sítě. Protože mám na display zobrazen stav baterie tak jse asi před hoďkou koukl na ikonku a hle místo cca 50% než jsem dal do kolíbky 72%. A teď je už 85%. Mimo to je v detailech po poklepání na ikonu stav Charging. Takže to asi fakt bude špatným drátem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    37

    Tak to je teda záhada. Jsem si 100 % jist, že kolébka pro MDA1 přes USB nedobíjí, ale dá se upravit, aby dobíjela. Pro MDA2 by to mělo být taky tak, to vyzkouším až doma, ale vzpomínám si, že se mi zdálo že nějak blbne - pokud by dobíjela i přes USB, pak je totéž jako USB kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    37

    Jo - a kde se dá ten USB kabel koupit ? A není náhodou pro iPaq ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    37

    Tak jsem to našel, skutečně MDA2 potřebuje jiný USB kabel než MDA1 a kolébka MDA2 nabíjí z USB portu.
    Je to např. tady.
    Jeden zde doporučuje např. toto:
    "Hi everyone, i think i have the solution of XDA II not charging on USB port using XDA sync/charger cable... if u want the XDA II charging from USB, just open up the connector and disconnect the 20,21,22 pins from USB bus power line. After that, u can use XDA sync/charge cable in any USB port and they will sync and charge the XDA II."
    - česky to znamená rozpojit konektory 20,21,22 u MDA1 USB kabelu.
    U autonabíječky je to zas trochu jinak. Možná je to řešení vašeho problému, možná ne, ale informace je to důležitá.
    Kdybyste mohl napsat, kde se dá ten USB kabel sehnat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    371

    Mel jsem uplne stejny problem . Kabel USB jsem koupil u Eurotelu k MDA 1 a kdyz jsem ho zapojil vyhodilo na me ppc hlasku o slabe zalozni baterii. Mel jsem jeste cestovni nabijecku take od Eurotelu, tu jsem radsi nezkousel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    176

    Možná už to není aktuální,ale já mám podobný problém s HP1915.Zakoupil jsem USB kabel v Sunnysoftu a ani na jednom počítači /zkoušel jsem to na 3/ nenajde zařízení a takže synchronizace nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    105

    Kabel jsem zakoupil v Brně od dealera firmy CPA. Na centrále CPA jsem se v Brně ptal taky ale tam mi řekli, že s příslušenstvím pro PPC končí (malý zájem) a dali mi kontakt právě na toho dealera. Kabel měl i když byl poslední. Nicméně jsem již domluven že kabel vrátím. Nechce se mi dodělávat něco doma a pak v záruce utřít. Jezdím často do bohužel zatím zákazníkům příznivější části Evropy a tak si koupím příslušenství raději tam. Tedy pokud zde někdo neporadí nějakého tuzemského dovozce, který ovšem nebu mít vzhledem k malému zájmu 100% marži.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Připojení na net
    Od Dofy v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-01-2007, 22:11
  2. Připojení PDA k LCD
    Od mgx_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-10-2006, 22:13
  3. Připojení
    Od Martin Kubík v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-08-2004, 19:50
  4. GPRS Připojení+Odpojení+Opětovné připojení=kolaps...
    Od danieldavid v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-06-2004, 10:04