Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Nastavení ActiveSync přes Bluetooth (WM5 zařízení s ovladačem Microsoft)

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Pokud chcete své zařízení synchronizovat se stolním počítačem bez nutnosti přímého propojení kabelem, nemáte u zařízení s Windows Mobile 5 příliš mnoho možností. WiFi již pro synchronizaci s desktopem není povoleno a infračervený port zase čím dál tím častěji na zařízení jaksi chybí. Zbývá přenos přes Bluetooth, což je sice pohodlné a praktické řešení, ale pro některé uživatele může být trochu problémem ho správně nastavit. A právě pro ně je určen tento článek.

    Přečtěte si celý článek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    47

    Mě by spíš zajímal návod jak rozchodit přístup k netu po bluetooth. Podle mě to využije asi tak 10x tolik lidí... Strávil jsem na tom hodně času a nespojil jsem to ani za nic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Omlouvám se za zmatky, toto mi samozřejmě přes mobil funguje. Myslel jsem připojení k PC přes bluetooth tak aby mi na PDA fungoval net.

    To nikde nevidím..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Na WM5 dám v Active Sync "Menu", "Connect via Bluetooth" a normálně se z PDAčka připojím... Na WM 2003SE se připojím k PC přes Bluetooth Manager a funguje to taky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    To se právě musíš připojit k PC pomocí Active Sync a pak postupovat jak je o příspěvek výše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Jen strucne odpovim (tyhle technicke clanky budu postupne aktualizovat vsechny):

    Jsou dve moznost.

    1. Mate nainstalovany ActiveSync na desktopu, pak se pripojite pres Bluetooth tak, jak je popsano v tomto clanku a jakmile jste online, spustite prohlizec a browsujete. Prave jsem to vyzkousel na tech dvou zarizenich, co jsem podle nich delal tento clanek a ani na jednom nebyl problem.

    2. Mate zarizeni, ktere podporuje PAN profil. Tech moc neni, musi mit minimalne Widcomm (jinymi slovy, pokud BT na vasem PDA vypada tak, jako na obrazcich v tomto clanku, tak mate smulu). Pak staci jen opet pustit na PDA pruvodce, vybrat ten spravny profil a je to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    procpak se zarizeni s WM5 (nebo AS4.x?) najednou pripojuji pres COM7 a ne COM6, tak jako drive?!...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Treba je COM6 obsazen jinym profilem nebo zarizenim, zum Beispiel GPSkou
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    15

    Mam stale stejný problém a sice na Ipaq se mi objevuje jen služba "Wireless Stereo" nic jiného. COM porty si myslím že jsou správně. Zařízení se také spojí a dokonce se roztočí v AS zelené kolečko, ale po chvíli napíše že AS nedokáže toto zařízení rozeznat. Mam Ipaq rw6815 a v NB interní BT od Billionton. Předtím jsem měl FS 410 a vše vždy fungovalo 100%. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    M66 M66 je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    116

    Před časem jsem přeinstaloval na NB (WinXP Pro, SP2) BT (Bluetake BT009) s výsledkem, že to prostě vůbec nefungovalo. Schoval jsem ho do šuplíku, ale teď mi to nějak nedalo a zkusil jsem ActiveSync přes BT rozchodit s MIO A701. A ono se to nějakým zázrakem dle uvedených rad povedlo :yes: . Takže díky.

    Objevil se ale jeden problém: spojení OK, synchronizace i prohlížení webu na PDA fungovalo. Když jsem ale chtěl připojení znovu vyzkoušet, nešlo to :? ! Zjistil jsem, že problém je v tom, že v ActiveSync zmizel nastavený Port9, který se vygeneroval v nastavení BT. ActiveSync nabízel jen Port1, Port3 a IrDA. Takže jsem musel v BT příchozí Port9 odebrat, znovu ho vytvořit a pak už byl v nabídce ActiveSync.
    Dá se s tím něco udělat? Já se v těch kouzlech moc nevyznám... Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    37

    existuje reseni aby se mi smartphone (Qtek 9310) pripojil pres BT, provedl synchronizaci, odpojil se a takto to opakoval treba kazdou hodinu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Galdra_ce4you
    Guest

    Bohužel, toto nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    Mně to pořád nejde... Voxík mi leží na stole, neni nijak připojenej, ale prostě ukazuje místo toho ActiveSync Sériový port.. přitom v počítači je všechno nastavený správně...
    Jednou se mi to dokonce povedlo spojit, ale pak jsem spojení s počítačem přes BT přenastavoval (zkoušel jsem v PC emulovat GPS modul) a od tý doby už mi to activesync neukazuje...

    //takhle mam nastavení, podle mě je to správně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Galdra_ce4you
    Guest

    Citace Původně odesláno od jenda.69
    Mně to pořád nejde... Voxík mi leží na stole, neni nijak připojenej, ale prostě ukazuje místo toho ActiveSync Sériový port.. přitom v počítači je všechno nastavený správně...
    Jednou se mi to dokonce povedlo spojit, ale pak jsem spojení s počítačem přes BT přenastavoval (zkoušel jsem v PC emulovat GPS modul) a od tý doby už mi to activesync neukazuje...

    //takhle mam nastavení, podle mě je to správně...
    Chová se ti to stejně jako mne, už jsem to vzdal. Z Mrkvosoftu mi taky nepomohli.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Microsoft ActiveSync nemůže připojit zařízení
    Od Onulda v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 15:34
  2. Nastavení ActiveSync přes WiFi
    Od Pavel Koza v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 07-04-2008, 17:12
  3. Nastavení ActiveSync přes infračervený port (IrDA)
    Od Pavel Koza v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 23-02-2005, 08:12
  4. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-01-2005, 10:39