Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 38 z 38

Téma: Be-on-road 2.0

  1. #31
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Tak dneska jsem jel JEN podle hlasu :!: Vizuální navigace NEFUNGOVALA :!: Todle je alfa verze :?: :?: :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Ale treba Tom ma tu vyhodu, ze i kdyz znas trasu, porad te muze upozornovat na radary...
    A co si budem povidat, urcite je to i hracka.

    Citace Původně odesláno od Docent
    Mno, když člověk zná trasu, tak se většinou nenechá navigovat, pokud to tedy opravdu nebere jako hračku :-).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Jo a ještě jedna nemilá věc, zkoušel jste někdo noční barvy? Když jsem to zapnul, tak jsem na šedivém pozadí ta tmavě šedivá písmenka prostě neviděl ... no prostě děs/běs ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    Zdravim.Co zkusit prověřit,jestli BOR nekoliduje s jiným progr.Noční režim jsem zkoušel- při noční jízdě,používám "green" zdá se mi to v poho. Bez obrazu jsem ještě nejel .Na GPS se mi BOR chytá hned.Takže oproti verzi 1.3.0.0 velký pokrok,je také daleko rychlejší.Co se týká ovládání ,podle mého snad už ani jednodušší být nemůže.Výhrady také jsou hl.co se týká plánování "krátká trasa"Vše jsem,ale již směroval na Aponii a obdržel i uspokojivou odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    Jo a ještě jedna nemilá věc, zkoušel jste někdo noční barvy? Když jsem to zapnul, tak jsem na šedivém pozadí ta tmavě šedivá písmenka prostě neviděl ... no prostě děs/běs ...
    Ja zkousel nocni rezim jen mimo Prahu a proti dennimu (svetle fonty na svetlem pozadi) ten nocni mod byl "mimo mesto" celkem slusny. Jakmile jsem vjel do Prahy (a patrne se preladil na rozliseni pro velka mesta nebo primo Prahu), tak to v nocnim modu byl sedivy paskvil k nezorientovani, o kterem pises Ty:-(. Napr. po Jizni Spojce naprosta hruza!

    BOR ma blby, ze TomTom6 je implicitne na vsech MDA Compactech III a zdarma jedna mapa. Jakmile nekdo "ochutna" TT, tak mu BOR bude ihned pripadat jako Fiat vedle Mercedesu a patrne za skoro stejne penize. Protoze dokoupeni map Stredni Evropy a site silnic Zapadni Evropy vyjde od TomToma (s kodem, co je nabizen v MDA Compact III pri instalaci) jen za cca 60 EURO a to uz je sestakra lace!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3

    k mému dlouhému příspěvku na str. 3

    Chyba bude opravdu asi v mém PDA. Musím říct, že Aponia promptně a ochotně reagovala na moji připomínku, nabídla několik možných řešení, dokonce mi zavolali a zkusili jsme to řešit. Tedy z hlediska podpory a přístupu k zákazníkům je musím hodně pochválit. Bohužel ani hardreset to nevyřešil, jen jsem si uvědomil, že pomalá není jen navigace, ale hodně zpomalí celá aplikace v momentě, kdy se GPS připojí a začne komunikovat s družicemi. Takže chyba bude někde tady..

    Kdo ví...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3

    Jinak řešení některých mnou uvedených problémů:

    1. Neuložení nastavení: V původní instalaci byl soubor cvars.bin nakopírován s atributem read only, stačí ho smáznout a nastavení se už pak bude ukládat. (nevím, zda je to opraveno)

    2. GPS: (toto je odpověď aponie): Již v minulosti se nám
    projevilo, zejména u sériových GPS.
    Problém spočíval:
    - v ne zcela správném nastavení v Be-on-road
    - špatně nastavená rychlost přenosu (vyzkoušejte proto i jiné
    rychlosti)
    - nastavením příjmu pomocí protokolu SiRF - doporučujeme používat
    NMEA; je zajímavé, že při nastavení SiRF protokolu GPS komunikuje pomaleji
    - použitím dalších programů, které zprostředkovávají komunikaci více
    programů s jednou GPS (rozhození na více sériových portů)
    V minulosti jsme ještě narazili na některé GPS, u kterých bylo nastaveno
    zasílání pozice po pěti vteřinách (ideální je po vteřině).

    3. Jak zapnout zobrazování POI: (toto je odpověď aponie): Výběr kategorií POI (i oblíbených bodů) pro zobrazení se provádí trochu
    nelogicky v menu Hledat->POI kliknutím na ikonku u dané kategorie. Ta se po
    kliknutí "zatrhne" a stačí dát "zpět" a vrátit se do mapy. Po provedení
    tohoto nastavení se budou POI zobrazovat.

    4. Výpočet trasy nebo tedy jejich nelogičnost: (toto je odpověď aponie): Výpočet trasy je trochu složitější úkol. Výpočet trasy funguje tak, že
    pomocí dat z mapových podkladů (průměrné časy průjezdu) se aplikace snaží
    najít výhodnou trasu. Nicméně je zcela závislá na datech, které nevytváříme
    (Tele Atlas). To stejné se týká jednosměrek. Dalším problémem v mapových
    podkladech je to, že v mapových podkladech jsou zaznamenány i "silnice",
    které nejsou sjízdné (např. i určité neprůjezdné cesty, schody). Abychom
    předešli plánování po takových stezkách, byli jsme nuceni penalizovat
    (zvýšit dobu průjezdu) na dvou nejhorších kategoriích silnic. To v praxi
    znamená, že po těchto ulicích Vás navigace povede pouze v případě, kdy není
    jiná možnost, nicméně je problém, že některé "reálné" silnice jsou zahrnuty
    v těchto kategoriích.
    POZN: Je fakt, že na jednom konkrétním místě v praze se mě stará verze snažila navigovat v jedné levé pravoúhlé zatáčce (bez křižovatky) zkratkou napříč po chodníku. V nové verzi je to opraveno, ale nelogicky v místě, kde se onen chodník vyskytuje mi říká, že mám jet mírně vpravo, i když silnice je tam rovná.; tj. naznačuje, že si to přes chodník nemám zkracovat...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    14

    Tak mám naježděno s BOR2 několik tisíc km. Záměrně píši "S" a nikoliv "podle". Důvod je prostý - navigace není spolehlivá. Několikrát se mi stalo, že se "ztratila". To se projevilo tak, že během cesty náhle provedla přepočet trasy a kázala otočit o 180 stupňů, s nasledným kopírováním dosud projeté trasy...To, že nestíhá aktualizovat pozici v mapě dle reality zde již bylo zmiňováno, jen doplním, že v mém případě odchylka dosahuje až 300m při ryclosti 130Km/hod, cca 150 m při rychlostech do 80km.Kvalitu mapových podkladů lze hodnotit obtížně, ale je fakt, že v této "nejaktuálnější" verzi chybí např. část dálnice D11 otevřená ve IV/Q minulého roku.. Uživatelské prostředí není příliš "ergonomické", lze si ale zvyknout (proč je stejná ikona jak pro "vaše pozice", tak "GPS")? Proč nestačí jen zadat cíl jako ulici příslušného města? Sw by mě mohl automaticky navigovat k nejbližšímu místu oné ulice. Když nevím správnou křižovatku a nějakou tedy náhodně vyberu, snadno se stane, že jsem veden na druhý konec ulice, než potřebuji a přitom skutečný cíl cesty minu. Pokud váháte s nákupem a hledáte zde informace, pak mé doporučení je jednoznačné, tato verze ještě není to pravé...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Be-On-Road - navigace pro ČR a SR za 299,-Kč
    Od macula_ce4you v sekci Be-On-Road
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-12-2011, 19:54
  2. Be-On-Road v prodeji
    Od Pavlucha v sekci Be-On-Road
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 19-12-2006, 09:46
  3. HTC Road Map 2006
    Od Zdenek Malinsky v sekci HTC & klony
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-08-2006, 21:08
  4. Be On Road na Invexu
    Od Grachus_ce4you v sekci Be-On-Road
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 02-12-2005, 14:32