Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Změna mac adresy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    19

    zdravím, neví někdo jak se dá změnit mac addresa u wifi u hp ipaq 2410? je pro pda nějaký program? nebo přes registry?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... u PDA jsem ještě nenarazil na WLAN chip ani SW, který by změnu MAC adresy umožňoval.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    0

    Protože jsem si myslel, že mi k ničemu nebude, nestáhnul jsem si ho.
    Mohu však potvrdit, že existuje něco jako ipconfig pro PDA, který umožňuje i změnu MAC adresy.
    Pokud na něj opět (doufám) narazím, dám vědět.
    Teoreticky vzato, měl by být na některé z těchto stránek (odtud stahuji SW pro svou 3800):

    http://www.freewarepocketpc.net
    http://www.freewareppc.com
    http://www.pdagold.com
    http://www.pocketpcfreewares.com

    Jestli na něj narazíš dříve, dej vědět. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    19

    no ja si myslím, že je divné, že by na pda nebyl takovýhle program... navíc když jsem se dočetl, že týpci co hackujou wifi sítě rádi používají PDA pro monitoring a "otˇukávání"
    pokud na to narazíte, budu ráf za odkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... no, jsem tedy zvedavy kdy tento program pro PDA s WindowsMobile resp. PocketPC najdete a zmenu MAC adresy uskutecnite. Drzim palce ...


    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    19

    tak jsem asi našel co jste myslel:
    viz: http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-iptool.html
    ovšem nelze nalezt ale aspoň dobrá zpráva, že něco takového existuje/valo, snad budu ještě nakonec uspěšný...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Utilita IP tool je ke stažení např. tady. MAC adresu tento program menit neumi. Asi jina aplikace se stejnym nazvem ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Nie je to náhodou vxUtil ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... ne, není ... vxUtil toho umí docela dost, ale ne měnit MAC adresy ... viz zde ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    19

    je možné, že to neumí. ještě jsem ho nestihl testnout. na tom odkazu výše je však uvedeno, že zamýšlí tuto funkci zprovoznit... asi zůstalo jen u toho...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    67

    Tak co ? změnila se nějak situace ?
    Nic jiného tu nemůžu najít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    19

    tak zustalo jen u slibů. nic jsem na změnu mac adresy nenašel
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    No nemyslím si, že by sa také niečo dalo.
    Vie niekto z Vás čo je principiálne MAC adresa.
    Keď si dobre spomínam, ta je to fyzická adresa, t.j. adresa "železa" - adaptéru LAN, WiFi,... .
    Tak isto, keď si dobre spomínam, tak štruktúra MAC adresy je vytvorená, že prve byty označujú výrobcu a sú im pridelované asi nejakou organizáciou a zbytok je dané pri výrobe.
    MAC by mala byť na najnižších vrstvách, pevne napálená vo firmware daného zariadenia.
    Tak s največšou pravdepodobnosťou sa nebude dať zmeniť.
    Sú síce špeciálne karty LAN, ktoré sú k napr. sniferom aťď. ale bo sofweroví klienti, tam by sa asi teoreticky dalo.
    No ale všetko môže byť ináč, nádej umiera posledná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    67

    Citace Původně odesláno od toja
    No nemyslím si, že by sa také niečo dalo.
    Vie niekto z Vás čo je principiálne MAC adresa.
    Keď si dobre spomínam, ta je to fyzická adresa, t.j. adresa "železa" - adaptéru LAN, WiFi,... .
    Tak isto, keď si dobre spomínam, tak štruktúra MAC adresy je vytvorená, že prve byty označujú výrobcu a sú im pridelované asi nejakou organizáciou a zbytok je dané pri výrobe.
    MAC by mala byť na najnižších vrstvách, pevne napálená vo firmware daného zariadenia.
    Tak s največšou pravdepodobnosťou sa nebude dať zmeniť.
    Sú síce špeciálne karty LAN, ktoré sú k napr. sniferom aťď. ale bo sofweroví klienti, tam by sa asi teoreticky dalo.
    No ale všetko môže byť ináč, nádej umiera posledná.
    jasny no,
    na PC to jde, i u WIFI, tak snad to pujde i na PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. O2 - změna adresy webové SMS brány
    Od Zdenek Malinsky v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-02-2008, 19:52
  2. Zmena MAC adresy na ETENu
    Od Zbyna_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-02-2008, 07:16
  3. Zjištění MAC adresy
    Od paveluh_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-08-2006, 19:19
  4. Adresy v TomTom 5.21
    Od Homer261 v sekci TomTom
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-05-2006, 14:04