Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Problémy s GPS v Fujitsu Siemens N560

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Vim že tento problém se tu opakuje pořád dokola, ale i když jsem pročítal celej den tohle super forum tak jsem nenašel odpověď na mojí otázku.
    Je to moje první PDAčko a tak jsem se na něj těšil, ale ani ten GPS Lokátor ani IGO 2006 mi nenajdou ani jeden satelit, když dám detekci GPS tak mi to řekne že bylo nalezeno, ale stejně jsem nikdy nenašel žádnej satelit a celkem mě to rozčiluje.
    Klidně mi sem hoďte i link kde se tímto zabíváte, ale já už jsem tam naštvaný že nemůžu hledat dál.
    Děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Tak oprava GPS fungeje, i když v Praze má odchylku asi +- 100metrů.
    Takže už nic
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    30

    Nebylo by na skodu napsat jak mas nastavene GPS ...

    1) Musis si gpsku co je v pda v nastaveni pridelit port a rychlost(start -> nastaveni -> system -> GPS -> Hardware) ... (ja mam com8 a 9600 jako prenosovou rychlost [nezere to moc baterku a presnost je dostacujici{pro TomToma}])
    2) Igo jsem nikdy nezkousel, ale predpokladam ze je to vsechno stejne ... Takze si v Igu musis nastavit, ze gpsko na nejakem portu mas (v nasem pripade com8) a zadas rychlost kterou jsi nastavil (v nasem pripade 9600)
    3) melo by to fungovat (;

    - Gpsko se v uzavrene mistnosti nechytne nikdy
    - Pokud se nechytne po tomdle ani venku, tak je to zrale na reklamaci ...

    Odchylku 100 metru to mit nemuze, gps ma maximalni odchylku 5 metru ... Vyzkousej napriklad TomToma, ten ma inteligentne resene umisteni tveho pristroje na bod na mape ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Tak zkoušel jsem to v tramvaji, a celkem to šlo, když jsme jeli tak v pohodě, ale jakmile jsme zastavili tak si to myslelo že ještě pořád jedeme a jelo to ještě další blok, až po chvíli si to uvědomilo že tam kde to ukazuje že nejsem a tak se to občas vrítilo i zpátky, takže když jsem zastavil tak to mělo velký problémy určit pozici. No zítra to jdu zkusit do auta tak uvidim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od SW3JK
    Tak zkoušel jsem to v tramvaji, a celkem to šlo, když jsme jeli tak v pohodě, ale jakmile jsme zastavili tak si to myslelo že ještě pořád jedeme a jelo to ještě další blok, až po chvíli si to uvědomilo že tam kde to ukazuje že nejsem a tak se to občas vrítilo i zpátky, takže když jsem zastavil tak to mělo velký problémy určit pozici. No zítra to jdu zkusit do auta tak uvidim.
    V tramvaji se integrovane gpsko budto nechyti vubec, nebo se chyti s minimalni silou signalu, tzn bude rad kdyz se udrzi na ceste ... V aute by to melo byt nekde na hranici s volantem = pod oknem = nic tomu nebrani v navigaci ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    No uvidím a jaktože když jsem šel pěšky tak to bylo nejhorší ze všeho, to mě to nenašlo ani po asi 5 blocích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    30

    Budto to mas spatne nastavene, nebo zrale na reklamaci ... jake mas nastavene hodnoty na gpsku ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    7

    Nechci zakladat nove tema tak to napisu sem mam fsc N560 s GPS Dynavix a kdyz to spustim a hleda, pise furt ze ceka na uzivatele nebo GPS pozici (port pro programy GPS mam na COM9, hardwarovy port na COM8 a prenosovou rychlost na 9600 co mam udelat aby bezela PLS poradte jsem uz fakt zoufalý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    30

    Port pro programy neni vubec potreba. Staci v programu nastavit ten hardwarovy ... tzn v dynavixu nastavit at bere gps z com8 (toho co je nastaveny v setupu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Tak jo v autě to běhalo celkem dobře, až na to že obcas celkem hodně tápala. Ale jinak v autě super. A čím dýl jí používám tím mi přopadá že mám lepší příjem. Tak kde se včéra nechytal tak dneska jo, možná to je jenom tím že jsem jinak rozmístěný satelity nebo tak, ale jo je to dobrý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    30

    Je dobre pohrat si s nastavenim ... zkusit jiny soft port / jinou prenosovou rychlost a pod ... dela to zazraky (;
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    259

    Dnes mi dosla N560 a GPS som skusal tak v elektricke a trolejbuse. Ak mi naslo 9 satelitov a z toho sa chvilkami pripojilo na 4 az 5, je to zle ci dobre? ono ja som este to zariadenie poraidne nenechal najst tie satelity, len ma zaujima, ci ty, co maju problem s gps tie satelity nedokazu ukotvit vobec. ono ja ked som chvilku stal, normalne sa ukotvili a aj som vedel kde som. dokonca aj doma pri zatvorenom okne mi chytilo dva. len ako som sa pohol v elektricke, signal sem tam padol. Je to to najhorsie co moze byt?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    259

    Heh, nikto mi neodpovedal tak si odpoviem sam - ked sa na satelity chyti este pred nastupom do elektricky, signal je super stabilny, pda trasy prepocita takmer okamzite. Signal sa straca len v tuneloch, pripadne v podjazdoch dialnic a definitivne som ho stratil v martine, kde sa zacali kopce. takze na orave navigacia nic moc. mozno by som ho este chytil, ale prsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    78

    Dlouho jsem nebyl na Orave.Tam už jezdí tramvaje /električky/ ?
    Jo oravci ty se mají...No i když tam jsou kopce, tak satelity by to tam vidět mělo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    259

    :-D nie na orave tramvaje nejezdi:-D ja mam len povod na orave, inak BA. A mas pravdu, tento vikend som tu s tym jazdil trosku viac autom. ono len ked vtedy mi padol signal a ja som ho hladal pocas jazdy. inak ked pred jazdou zapnem GPS, pockam asi tak minutku a potom idem, tak je to bez problemu. dokonca myslim ze signal GPS je lepsi ako v BA. Mal som videnych 9 satelitou a z toho sa looxik naviazal na vsetkych 9. to bol iny zazitok. tie mapy oravy vsak stoja za to len jedna ciara a hotovo:-D
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Widcomm / Broadcom Bluetooth pro Fujitsu-Siemens N560
    Od Synek_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 10:43
  2. Fujitsu-Siemens N560 - SDHC karty - zkušenosti
    Od Qemu v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 18-01-2009, 11:26
  3. Fujitsu Siemens Loox n560 - počítačové hry
    Od NizaJakub v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 19:48
  4. Fujitsu-Siemens Loox N560 - jak vylepšit signál?
    Od Zdenek Malinsky v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-05-2007, 22:49
  5. Fujitsu-Siemens Pocket LOOX n560 přichází?
    Od mattycz v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-01-2006, 10:10