Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Hlasové vytáčení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    0

    Pokouším se na Dataphonu II rozběhat hlasové vytáčení, zatím s těmito výsledky :

    program FONIX VoiceDial - jednoduché ovládání , skvělé recenze, klasické provedení , kdy ke kontaktu namluvíte zvuk a po stisku nadefinovaného tlačítka program zaznamená vámi vyslovený kontakt a porovná se svou databází vámi namluvených kontaktů.Jestliže najde shodu, nabídne vytočení.Jestliže shodu nenajde ,pak nabídne hlasové zadání čísla, samozřejmě anglicky. Bohužel úspěšnost vytočení předem namluveného kontaktu je velice, velice nízká . Úspěšnost hlasového zadání čísla je již výrazně lepší, zde je však problém, že zadání čísel musí být rychle za sebou , a alespoň moje pda, které mám od narození v hlavě to právě dvakrát nestíhá.

    program MICROSOFT Voice Command - kompletní řešení pro hlasové ovládání PDA, ovšem narazil jsem na to na co si ztěžují i jiní (zahraniční) uživatelé - požadavek na silný americký akcent. Z tohoto důvodu je ovládání s naší naučenou angličtinou velice nepřesné, resp. česká slova jsou nepoužitelná. Program totiž nefunguje tak jak jsme zvyklí z hlasového ovládání mobilů (viz popis u Fonix Voice Dial), ale sám má přednastavené pojmenování funkcí Windows a za ně pak přidáte jméno tak ,jak ho máte zadané v kontaktech. Tedy například CALL George Busch. Bohužel jakmile řeknete české jméno, třeba CALL Jiří Křoví, tak máme hned dva problémy
    a) program vyžaduje americkou angličtinu
    b) program si neporadí s Jiřím Křovím, neboť to obsahuje znaky , které nezná
    ..... asi budou muset Gatese potrestat, že jeho program nezná vlastního prezidenta.

    měl by existovat ještě program Neuvoice, bohužel jsem ho neměl možnost otestovat.

    Teď k otázkám :
    1.) Zná někdo ještě něco dobrého pro hlasové vytáčení ?
    2.) Netušíte co používá Nokia ve svých mobilech, protože tam funguje hlasová volba docela rozumně ?
    3.) Zatím jsem řešil jen aby to vůbec fungovalo, ale dalším krokem je spolupráce hlasového vytáčení s bluetooth handsetem. Dostal se někdo už k realizaci?
    4.) Teoreticky by to byla bomba, na uchu bluetoothové sluchátko s rozchozeným hlasovým vytáčením, ale napadá mne ještě jeden problém.
    Co baterie MDA II, která má mizernou výdrž i bez zapnutého Bluetooth. Bude pak takové řešení vůbec reálně použitelné jinde než v autě, kde bude MDA napájené z cigareťáku.

    Díky
    NUNY.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    261

    Ja používám VITO Voice dialer a funguje absolutne bez probelmu jediny co mi nejde je dat zastupce toho progamu na plochu,ale to snad nejak vyresim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    98

    Já mám zas VoiceDialerCE a taky funguje bez problémů i dlohá a krátka jména, čeština taky no problemo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    0

    Voice Dialer jsem si přes víkend vyzkoušel a musím přiznat, že úspěšnost vytáčení je z výše zmiňovaných programů asi nejlepší. Bohužel se po nějaké době začne objevovat hláška, že nemůže zapisovat nebo číst ze souboru VTdialEx.cpl.Tato hláška se po nějaké době objeví jak při pokusu o vytáčení, tak při pokusu o zadání nového vzorku ke jménu. Na stránkách výrobce v diskuzi je tento problém několikrát zmiňován (vždy s MDA II) a je tam taky odpověď výrobce, že o tom vědí, ale momentálně nemají žádné MDA II, kde by chybu otestovali a odstranili. To alespoň platilo v 10/03 .Tak nevím.... Vám, kteří tento program používáte na MDA II se tato chyba neprojevuje ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    98

    já mám mda1 a WM2003 a ten problém nemám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    128

    Také vlastním MDA II a Vito mi začalo psát stejnou hlášku jako Nunymu. Nevíte někdo co s tím? Anglicky moc neumím, abych se podíval na cizojazyčné diskuse ( Navíc se mi ten program ještě nepodařilo ani rozchodit... (
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    0

    Problém s hlasovým vytáčením na MDA II a programu VITO je chybou programu, o které vývoj Vita ví a :

    - tvrdí , že o chybě ví, ale nemá MDA II k dispozici, aby chybu otestoval a opravil
    - jelikož to tvrdí již od cca 10/2003, osobně si myslím, že je mu poměrně malá skupina majitelů MDA II ukradená.

    Naštěstí existují i jiné firmy, takže pro MDA II je ideální NEUVOICE Navigator.
    Osobně používám verzi 1,3 engine 2,6,0.
    Již delší dobu se odhodlávám napsat pro CE4YOU delší článek na téma hlasové vytáčení, ale s časem jsem na štíru. Jelikož jsem na MDA II ohledně hlasového vytáčení a ovládání otestoval dost programů, rád poradím, případně zodpovím dotazy, pakliže budu samozřejmě vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    88

    Muzu se pripojit. NeuVoice je pro MDA2 super. Funguje bez problemu a je jen za 300. Mohu vsem doporucit.:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    286

    Citace Původně odesláno od Jewelsoft
    Muzu se pripojit. NeuVoice je pro MDA2 super. Funguje bez problemu a je jen za 300. Mohu vsem doporucit.:yes:
    No vypadá fakt dobře, akorát se mi podařilo když řeknu jméno z kontaktů tak mi to odrecituje jednotlivá čísla. Jak to donutím aby je to vytočilo? Poradí mi někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    88

    No vypadá fakt dobře, akorát se mi podařilo když řeknu jméno z kontaktů tak mi to odrecituje jednotlivá čísla. Jak to donutím aby je to vytočilo? Poradí mi někdo?
    Je treba v nastaveni vybrat Dial number...
    a v tagu kontaktu zvolit Fasr action Mobil,Work nebo Home podle toho jaky cislo chces vytocit(je-li jich u kontaktu vic).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    286

    Zkusím díky ...snad to bude chodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    286

    Jo ještě jeden dotaz jak to vlastně celé pustím? Musím nejdřív ručně pustit NeuVoice Navigator nebo stačí jenom hlasem dát povel?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    0

    Neuvoice se skládá ze dvou částí :

    Tag manager - zde si nahraješ k jednotlivým položkám kontaktů i k vlastním programům hlasové vzorky

    Navigator - po spuštění tě na displeji vyzve, aby si řekl slovo, které pak porovná s databází tebou dříve vytvořených vzorků a ten, který odpovídá vybere a provede přiřazenou činnost

    Pro jednoduchost obsluhy doporučuji přiřadit Navigator jednomu hardwerovému tlačítku, v mém případě jsem zvolil záznamník.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    286

    Citace Původně odesláno od NUNY
    Problém s hlasovým vytáčením na MDA II a programu VITO je chybou programu, o které vývoj Vita ví a :

    - tvrdí , že o chybě ví, ale nemá MDA II k dispozici, aby chybu otestoval a opravil
    - jelikož to tvrdí již od cca 10/2003, osobně si myslím, že je mu poměrně malá skupina majitelů MDA II ukradená.

    Naštěstí existují i jiné firmy, takže pro MDA II je ideální NEUVOICE Navigator.
    Osobně používám verzi 1,3 engine 2,6,0.
    Již delší dobu se odhodlávám napsat pro CE4YOU delší článek na téma hlasové vytáčení, ale s časem jsem na štíru. Jelikož jsem na MDA II ohledně hlasového vytáčení a ovládání otestoval dost programů, rád poradím, případně zodpovím dotazy, pakliže budu samozřejmě vědět.




    Takže já jsem zkusil stejnou verzi a je to bomba. Bohužel mám zatím jen neregistrovanou takže mi to pustí jen dva záznamy. Kde a za kolik moho zaregistrovat? Díky za pomoc a případnou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    0

    Zkus to tady
    http://www.handango.com/PlatformSearch.jsp?siteId=1&jid=9B7D2D59347DCCED7B B1417F18A54D24&platformId=2&txtSearch=neuvoice&opt ionId=1_2_2

    za 10 USD je to myslím super cena.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Hlasové vytáčení
    Od maco_ce4you v sekci HD2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 05:41
  2. TyTN a hlasové vytáčení
    Od Hermes v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-02-2007, 10:28
  3. Hlasové vytáčení přes HF
    Od Lucky_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-07-2005, 08:56