Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Resco Explorer - síťové funkce

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    167

    Mám problém s Resco Explorer. Jsem připojen z pda na síť přes wi-fi a funguje mi i ping na PC. Když ale otevřu Resco Explorer, My Network i Connected computers jsou prázdné, prostě to PC nevidí, přestože na něm mám složky označené ke sdílení. Úplně stejně to dopadne, když se připojím adhoc pda-pc. (Firewall mám deaktivovaný, v tom to není.)

    Ví někdo, v čem je zakopanej pes?

    :dead:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    Zkus, jestli ti pujde videt ty slozky v totalcmd (viz nejaky topic tady v dikuzi). Pokud ano, bude se resit nastaveni RescoExp. Pokud ne, bude se resit sitove pripojeni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    167

    Ani Total Commander okolní pc nevidí. Jak už jsem psal, ping pc-pda i pda-pc hází pozitivní výsledky. Je mi to záhadou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    No a jak se snazis dostat na ten okolni PC? Jmenem? IP? Mas tam heslo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Já jsem postupoval následovně:

    - na PC jsem založil uživatele Pocket
    - nasdílel jsem požadované složky
    - nastavil zabezpečení pro uživatele Pocket
    - v PPC zadat adresu sdílené složky (v TC)
    - zadat jméno uživatele, heslo a potvrdit
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    167

    Citace Původně odesláno od xhladi07
    No a jak se snazis dostat na ten okolni PC? Jmenem? IP? Mas tam heslo?
    Zkoušel jsem všechno možné. \\název pc \\ip - prostě nic
    Heslo na tom pc nastavené nemám.

    Napadá mě - musí se i na pda nastavit název pracovní skupiny? Nenašel jsem, kam bych ho měl zadat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    No u PDA to nebude asi tak jednoduché.
    Já pokud chci vidět nějaké sdílené složky v TotalCMD na ppc musím první pomocí nějakého prográmku na PPC aktivovat ty sdílené složky.

    Postup:
    1.nainstaluj si
    Kód:
    http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=2825
    2.pripoj se k síti(treba pomocí wifi)
    3.spust ten programek
    4. Das polozku NEW a potom kliknes na tlacitko ...(a nebo zadas adresu rucne)
    pokud si nepamatujes adresy sdilenych adresaru a klikl jsi na tlacitko ...(se tremi teckami)
    5.objevi se ti nova obrazovka a tam das refresh(tim se naskenuji pocitace v siti)
    6.kliknes na PC co se ti tam zobrazilo a vyberes si sdilenou slozku ktera se ma zobrazovat na PDA potom uz jen OK

    7.jeste nesmis zapomenout na na prvni obrazovce vybrat si nastavenou sdilenou slozku a tapnout na tlacitko CONNECT.

    Tim by melo byt vse hotove a uz by se ti meli vzdy zobrazovat sdilene adresare na tvem PDA ve slozce NETWORK.

    Doufam ze ti to pomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    Solved??
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    167

    Citace Původně odesláno od xhladi07
    Solved??
    To poznám až doma, až budu v dosahu domácí sítě...)

    Pořád by mě ale zajímalo: "Napadá mě - musí se i na pda nastavit název pracovní skupiny? Nenašel jsem, kam bych ho měl zadat."
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    No, ja jsem na to taky nikde nenarazil a myslim, ze to ani neni nutne. To je jen takove pozlatko Microsoftu... si myslim..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    5

    No, já to používám pomocí Total Com. v modulech jdu na LAN a zadám název PC ke kterému se chci připojit např. \\doma\ , poté mě to žádá o jméno a heslo(žádné nezadám-nemám) a už vidím sdílené složky a můžu si třeba pustit film v TCPMP.
    Jsem připojený pomocí WiFi a nepoužívám rozšířené zdílení souborů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    167

    Mě to o jméno a heslo nepožádá a žádnou složku tam nevidím.

    Nemůže být ještě něco špatně v nastavení routeru?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    167

    Citace Původně odesláno od Maaarty
    6.kliknes na PC co se ti tam zobrazilo a vyberes si sdilenou slozku ktera se ma zobrazovat na PDA potom uz jen OK
    Tak bohužel, žádný PC mi to nenašlo. Fakt už nevím, co s tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    167

    Ech, tak už jsem to rozchodil. Nevím co bylo špatně, ale stačilo znovu proběhnout Síťová připojení - Nastavit síť pro domácnost, jen potvrdit zadané hodnoty a už to chodí. :? :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Carpenter
    Pořád by mě ale zajímalo: "Napadá mě - musí se i na pda nastavit název pracovní skupiny? Nenašel jsem, kam bych ho měl zadat."
    Pokud používáte z2 PocketLAN tak to nastavení pracovní skupiny je hned v tom prvním menu, když kliknete na tlačítko s *(hvězdičkou). Ale nemyslím si že je to nezbytně nutné. Ten prográmek si to beztak vyplní sám pokud neděláte ruční zadávání sdílených složek.

    Jinak kdyby jste měli potřebu přidělovat IP adresám jejich host names na PDA tak je k tomu dobrý prográmek Pocket Hosts
    Kód:
    http://www.ce4you.cz/software/detail.asp?s=937
    Ale jedina vec k cemu je dobry je snad k synchronizaci PPC a PC přes ActiveSync prostřednictvím Wi-Fi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Resco Explorer 2005 v5.35
    Od 2endy2 v sekci Mio
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-10-2007, 15:27
  2. Resco Explorer 2005 (v5.35)
    Od Zdenek Malinsky v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 25-04-2007, 09:56
  3. Resco Explorer 2003 v5.00
    Od Banana_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 14-02-2006, 16:00
  4. Resco Explorer v5.22
    Od Kloník v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-01-2006, 18:02
  5. Resco Explorer
    Od Wayne_ce4you v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-03-2005, 14:50