Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 64

Téma: Kompletní česká lokalizace pro MDA Vario s ROM 2.26 ZDARMA ke stažení ve verzi RC1

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    Zdravim, konečně se mi podařilo dodělat českou lokalizaci do takové fáze, ve které ji mohu uvolnit k veřejnému testování. Přeloženo je úplně vše - pokud náhodou narazíte v systému na něco, co přeloženo není, napište sem do diskuze + připojte screen a já uvidím, jestli se s tím dá něco dělat. Lokalizace MOŽNÁ bude fungovat i na jiných zařízeních než je MDA Vario (na Variu s jinou verzí rom by teoreticky měla také fungovat - své postřehy pište do diskuze), ale pravděpodobně část systému přeložena nebude - zatím neplánuji dělat verzi pro jiná zařízení, hlavně proto, že nic jiného než Vario k dispozici nemám. Finální verze češtiny bude pak zakomponována přímo do nové ROM, na které s Johnnnnnnnnnnym pracujeme.

    UPOZORNĚNÍ: Autor lokalizace nenese žádnou zodpovědnost za případné škody na zařízení způsobené používáním této lokalizace.

    PODĚKOVÁNÍ: Velký dík patří především Johnnnnnnnnnnymu za pomoc v počátečních fázích tvorby lokalizace a za její průběžné testování a nápady na její zlepšení, dále Asukalovi z xda-developers za ochotnou pomoc s překladem některých položek v nastavení.

    Lokalizace obsahuje:
    - kompletní překlad celého systému včetně některých programů (midlet manager apod.)
    - českou Nabídku Start ("Windows\ Nabídka Start", původní složka "Windows\Start Menu" zůstane nezměněna, po instalaci tedy lze překopírovat všechny zástupce do nové složky)
    - českou T9
    - české prediktivní vkládání textu při psaní na klávesnici
    - český slovník pro transcriber (rozpoznává pouze psaní bez diakritiky)
    - českou klávesnici
    - české automatické opravy
    - české Šablony
    - českou nápovědu
    - český SIM.TXT (symboly na hardwarové klávesnici)
    - český SoftKey Applet v nastavení (nastavuje funkce jednotlivých soft keys)

    Známé problémy:
    - česká klávesnice občas přestane fungovat - řešení: instalace sipchange.cab
    - kontrola pravopisu ve wordu je stále anglicky, zatím se mi nedaří dostat tam češtinu
    - položky seznamu v "Start -> nastavení -> dnes -> položky" nejsou přeloženy, vím sice jak to provést, ale je nemožné sestrojit cab na přejmenování klíčů v registrech

    Verze 1.1:
    - opraven překlad MMS, přeložen i předdefinovaný text

    Kompatibilita:
    T-Mobile 2.26 WWE, možná i jiné verze OS, ale nemusí tam být přeloženo vše

    ŽÁDNÉ DALŠÍ ŠÍŘENÍ NENÍ POVOLENO. TATO VERZE JE ZDE PŘEDEVŠÍM ZA ÚČELEM TESTOVÁNÍ, ŠÍŘENÍ TÉTO LOKALIZACE MIMO TUTO DISKUZI BEZ SOUHLASU AUTORA JE ZAKÁZÁNO, STEJNĚ TAK JAKÉKOLI UPRAVOVÁNÍ LOKALIZACE.

    Link ke stažení: http://ppctuning.org/?page=CZ

    A na závěr nějaká čísla:
    lokalizace obsahuje zatím 221 souborů, upravuje 69 klíčů a 95 hodnot v registrech, její tvorba mi zabrala něco málo přes měsíc

    VŠECHNO je po odinstalaci vráceno do původního stavu, nepoužil jsem žádný WCECabManager ani nic podobného, žádné soubory to nemaže

    Tady přikládám nějaké screeny:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    248

    jak je to s rychlosti systemu po nainstalovani?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    Téměř nezměněná, sežere to okolo 0,5 MB operační paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    248

    kdyz odinstaluju ten cab vrati se vsechno zpet nebo tam neco zustava a chce to MR?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    Vše se odebere, vůbec nic tam nezůstane. Díky tomu, že jsem použil klasickou metodu vytvoření cabu pomocí .inf souboru, a žádné soubory se nepřepisujou, tak je odebrání ze systému 100%. Můžeš klidně vyzkoušet. Pouze musíš dodržet podmínky, tzn. žádné další šíření češtiny není povoleno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    117

    Opravdu jen 0,5 MB paměti? A jenom neznatelné zpomalení? To bych snad i obětoval. Johnnnnnnnnnny psal, že česká "superrom" bude zabírat o ca 4MB paměti a sežere ca o 4MB RAMky více než ENG "superrom".
    PS: překlad Infraport u CommManageru může být trochu zavádějící, v originále IR/Beam přeci jen lépe vystihuje to, že se nejedná pouze o infraport ale i o možnost přijímat soubory. Když tohle totiž vypneš, tak se Ti nikdo nedobluetoothuje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    jenom doplním, že tato čeština vám přesměruje defaultní složku programs do programy, takže nebude platit cesta na programy -> že si musíte zkopírovat zástupce, abyste měli opět funkční systém
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    4 MB žrala beta, tohle žere trochu míň, záleží taky kolik je toho načteno zrovna v paměti apod. já to testoval po hardresetu... každopádně mam 32 - 33MB RAM volných po softresetu, což celkem ujde a zpomalení jsem žádný nezaznamenal. Ten infraport dám na seznam oprav, ale IR/BEAM tam nechávat nechci, takže ještě něco vymyslim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    248

    tak s romka co ma zasah v os se s tou cestinou nema moc rada... zkousel sem na faria beta v3 a rozhodilo to celou rom a musel prijit MR... asi to bude fungovat jen na ciste 2.26 rom
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    To je přesně ten důvod, proč se jí s Johnnnnnnnnnnym snažíme zabudovat přímo do rom, ta cz totiž musí bejt vyladěná na konkrétní verzi os, ta fariova rom je verze 2.26.2.10? Jestli jo a jestli v ní nejsou nějaké velké změny ve struktuře systému, tak by měla fungovat. Pokud je to AKU 3.2, tak tam to samozřejmě nepůjde a to z toho důvodu, že systém ve verzi s AKU3 prodělal několik podstatných změn, kvůli kterým bych musel dělat cz od začátku. Sice už vim jak, ale stejně by to chvíli trvalo... Navíc do CZ na AKU 3 se pustim nejdřív až vyjde první oficiální rom s tímto balíčkem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    43

    Zkusil jsem to hodit do Varia s Johnnnyho ROM 1.0.
    Zdalo se mi to docela zabrzdeny(asi jen pocit, nevim).
    Ale po odinstalovani, mi na Today zustaly tlacitka cesky(Zpravy a Kontakty), ktere samozrejme nikam neodkazuji. Je to jen u me nebo je chyba v (un)installeru???
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    fariova ROM je 3.0.0.0, ale je to jenom "přejmenovaná" ROM od T-Mobilu 2.26.10.2 - to že lokalizace nefunguje je následek toho, že je tam aku 3.2, ne které mimochodem zatím nejde GPRS monitor a SPB pocket+
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    248

    johnnnny rikal sem betav3 ne ta verejne vypustena podle farii 3.0.. ale kazdoapdne tam to aku 3.2 je no... takze jak rikal jimmy to bude tim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    124

    Používám ji a funguje dobře, chci se zeptat, jestli ji někdo zkoušel na "RUU_Molski.Biz_AKU2.3-226102_22610105_024711_WWE-30MB-CF2-G3"? Díky za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    124

    Čau jak to vypadá s final verzí? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sygic Drive - kompletní česká navigace - zkušenosti, tipy atp.
    Od Tomáš Kubec v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 23-09-2010, 22:46
  2. česká T9 na ENG verzi
    Od Antony_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 09-01-2009, 10:23
  3. Jimm98y's WM6 ROM 1.1 pro Vario + kompletní česká lokalizace
    Od jimm98y_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 22:01