Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Kalibrace mapy pro Oziho

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    103

    Poskládal jsem si celkem detailní mapu Brna a blízkého okolí. Kvalitou odpovídá zhruba tomuto:

    http://beta.mapy.atlas.cz/#appName=atlas@mapType=0@cent+...+25000@geoType=1

    Potřeboval bych však pomoci s kalibrací a obecně postupem nejlepší přípravy pro PDA. Co mě napadá za úkony:

    - rozřezat na menší díly (celá mapa má 6500x6500px - po zkonvertování OziExplorerem cca 7MB)
    - vytvořit index tak, aby mezi díly Ozi sám přepínal
    - zkalibrovat jednotlivé díly (pomocí souřadnic na atlasu nebo třeba InfoMapy12)
    - případné další doprovodné úkony pro kvalitní výstup

    Výsledkem bych potom chtěl obohatit dowload sekci tohoto fóra. Děkuji za pomoc nebo případně odkazy na detailní postupy kalibrací atp.

    bo

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    400

    mel bych jen dve veci...

    - rezat mapu je zbytecne, bezne pouzivam jeste vetsi (kolem 11MB)
    - zverejnit v download sekci? Jsi si jisty ze mas svoleni autora mapy k tomuto kroku, tedy te provedes legalni vec?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    103

    S tím publikováním máš asi pravdu. Sice mě stálo nemalé úsilí ji poskládat, ale ani to mne k tomuto kroku neospravedlňuje. Chtěl jsem jen, aby měli i ostatní užitek z toho, co by se mi případně podařilo vytvořit.

    V tuto chvíli jsem ve stádiu, kdy (přestože netuším co mám jak nastavit), v Ozi Exploreru přidám několik bodů a k nim potředné souřadnice. Výsledek uložím jako soubor *.MAP. Soubor otevřu v img2ozf a zkonvertuji na *.OZFX3. Oba soubory (map i ozfx3) nahraji do PDA a spustím Oziho. Mapu otevřu s vypadá vážně super. Ovšem pokud zapnu GPS a Ozihe se fixne, mapa zmizí s vidím jen červenou šipku, která např, v případě pohybu kreslí červenou čáru. Ovšem na bílém pozadí. Pokud dám FULL, tak se na chvíli mapa zobrazí, ale následně zase zmizí. POkud vypnu GPS, mapa je zase korekně zobrazená.

    Kde dělám zásadní chybu? Když pominu složitosti nastavení OziExpl kvůli správnosti souřadné síti atp. Je někde na webu podrobný postup? Osobně jsem bohužel nenašel.

    díky, bo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    68

    Já bych viděl chybu v nastavení (N,S,W,E), standardní nastavení které nabídne Ozi je N,W ale pro Evropu je to samozřejmě N,E. Čili doporučuji kontrolu kalibrace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    103

    Nastavil jsem N, E a další parametry podle jednoho postupu, ale s problematikou obeznámen nejsem a tak vůbec netuším, co ovlivňuje je co.

    V tuto chvíli mne spíše trápí fakt, že se mapa při navigování nezobrazuje. Totiž až se ukazovat bude, mohu teprve ladit kalibraci. Takto vůbec nezjistím, jestli je zkalibrovaná dobře.

    Opravdu tady není nikdo, kdo si už nějakou mapu úspěšně do Oziho převedl? Kdy by jen v bodech naznačil potřebné úkony...

    bo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    Ja vidim ten problem v kalibraci. Presne s tim jsem se tez potykal. Postup je spravny. Za prve je nutno zadat ono N a E. A pote je spravny prevod pri kalibraci z ° ' '' na °,xxxx ?
    Dale me zarazi, ze mas soupory *.map a *.ozfx3. Ja mam v PDA *.map a *.ozf2. Toto nechapu.
    Jestli to nebylo programem img2ozf prevedeno do nejakeho nepatricneho formatu, treba jen "prohlizeciho", ale to asi placam.
    Dle me je potreba radne proverit kalibraci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    ozfx3 jsou soubory v novější verzi Oziho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    68

    Druhou možností je pomocí kliknutí do mapy zjistit na jakých je souřadnicích. V oziCe se mi v horním řádku zobrazují souřadnice místa kde je právě kurzor (v režimu bez zapnuté navigace, tj. mohu volně posouvat mapu). Zde bych se pokusil zjistit souřadnice jakéhokoliv místa a pak zapnout GPS a v tom samém místě se na display objeví skutečná souřadnice. Porovnáním musím objevit zásadní rozdíl.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Kalibrace mapy Kréty v proj Lambert
    Od bod.h33 v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-09-2007, 20:23
  2. Ozi exp Kalibrace mapy KČT 40
    Od sarance v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 07:44
  3. Kalibrace mapy - Brno a okolí
    Od brona_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-04-2007, 12:37
  4. Kalibrace ortofomapy z mapy.cz
    Od pandorra v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-05-2006, 15:45