Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 111

Téma: iGO 2006SE beta

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od kopacek
    O.K. Takže, nová Beta verze funguje. Je třeba ovšem instalovat na koupenou SD kartu, při instalaci na "koupenou" kartu to skončí při spouštění iGo hláškou "HardwareIDerror". Instalace spočívá v překopírování stažených souborů na kartu (přepsání původních). Před prvním spuštěním je třeba z PDA odinstalovat původní verzi, jinak se při prvním spuštění nenakopírují do adresáře /Program Files ty správné soubory. Beta verza korektně najde BT GPSku i zdroj RDS-TMC informací (používám BT313T). Zpracování TMC informací je absolutně shodné s Miem C710. Kromě TMC je viditelných změn skromně (např. vynikající nové hledání v POI - při psaní se zobrazují pouze ta další písmena, která dávají nějaký výsledek). Celkově je práce s programem ale rychlejší (práce s mapou, práce s POI) a došlo ke zpřesnění algoritmu hledání trasy (alespoň na mnou používaných trasách). Důležité ale, je že tato beta verze již vypadá stabilně, takže můžu doporučit na vyzkoušení.
    I po tvem krasne popsanem nazoru mi to stale hazi error - "HardwareIDerror"
    nevis jak dal, diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    35

    Beta verziu z 18.12. som rozchodil perfektne na kúpenej karte. Neviete mi poradiť, čo všetko potrebujem pre príjem TMC? PDA mám pripojené cez BT s GPS modulom.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    To Alff: Bohužel, nic mě nenapadá. Tuto hlášku jsem měl pouze při pokusech instalovat na neoriginální kartu, při instalaci na originální (koupenou) to funguje. Pokud myslíš jak dál s tímto stavem, tak bude asi potřeba nějaký čas čekat na "šikovné" programátory.
    To Joko: Je potřeba mít nějaké "železo", které umí přijímat TMC informace. Já používám kombinovanou BT GPSku ( Navilock BT313T), která přijímá GPS signál a zároveň i TMC informace a oboje přes BT předává do PDA. Podle diskuzí o Dynavixu není příliš moc dalších funkčních variant. Vím, že ještě existuje od Navilocku samostatný TMC přijímač buďto do CF slotu nebo kabelový (do PDA vede samostatný kabel podle typu PDA). Zkus prostudovat www.navilock.com Jinak je to ale docela strastiplná cesta. TMC přijímače obecně mají velmi špatnou citlivost a ve většině aut téměř nefungují s dodávanými vnitřními anténkami (je to v podstatě jenom kus drátu) a je třeba vyřešit napojení na venkovní autoanténu. Pokud to všechno člověk zdárně absolvuje tak přijde závěrečné zklamání nad použitelností celého systému. Po téměř roce používání TMC informací v ČR můžu říct, že to je zatím zbytečný "luxus"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    6

    Neměl jste někdo problém po aplikaci bety z 20.12. na FS N560? Instalace v pořádku, funkčnost iGo také, ale po restartu PDA skončí s prázdným bílým displayem a dál už nic. Tedy jen HR ( Zkoušel jsem to opakovaně a dělá mi to opravdu po instalaci iGo.
    Problém nesouvisí přímo s instalací - problém se projeví až po zadání oblíbených míst - "Domov", "Práce" - ...beta
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    0

    Jo stalo se mi to taky na mem PDA (Typhoon 700 XL) a to nekolikrat, driv se mi to nestalo nikdy. iGO fungovalo OK, akorat po kazdem spusteni jsem musel znovu zadat automatickou detekci GPS, jinak to s ni nekomunikovalo. Takze jsem to odinstaloval a zatim to je OK.

    Jinak nova verze iGO se mi libi, obsahuje dost novych drobnustek - pohyb v tunelu bez signalu GPS, nove graficke symboly pro odbocky - odboceni s najezdem, opraveny chybky, kdy to nehlasilo odboceni atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Citace Původně odesláno od kyznoh
    PLS lidi, je zde již opraven problém se spoždováním polohy? díky
    Já mám s iGo a polohou následující zkušenosti:
    Dříve jsem používal BT GPSku Navilock BT318 a s ní jsem nikdy nezaznamenal opožďování polohy.
    V létě jsem přešel na BT313T (kombinace GPSky a přijímače RDS-TMC informací) kvůli Dynavixu a dopravním zprávám. S ní jsem tak na 50% měl v iGo problém s opožďováním polohy. - Po některých zapnutích PDA + GPS se poloha opožďovala, jindy zase "seděla" přesně. Nikdy se mně nepodařilo vysledovat, čím je to způsobeno (vždy jsem čekal na 3D fix, takže v tom problém nebyl).
    Po cca měsíci používání iGO 2006SE beta ale došlo ke změně - zatím je poloha vždy naprosto přesná a již ani nevěnuji pozornost tomu, jaký fix má GPSka před vyjetím. Dle seznamu změn byla zcela přepracována část programu, která se stará o komunikaci s GPSkou, takže snad to vyřešilo problém. Je ovšem otázkou, jestli tomu tak bude na všech kombinacích PDA a GPS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Mám dva dotazy na ty, kteří provozují iGo 2006SE beta:
    1) má někdo z vás funkční příjem RDS-TMC informací? U mně najde iGo zdroj informací, správně naladí ČR1, dokonce zobrazí i informační text o stanici (CR1 - zdroj informaci 24h denne...) a pracuje i "teploměr" s ukazatelem síly signálu (většinou přes polovinu) ale dopravní informaci nezobrazí ani jednu. Zkoušel jsem již mnohokrát, ale nikdy nezobrazí ani jednu zprávu. Když ale spustím Dynavix, tak během pár vteřin mám několik desítek dopravních zpráv...
    2) Máte nějaký inteligentní systém, jak převést radary z poi-online.cz ve formátu .ov2 do igo2006SEbeta? Vím, jak je převést pomocí igo PoiExploreru do igo.db ale to jsou pak pouze body zájmu. Do adresáře Speedcam je možné kamery uložit ve formátu .kmz nebo .txt, ale je šílené to ručně přepisovat do požadované struktury (LAT, LON, typ kamery, rychlost, směr).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Tak se mně podařilo dostat kamery z poi-online do igo2006SE následujícím způsobem:
    1. stáhnout data z poi-online.cz ve formátu .ov2
    2. otevřít v iGO POI Exploreru (příkaz Import Pois from file)
    3. vybrat všechny body (select all)
    4. exportovat příkazem Export POIs to file
    5. vybrat typ souboru .kml a soubor pojmenovat doc.kml (nutné!)
    6. soubor doc.kml zazipovat a výsledný sobour doc.zip přejmenovat na doc.kmz
    7. soubor doc.kmz uložit na PDA do složky IGO\POI\Speedcam
    8. po spuštění iGO se soubor převede do vnitřní databáze speedecam.spdb, kamery se objeví v mapě.

    Simulací jsem ověřil, že hlášení kamer funguje. Je to ale stále ne na 100% - všechny radary jsou jednoho typu a bez rychlostního limitu (k varování dojde při jakékoliv rychlosti).
    Pro naprostou funkčnost by bylo třeba překonvertovat do .txt souboru s následující strukturou:
    IDX|X|Y|TYPE|SPEED|DIRECTION
    kde
    IDX – Pořadové číslo kamery
    X,Y - Souřadnice kamery
    TYPE -
    1: Stacionární Kamera
    2: Kamera v semaforu
    3: Kamera v zákazu vjezdu
    4: Úseková Kamera
    5: Mobilní Kamera

    SPEED - Měřená rychlost
    DIRECTION -
    Směr, kterým kamera měří (0 =Sever, 90 =Východ)
    Speciální Směry:
    -1 kontroluj všechny směry
    Normální úhel +1000 – Kamera kontroluje 2 směry (např.: 1090 = Východ a Západ)

    Kdo se ujme programu pro převod??? :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Tak jsem prave doinstaloval IGO 2006 20december,chodi uplne skvele,prave jsem to byl odzkouset,zaplnil jsem celou 2GB kartu mapami CZ,SK,GERMNANY,FRANCE,HUNGARY,POLSKO,SLOVINSKO,a hlavne lehka instalace,a mapy na jedne karte kdyz se vi jak......
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    6

    Myslím, že beta z 20.12. obsahovala větší množství chyb. Z my.pdamill.com byla poměrně rychle stažena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Ja pouzivam beta verzi, na kterou je odkaz na oficialnich strankach iGO. Ta ma taky oznaceni 20.12. a na mem PDA (hx4700 s WM5) je to nejstabilnejsi verze ze vsech beta verzi (vyzkousel jsem vsechny predchozi) a krome RDS-TMC funguje uplne vsechno tak, jak ma. Asi hodne zalezi na konkretni konfiguraci PDA. Doufam, ze ve finalni verzi budou fungovat i ty dopravni informace. Pak uz to bude opravdu velmi konkurencni program.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    Chapu dobre ze tato bverze uz umi to co umel TomTom ze mi dokaze zvukove pripomenout (upozornit mne) ze se blizi nejak POI?

    Ano jde mi o pouzivani radaru.

    Dokonce jsem ted zacal uvazovat o prechodu na TT nebot sem nekde vyfasoval 3 bodiky a pry na miste kdse stojej pravidelne .. no ja ho neznal /

    Takze mam zistat u iGO .. ??? uz to umi ?? a ukazuje to jen kdyz POI lezi na trase nebo i kdyz se jen dostanu do urcene vzdalenosti od POI treba 300metru?

    diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od kopacek
    Kdo se ujme programu pro převod??? :?:

    Je vubec realne dosta z POI ketere jsou na POI.cz vsechyn tyhle udaje?

    Ja bych vrazdil i za to ze me to jen rekne ze tady nekde je nemecko ... pardon... radar .. treba s 300metrovym predstihem
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Postupem, ktery jsem uvedl vyse, lze dostat do iGO SE2006 Beta vsechny radary z poionline.cz a funguje upozornovani na radary (upozornuje na vsechny, nejenom ty na trase). Jedinou nevyhodou je, ze timto postupem se neprenesou udaje o rychlosti (k upozornovani tak dojde, at jedete jakoukoliv rychlosti) a typu radaru (nevite, zda to je napr. mobilni nebo stacionarni radar). Ale myslim, ze kluci z PoiOnline.cz uz o nove verzi iGO vedi a brzy pribyde novy exportni format primo pro iGO (pozadovana struktura souboru .txt je znama).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    118

    tady je program pro prevod

    Kód:
    http://content.modaco.net/nedge2k/Ov2iGo.zip
    jinac nevi nekdo jak mam docilit toho, ze kdyz u POI dam vlastniikonu, abych ji videl i na mape? furt to ukazuje default, i kdyz si dam predvolit jakoukoliv jinou.

    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Firefox 2.0 beta 1
    Od flashman v sekci Off topic diskuze
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 15-08-2006, 17:11
  2. RegTweak 0.1 beta
    Od crapper_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-08-2006, 22:01
  3. Matris - Beta
    Od mike.pr v sekci Hry pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-02-2006, 00:32