Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 11 z 13 PrvníPrvní ... 910111213 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 188

Téma: Jak nastavit připojení k Internetu?

  1. #151
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    A copak je tam jinak, než je napsáno v článku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #152
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Dobrý den,
    zřejmě ano, když mi to podle článku neběhalo a podle toho odkazu ano.
    Nebo je chyba na mé straně, to je dost dobře možné, ale nebyla jsem jediná, komu to nešlo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #153
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Otázka: "A copak je tam jinak, než je napsáno v článku?"
    Odpověď" "Zřejmě ano...".
    To mně nápadně připomíná to povídání ze Švejka, jak se jistého pána ptali, zda se již letos koupal v Malši a on odpovídal "Nekoupal, zato ale bude letos hodně švestek".
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #154
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Cim vic svestek tim vice slivovice

    Pro me ten clanek je slusnej navod jak nastavit pripojeni, neni vsak mozne to popisovat v kombinacich vsech ruznych mobilu a PDA. Myslim, ze to nebylo ani ucelem, ale spis to brat jako zaklad a voditko.
    Tez jsem s tim trochu laboroval, hlavne s prikazy a potom s BT pripojenim Symbianu a PPC, ale na kazdem zatim zarizeni co jsem mel jsem z toho vysel vitezne, cili cely clankem mam zazalohovany, kdyby se z webu ztratil
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #155
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Pro všechny asi ne, ale nejvíce "stupňů volnosti" představuje právě mobil. Pokud jde o operátora, tak je to vlastně stejné, jiné je jen jméno APN, pokud jde o PDA, tak se to liší hlavně s verzí OS a to jen trochu, v podstatě všechny WM to mají plus mínus stejné a Palmy taky. Ale pokud jde o mobily, co značka, to unikát a tedy odlišný přístup k nastavení a odlišné potíže.

    SE se vyznačují tím, že lze vytvořit GPRS profil jednou pro vždy v telefonu a ten pak volat i zvenku přes BT nebo IR, tj. stačí pouze vytočit to správné číslo *99***<číslo profilu>#, žádné +CGDCONT není třeba, měl jsem/mám po řadě SE T300, T630 a K510i, používal jsem to s Palmem i PPC přes IR i BT a nikdy jsem žádný initstring nebo nedej bože skript nepotřeboval a dobře se bavil v Palm konferenci debatami nad tím, který skript je ten nejsprávnější a nejpravější.

    Ovšem jiné telefony to mají oddělené nebo nějak jinak divné či co a i když v telefonu vytvoříte správný GPRS profil, tak ho nelze z venku vytočením čísla vyvolat, prostě to nejede. Pak nastupuje to +CGDCONT, což není nic jiného, než AT příkaz pro vytvoření GPRS profilu. Takhle se tuším chovají Siemensy, na jednom sem si to jednou ověřil, tedy pokud mě paměť neklame, s Nokiemi to také nebylo vždy snadné.

    Každopádně to někdy může být hodně zapeklité, jeden čas nešlo rozchodit kombinaci Ericsson T39/R520, Palm a Paegas. Bylo to tím že Palm trval na van Jacobsenově kompresi IP hlaviček, Paegasu nevoněla a v Erikovi taky bylo něco divně, takže negociace se sekla a konec. Pak někdo napsal hack, který tu kompresi dokázal v Palmu vypnout a nakonec to Paegas v síti nějak pořešil, takže to začalo chodit, ale docela dlouho to trvalo. Když se vzal Siemens, jelo to, když se vzal systém, kde ta komprese šla vypnout, třeba Windows, jelo to, když se vzala karta Eurotelu, jelo to, prostě jen ta trojkombinace nešla a na koho v takový situaci vlítnout, že on za to může a ať to spraví :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #156
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Docent
    Otázka: "A copak je tam jinak, než je napsáno v článku?"
    Odpověď" "Zřejmě ano...".
    Nevyjádřený podmět "něco", to neznáte? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #157
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Neznám, jsem starší ročník a pár mých spolužáků studovalo žurnalistiku (to už dneska asi ani není), takže např. z písemného projevu redaktorů iDnes jsem denně u zjevení .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #158
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    ad xtonda) díky, nevyjádřený předmět "něco" je přesně to, na co jsem odpovídala. :-) také interpunkce je pro mě důležitým vodítkem pro pochopení významu vět.

    ad docent) já mám spolužáky i jaderné fyziky a taky se nepovažuji za odborníka na tomto poli. trochu bezpředmětné, nemyslíte? a pro vaši informaci - obor žurnalistika stále na našich univerzitách existuje a stále je poměrně obtížné se na něj dostat. koneckonců i na idnesu bývají přehledy o našem vysokém školství ...

    ad diskuze) zpětně jsem to procházela a nejsem si jistá, zda budu schopna rozepsat všechny rozdíly. co si jasně vybavuji na straně PPC, tak je nastavení modemu a hlavně nastavení DNS je naprosto, ale naprosto zbytečné. myslím, že to byl u mě ten hlavní problém - kdybych tam nechala to předdefinované a nezjišťovala co si tam mám vyplnit, tak to běhalo už dřív.
    telefony jsou opravdu každý jiný, ale u nokií se to celkem intuitivně dá najít. chci upozornit také na to, že to byl můj historicky první pokus o připojení PPC->GPRS, nemám s tím naprosto žádné zkušenosti. proto mi odkaz, který jsem posílala, připadal mnohem víc polopaticky psaný a opravdu to na první pokus zabralo.
    chápu, že nikdo nemůže uspokojit všechny a obecně články pana Kozy považuji za to nejlepší, co v této oblasti v češtině existuje.
    takže aby nedošlo k omylu - díky za článek, díky za celou diskuzi, jen jsem se chtěla podělit o své zkušenosti. příště si to asi dvakrát rozmyslím :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #159
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Ach jo :? :sarcastic:

    Ptal jsem se na to, co je v tom návodu od Vodafone jinak než v článku Pavla Kozy proto, aby se tam mohla případná změna či chyba opravit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #160
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    274

    Ahojte mam problem s vestavenym internet.prohlizecem,kdyz se chci prohlizet net tak pri otevreni prohlizece mi to pise( url adresa ma nespravny format,zkontrolujte zda jste spravne zadali adresu spravne)kdyz to odenruji abych to mohl zmenit tak se mi prohlizes automaticky zavre.Co stim mam delat?diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #161
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    2



    : a co ak sa chcem pripojit cez wifi poradi mi niekto?


    mam acer n311 s wm5
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #162
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Tak se připojíš a surfuješ.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #163
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Ptal jsem se na to, co je v tom návodu od Vodafone jinak než v článku Pavla Kozy proto, aby se tam mohla případná změna či chyba opravit.
    Ono to stejně nejde brát tak ortodoxně, já mám loox 420, WM2003SE, SE K510i a T-Mobile a oproti sekci T-Mobile GPRS/EDGE pro WM2003 mám jinak následující věci:

    2. obrazovka - číslo mám *99***1# (pokud si to dobře pamatuji, tak čísla *99***1# a *99# by měla být ekvivalentní, protože první profil je implicitní)

    3. obrazovka - kdysi kdesi jsem četl, že heslo sice není potřeba, ale že to blbne když tam není, takže je potřeba mít tam cokoliv neprázdného, možná se to ale týkalo jen palmů, každopádně tam mám user name "user" a Password "password."

    4. obrazovka
    - Baud rate 115200 (GPRS může vytáhnout více než těch 57600, o EDGE ani nemluvím)
    - Wait for dial tone... vypnuto (zvyk z analogových modemů)
    - Extra dial-string.. prázdný
    - Cancel if not... vypnuto

    5. obrazovka - zvoleno Use server assigned addresses

    6. obrazovka - to je znova obrazovka č. 2.

    A chodí mi to. Předpokládá to ovšem správné nastavení GPRS profilu na pozici 1 a telefon značky SonyEricsson, u jiných značek se to takhle někdy nechová a pak je ten "Extra dialstring" nutný.

    Novější mobily mají ještě jiný způsob, v bluetooth manageru se mi v shortcutech krom klasického "K510i: Dial-up networking" objevilo i "K510i: NAP Service" a když to nahodím, tak se také připojím, ale moc jsem nad tím nespekuloval, používám tu klasiku. Straší mobil SE T630 to neměl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #164
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Tak se připojíš a surfuješ.

    no odbre ale ako sa pripojim ked ma to stal nuti pripojit cez tel.spojenie a ja sa chcem pripojit cez wifi ????????
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #165
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    32

    Mě se nedaří připojit SE W810i,IPAQ hx2110,TMobile ..vyzkoušel jsem už snad vše co je tu popsané a nic, nemáte někdo podobný přístroje ? díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 11 z 13 PrvníPrvní ... 910111213 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Komunikace: Jak nastavit připojení k Internetu (GSM, GPRS...)
    Od Pavel Koza v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 77
    Poslední příspěvek: 10-01-2006, 18:26
  2. Připojení do internetu
    Od Dr.Colombo v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2004, 19:32
  3. Jak nastavit připojení na internet pro iPAQ a WM2003
    Od Marcus v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-12-2003, 14:39
  4. MDA 2 a připojení k Internetu
    Od Jirpos v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-11-2003, 11:40