Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: mNotes a Lotus Notes - nastavení synchronizace

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Po třech dnech musím kapitulovat a zkusit požádat o POMÓC ! Upgradoval jsem PDA na lOOX560 az toho důvodu VM 5 mi tam už nejede EASYSYNC PRO od Lotusu. Nový nedostanu, protože a proto:$: . Takže jsem stáhl zkušební verzi nNotes, abych náhodou nekupoval zajíce v pytli.Nainstaloval, to bylo celkem bez problému a pak už jenom nastavoval, zkoušel a NIC. Někde dělám chybu, nebo nemám dostatečný práva, nevím. V konfiguraci mNotesu zadám adresář s lotusem C:/programfiles/notes6, pak cestu k *.id (to e někde na disku D), pak to chce lokální server s kontrolním souborem, ten je na D disku někde tam, kde je i *.id ve složce cadenza a jmenuje se cadenza.nsf. To proběhne taky nornálně, zeptá se mě to na lokální server a pan nějakou tu kontrolnídb nMotes...(z té Cadenzy).
    Na PDA se naistalují soubora korektně, zadám user jméno ve tvaru xy/server a heslo. ALe pokud pak dám sinchronizaci, tak mi to napíše že synchronizace byla odmítnuta a u jednotlivých položek zůstanou červený x, zkoumal jsem tu databázi cadenza.nsf a je tam nějakej log se jménem uživatele, který vždy končí hláškou o odmítnutém přístupu.na nějaký vetší hrabání v té db nemá práva, i to řekne., ale není v ní vytvořen účet ? uživatel ? teď si nevzpomenu.
    Pokud dám novou synchronizaci, tak jakoby proběhne, ale červené x u položek zůstanou.
    Tak už mi pomalu docházejí síly a asi si půjdu koupit easy sync pro v.4.2.4 která umí VM5
    Není tady nějaký admin Lotusu, který s tím má zkušenosti ??:yes: a poradí, nebo bude aspoň ochoten konzultovat ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No, další víkend pryč( a synchronizace zase nejede
    Navíc mi už ani nejde synchronizovat Nokia s Outlokem:no:
    Vypadá to, že přijde ke slovu starý dobrý diář !
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Takže jsem se dostal k chybové hlášce na PDA:
    mNotes Server error:4136
    sesion ID3 unableto locate your profile. Check server logs and session logs in the database for more information

    Takže někde něco dělám blbě ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Takže si zase odpovím sám, zvláštní typ samomluvy.
    Asi je problém někde v konfiguraci nMotes Control database, když ji otevřu, tak tam najdu i svůj profil, ale v záložce database /mail je napsáno Use locations settings a pokud tam napíši jméno lokální databáze uložené na disku, tak mi to napíše že jí nemůže najít.
    K odkazu na sítový disk, který je na úplně jiném serveru, mě to vůbec nenajde.

    Nemohl by mi někdo aspoň říct, co tam má napsané on a z jakých zdrojů synchronizuje ?
    (
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Samomluva? Nesmíš se divit, ty 2 programy asi moc lidí nepoužívá, takže okruh potenciálních rádců je opravdu hodně úzký. Bohužel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0


    Takže po téměř týdnu perné práce jsem to zprovoznil. Jak triviální, že milý Watsone
    Nainstalovat jako singleuser(Personal), nastartovat server na PC a přepnout ho z personal na workgroups.
    V control databázi jsem sice vybral odkaz na server s databází, ale stejně to furt ukazuje Local a cadenza.nsf

    na PDA jsem nevybral připojení přes ActiveSync, ale jako síťové , IP
    adresa je stejně stejná

    pohrabal jsem se v té mNotes control databázi a v profilu se svým jménem (v PDA je nutné nastavit úplné jméno z Lotusu tj. Profil ...Jméno Příjmení/.../.../... a pak heslo)
    a Autenthicate with: Profile Password only pod to zadáme heslo, kterým se přihlašujeme do Lotusu
    uložíme a MĚLO BY TO SYNCHRONIZOVAT tedy aspoň mě to jelo
    musím říct, že mám celkem radost :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    464

    tedy, upřímně řečeno, z Vašeho románu mám pocit, že používám zcela jiný software než Vy, ačkoli se také jmenuje mNotes).
    Pokud instalujete podle readme, tak máte mít připojeno pda přes active sync před instalací. Následně pustíte instalaci mnotes, jste dotázán na typ zařízení, zadáte heslo k id, nainstaluje se pda část a provede první sync. Není potřeba zadávat autentisační údaje, ty se přenesou při první synchronisaci. Jediné, s čím jsem laboroval, bylo přenastavení cesty k notes.ini na desktopu, které jsem si upravil, aby vždy ukazovalo na lokální repliku mailové db, protože sync proti serveru trvá zbytečně dlouho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Já myslím, že jsou věci mezi nebem a Lotusem.
    nevím, třeba to byl můj problém, ale faktej je že v podstatě ta instalace probíhala tak jak popisujete
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    fmichal
    Guest

    Tak jsem v tom take. Vubec nechapu jak se ti podarilo nastavit mnotes. Ja to naistaloval a jedine co mi PDA odpovi na "replicate" je "Connection refused, Win32 error: 10061 (0x8007274D)"

    Uz jsem nad tim stravil nekolik hodin a vysledek nula

    Inetellsync zase neumi Notes 7.0

    Nemohl by nekdo pomoci?
    Moc dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    464

    nemáš třeba nainstalovaný personal firewall? A běží Ti na lokále mnotes server?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    fmichal
    Guest

    Aha v tom by mohl byt problem. Lotus mi bezi lokalne na notebooku kde se replikuje z nasi spolecnosti. Ja si stahl program mNotes_ceEN.exe ktery jsem naistaloval. Takze co kde ma ci nema bezet jaksi netusim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    zkus to dle mého příspěvku z Zasláno: 21. listopad 2006, 15:40
    nebo se pak ozvi, když to i nadále nepojede. Nejsem si totiž jistý, jestli při synchronizaci NEMUSÍŠ být s Lotusem online
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Lotus Notes - synchronizace s Windows Mobile
    Od xSam v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-09-2008, 10:29
  2. Synchronizace Lotus Notes a Windows Mobile...
    Od Zdenek Malinsky v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 05-08-2008, 11:17
  3. Synchronizace WM 5 s Lotus Notes
    Od jannovy v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-03-2007, 23:27
  4. QTEK 9100 - Synchronizace s lotus notes
    Od stavo v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-06-2006, 14:52