Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Spojeni pc a pda pres wifi - jak na to?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    Cau lidi, mam problem, pomozte mi prosim.
    Doma provozuju net na pc a pda prez wifi. Od poskytovatele ma pevnou ip, tu pripojuju LANem do routeru, ktery funguje jako DHCP a potom prez AP wifi sirim signal na wifi zarizeni, ktere jsou jako wifi DHCP klienti. Soucasne mohu mit teoreticky pripojenych 99 zarizeni (rozsah adres). Pokousim se prez to APecko spojit pda a pc. Tedy, lze-li to vubec. Pripadne jakym programem - pokud nejaky existuje. Chtel bych, abych mel pristup z PDA k souborum na HD u pc a obracene z PC na kartu u PDA. Proste takovou sit. Nejedna se mi o zadnou synchronizaci. PDA je MIO P550 s WM5. Diky vsem za nakopnuti.
    P.S. Snazil jsem se projet forum, ale tohle jsem nikde nenasel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    neměl by to být problém přes nějakého FTP klienta, zkus trochu víc pohledat

    osobně používám jen na PC BulletProof FTP Server a kněmu se připojuji přes Total Commander/CE v.2.5
    funguje jak uplaod, tak download
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od ElSoft
    neměl by to být problém přes nějakého FTP klienta, zkus trochu víc pohledat

    osobně používám jen na PC BulletProof FTP Server a kněmu se připojuji přes Total Commander/CE v.2.5
    funguje jak uplaod, tak download
    Takze jestli tomu spravne rozumim, do PDA nahrat ftp klienta a do PC ftp klienta, tam zadat adresu a mam pristup k datum? Je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    no najedné straně by to chtělo server
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Ja si dal na PC program Serv-U a na PDA Total Commander.
    PC tak funguje jako SERVER
    PDA funguje jako klient a pristupuje k HDD na PC.
    Jak to udelat opacne, na to jsem neprisel. Nenasel jsem nejaky server FTP pro PDA.

    Dalsi vec je nainstalovat na PC VNC server a na PDA VNC klient, pak lze ovladat dalkove PC.
    Zase, na opacny smer jsme nenasel patricny SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od ElSoft
    no najedné straně by to chtělo server
    Tak su z toho jelen. Tak jeste jednou. Na pc spustim server (nejakej - dejme tomu) na pda ftp klienta, kam zadam ip pc (ktera je pridelena dhcp routerem) a bude to fungovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Kocir
    Ja si dal na PC program Serv-U a na PDA Total Commander.
    PC tak funguje jako SERVER
    PDA funguje jako klient a pristupuje k HDD na PC.
    Jak to udelat opacne, na to jsem neprisel. Nenasel jsem nejaky server FTP pro PDA.

    Dalsi vec je nainstalovat na PC VNC server a na PDA VNC klient, pak lze ovladat dalkove PC.
    Zase, na opacny smer jsme nenasel patricny SW.
    Dik za tip. Zkusim a dam vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    9

    Takze zkusil jsem ten Serv-u. Vysledek: Zridil jsem domenu, na kterou se pripojim v pda wincommanderem prez ftp. Slozky vidim, muzu je kopirovat, ale ne spoustet. Kdyz jsem nemel pristup na domenu zaheslovanej (anonymous), tak jsem mohl jit na ftpecko i prez Internet explorer (v pda). To jsem taky videl jednotlive soubory a tapnutim treba na odkaz obrazku mi jej IE zobrazil. Ostatni nezobrazitelne soubory IE nabizel ke stazeni. To je v pohode. Zarazi me ale, ze nejdou spustit ty soubory ve wincommanderu. Zkousel jsem i jinak nastavit Serv-u (maximalni pristup k souborum), ale bezvysledne. Takze bud mam neco blbe nastaveny, nebo je problem ve wincommanderu. Nevite co s tim? Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    FTP je File Transfer Protokol a neumoznuje spusteni souboru ze vzdaleneho umisteni.....FTP nenahrazuje sdileni souboru.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Spojeni 2 PPC pres wifi
    Od sejra v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-11-2006, 21:02
  2. ipaq1940 a imacG5 spojeni pres BT
    Od vurmik v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-07-2005, 10:42
  3. Spojeni H2210 a 6230 pres BT
    Od vasekv_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-01-2005, 21:08
  4. GPRS spojeni pres SE K700i
    Od Nukem v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-01-2005, 16:16
  5. Hlasove spojeni pres Internet PDA-PC
    Od Banana_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-03-2004, 17:55