Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 27 z 45 PrvníPrvní ... 17252627282937 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 391 až 405 z 668

Téma: Tuning iGO

  1. #391
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    18

    skus prepnut pocas jazdy na zobrazenie satelitov a naspat potom to ide

  2. #392
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    0

    nová verze skinu ZM - ZM155 ,obsahuje zajímavé vylepšení pro motorkáře - větší šipka. Zatím jsem neměl čas testovat, kdyby někdo doplnil češtinu, bylo by to super .
    více tady (screenshoty a odkaz jsou viditelné až po zaregistrování a přihlášení se...)



  3. #393
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Co se týká iGO tak jsem začátečník (do teď jsem používal TomTom), pročetl jsem co se dalo, ale něco mi je stále nejasné, proto pokud budete vědět, budu rád když mi to někdo aspoň trochu osvětlí. Mám poslední verzi iGO + skin Riks 4.6e

    1) U TomTom jsem byl při navigaci zvyklí na větší přiblížení navigační mapy a i když mám u iGO měřítko na max. pozici tak na to hůř vidím. Neexistuje nějaký skin nebo něco co by ten obraz víc přiblížil?

    2) Pokud jsem si uložil trasu v .gpx formátu (ve složce tracks), jde nějak nahrát zpátky do iGO kdybych si ji chtěl zpětně prohlédnout?

    3)
    Citace Původně odesláno od Panot
    Žádný kamery vybírat nemusíš, jsou už nastavené od tvůrců toho textového souboru, díky kterému se upozornění na kamery zobrazí. Až se rozjedeš, tak ti to bude fungovat, pokud to tedy máš nakopírované ve složce POI/Speedcam. Radary to zobrazuje předem a dostatečně v předstihu. Pokud použiješ třeba skin od Rikse, můžeš si zvolit upozorňování slovně a vypnout pípání. V tomhle skinu si taky můžeš nechat zobrazit upozornění na POI body s předstihem, takže třeba i ty tvoje benzínky. Základní verze iGO to neumí. Jinak ty radary EU je Warez .
    Kde prosím nastavím upozorňování na POI (třeba benzínky)?

    4) Nikde v POI nemohu najít Semafory (radary), ačkoliv je mám nahrané a při jízdě mi na ně upozorňování funguje. Takto jak je to na obrázku se mi to prostě nikdy nezobrazí.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00236082_Screen_kamery_at03.jpg 
Zobrazení: 20 
Velikost: 40.0 KB 
ID: 6991  

  4. #394
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Ad kamery v POI: to sa ti ani nezobrazi,pretoze to je zo starse verzie iGO,kde kamery nefungovali,tak som to vtedy riesil takto,ako polozka v POI.Teraz kamery funguju,ale nemozes si ich prehliadat ako skupinu POI. Zobrazovanie,resp. nastavenie predstihu zobrazenia POI sa riesi priamo upravou hodnot v danom skine a nieje uzivatelovi bezne pristupne(to je skoda) Meritko zoomu si nastavis v parametroch Inteligentneho zoomu,kde urcis hranice minimalneho a maximalneho priblizenia.

  5. #395
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    0

    Jak jsi tam dostal do POI ty kamery???? Ja to tam vubec nemam a hlaseni radaru mi taky nejak zlobi.
    Citace Původně odesláno od Sidon
    Co se týká iGO tak jsem začátečník (do teď jsem používal TomTom), pročetl jsem co se dalo, ale něco mi je stále nejasné, proto pokud budete vědět, budu rád když mi to někdo aspoň trochu osvětlí. Mám poslední verzi iGO + skin Riks 4.6e

    1) U TomTom jsem byl při navigaci zvyklí na větší přiblížení navigační mapy a i když mám u iGO měřítko na max. pozici tak na to hůř vidím. Neexistuje nějaký skin nebo něco co by ten obraz víc přiblížil?

    2) Pokud jsem si uložil trasu v .gpx formátu (ve složce tracks), jde nějak nahrát zpátky do iGO kdybych si ji chtěl zpětně prohlédnout?

    3)
    Citace Původně odesláno od Panot
    Žádný kamery vybírat nemusíš, jsou už nastavené od tvůrců toho textového souboru, díky kterému se upozornění na kamery zobrazí. Až se rozjedeš, tak ti to bude fungovat, pokud to tedy máš nakopírované ve složce POI/Speedcam. Radary to zobrazuje předem a dostatečně v předstihu. Pokud použiješ třeba skin od Rikse, můžeš si zvolit upozorňování slovně a vypnout pípání. V tomhle skinu si taky můžeš nechat zobrazit upozornění na POI body s předstihem, takže třeba i ty tvoje benzínky. Základní verze iGO to neumí. Jinak ty radary EU je Warez .
    Kde prosím nastavím upozorňování na POI (třeba benzínky)?

    4) Nikde v POI nemohu najít Semafory (radary), ačkoliv je mám nahrané a při jízdě mi na ně upozorňování funguje. Takto jak je to na obrázku se mi to prostě nikdy nezobrazí.

  6. #396
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Olcit: díky moc za vysvětlení.

    Ad měřítko zoomu: to vím, že se to tam nastavuje, ale šlo mi o to zda se to nedá nějakou úpravou ještě více přiblížit, protože v TomTom je trasa při navigaci více přiblížená, laicky řečeno silnice, cesty, šipka jsou tlustší a tudíž lépe viditelné. V iGO mě přijde všechno hrozně malé.

    S tou trasou v .gpx formátu už to mám vyřešené, už se to normálně načítá. Nevím proč ale ta trasa nebyla předtím v iGO vidět.

    To Faja: viz příspěvěk Olcita nad tebou: ...Ad kamery v POI: to sa ti ani nezobrazi,pretoze to je zo starse verzie iGO,kde kamery nefungovali,tak som to vtedy riesil takto,ako polozka v POI.Teraz kamery funguju,ale nemozes si ich prehliadat ako skupinu POI...

  7. #397
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Blba otazka amas ho povoleny? Ten rychly zoom? Lebo mne to male nepripada vobec,maximlne meritko je 60 m na priblizenie,zrejme sa to da nikde skryto nastavit,ale nevidim dovod.Staci totizto pocas jazdy HW tlacitkami si nastavit zoom aky chces,pri maximalnom je sipka na pol obrazovky dost casto pouzivam za jazdy pracu s HW tlacitkami na lepsie pochopenie trasy a na vazbu ciest.V tomto je iGO neprekonatelne,bleskovy zoom a vykreslovanie,jednoducho aktivna praca s mapou a bez znizenia bezpecnosti prevadzky.Ad trasy,v pripade ze si zaznamenavas trasu,takv ich prehlade tuknutim na lavu stranu si ich ofarbis a vtedy ich vidis aj v mape,mozes ansledne premenovat,vidis suhrnne info,mozes ju spatne v simulacii prehrat,akurat skoda ze neukazuje aktualnu rychlost pri prehravani,alebo som na to neprisiel este.Eventualne trasu mozes vyexportovat do PC a tam ju nasledne spracovavat.Casto vyuzivam tento zaznam,lebo su tu caste obchadzky a uzavery ciest,tak je dobre si neskor vyhodnit,kadial ma ti cestari poslali.A tu sa dobre ukaze dobry algoritmu iGO.Totiz,ked ma odklonia z naplanovanej trasy,mam povoleny prepocet iba na dotaz a tak na otazku prepocitat,dam volbu obchadzka,staci 5km,vypocita sa nova trasa a zatial vzdy bola presne tak,ako ju vytycili cestari. V UK totiz niesu obchadzky znacene ako u nas,ale len tabulou diverted traffic bez oznacenia smeru,dlzky,ukoncenia a vtedy ked clovek nepozna tu cast ciest, bud kuknut do mapy,co sa za jazdy da dost tazko,alebo mat navigaciu,kde sa da pracovat aktivne s mapou,ako je napr.iGO ,preto mam tento soft velmi rad.Zatial ma vzdy vytiahol z kazdej diery uplne s prehladom,co so 40tonovym autickom je uz dost umenie nezakufrovat niekde v ulicke.



  8. #398
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Jasně zoom mám zaškrtnutý (povolený) mám nastaveno Limit přiblížení na 60 m a Limit oddálení na 100 m (a funguje to), ale stále mi to připadá málo. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak ono to měřítko asi bude dostačující (jak říkáš i ty) ale TomTom má asi "tlustší čáry", proto je to asi lépe vidět. Pro názornost přikládám dva screeny ze kterých je hodně patrné, že TomTom je sice jednodušší a možná né tolik graficky propracovaný, ale při jízdě je daleko přehlednější. Proto jsem hledal cestu jak toho dosáhnout i u iGO.

    Ad trasa: tak jak to píšeš tak jsem to dělal a využívám to taky zpětně, proto mě překvapilo, že v jednu dobu mnou uložené trasy iGO "nevidělo" - asi to byl nějaký momentální bug, nebo jak se tomu říká
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00236209_Screen_iGO_Zeu9.jpg 
Zobrazení: 23 
Velikost: 83.0 KB 
ID: 6994   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00236209_Screen_TT_PAt.jpg 
Zobrazení: 23 
Velikost: 16.6 KB 
ID: 6995  

  9. #399
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Naklop si pohlad viac nalezato a okrem toho ten zoom je aktivny pri priblizeni sa k zmene jazdy,ved to vis,ne?Pastol by som ti max. zoom,ale nechce sa mi to davat z PPC,PC nemam

  10. #400
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Jenže pokud si to vic naklopim a přiblížím (čímž se to potom podobá zobrazení jako je v TomTom) tak nastane několik problémů:
    - nemůžu mít potom aktivní tyto volby: Chytrý zoom, Automatické sledování, Obnovení chytrého zoomu. Protože pokud je nechám zaškrtnuté, potom se to moje manuální nastavení vrací do původních hodnot. A zrovna to Automatické sledování je docela dobrá věc...
    - a i když všechny tyto volby vypnu a nastavím manuálně větší přiblížení a sklopím mapu na maximum a potom ptřeba jenom přepnu z navigace do mapy a nazpátek, tak se to nastavení naklopení nezachová a musím zase v navigačním okně manuálně mapu naklopit. Nebo dělám něco špatně?
    Ať nastavím co nastavím, tak to pořád neřeší můj problém, proto jsem si myslel kdyby to šlo nějak nastavit třeba v systému... Ale jak vidím tak si budu muset pořídit lepší brýle, dát si navigaci blíž k obličeji a zvyknout si na menší zobrazování než má TomTom
    Ale jestli Tě napadá nějaké nastavení, které by mě trochu pomohlo budu rád, když mi poradíš. Třeba opravdu dělám něco špatně. Mastavení iGO si zkouším teď u stolu a je mi jasné že při jízdě se potom mohou nějaké detaily lišit...

    EDIT:
    tak jsem to byl zkusit na ostro v autě a opravdu když si nastavim naklopení a měřítko manuálně jak potřebuji tak je to sice na první pohled dobré, ale při jakémkoliv překliknutí (např. z navigačního okna do mapy a nazpět) se to nastavení ztratí a musel bych to manuálně znovu nastavovat, což je nesmysl (nejenom při jízdě)
    Ještě sem dávám jeden screen jak jsem to měl nastavené manuálně, skoro stejné jako jsem byl zvyklí u TomTom. Škoda že si to iGO neumí zapamatovat.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00236237_Screen_iGO_manual_4US1.jpg 
Zobrazení: 30 
Velikost: 72.0 KB 
ID: 6996  

  11. #401
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Tož teda takto:Nastavenie>Rychly zoom:
    Rychly zoom-OFF
    Prehliadac rezim-OFF
    Obnovit zamok na poziciu-ON
    Obnovit rychly zoom-OFF
    Potom si nazoomujes ako potrebujes a malo by to aj tak ostat.Pri prepnuti do mapy a spat si to zoberie nastavenie z mapy,cize AJ V MAPE TREBA DAT IDENTICKY ZOOM ako v rezime navigacia a vtedy pri prepinani to ostane nezmenene.Uroven zoomu je dobre nastavit aby pri manevroch tieto boli citatelne.Trosku zo zaciatku krkolomne,ale malo by to fungovat,v simulacii to islo(so zapnutouGPS) pr tieto ucey by bolo asi dobr zakomponovat tlacitko (de)aktivacie rychleho zoomu priamo do plochy.Mozno neskor na to pozriem.V noci idem jazdit,tak to vyskusam naostro.Tato volba zobrazenia by mala pomoct aj pri spomalovani navigacie pri slabsich masinach.Uvidime
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00236299_Screen007_GaKP.jpg 
Zobrazení: 25 
Velikost: 41.1 KB 
ID: 6997  

  12. #402
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Jak píšeš ty tak jediné řešení je deaktivovat rychlý zoom aby to nastavení nevracel zpátky a potom si to manuálně nastavit. Jenže za největší problém považuji právě to, že i v mapě je potřeba mít stejný zoom jako v navigačním okně. Protože třeba když zastavím na benzínce tak přepínám do mapy a koukám se na mapu u které tím že s ní pracuji tak se rozhodí zoom. A zase musím zpátky nastavovat v navigačním okně takový zoom jaký potřebuji, což je dost zdlouhavé a zdržuje to. Už je mi jasné že v systému se to to teda přednastavit nedá, ale bylo by to super, potom bych mohl mít zapnutý i chytrý zoom.
    Jak to tak vidím, tak si asi opravdu budu muset zvyknout buď na to že to budu každou chvíli nastavovat a nebo nechat zapnutý chytrý zoom a zkusit si zvyknout na ty malý mršky



  13. #403
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Pokud by se nekomu hodilo k Riksovu skinu tak zde dávám soubor pro změnu pozadí GPS obrazovky. Na původní obrazovce je díky až moc načinčané grafice špatně vidět text a síla signálu satelitů. Přikládám i původní soubor pro srovnání.
    Je zapotřebí vyměnit v ZIP souboru:
    Riks4.6e.zip\igo_se1\320_240\daylight\gps_bg.bmp
    Riks4.6e.zip\igo_se1\320_240\night\gps_bg.bmp
    Připojené obrázky Připojené obrázky

  14. #404
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    65

    Tak to vypadá hodně dobře :yes: díky

  15. #405
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Přikládám i soubor pro případnou změnu bootovací obrazovky:
    Je zapotřebí vyměnit v ZIP souboru:
    Riks4.6e.zip\igo_se1\320_240\loading.jpg
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00236355_loading_0u.jpg 
Zobrazení: 22 
Velikost: 19.5 KB 
ID: 7000  
    Připojené soubory Připojené soubory

Strana 27 z 45 PrvníPrvní ... 17252627282937 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. IGO 8.3 - Tuning a ladění ...
    Od TheMelin v sekci iGO
    Reakcí: 913
    Poslední příspěvek: 18-08-2010, 23:18
  2. Tuning Diamona :)
    Od 007ToMMaS v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-08-2010, 17:55
  3. IGO 8.0 - Tuning a skiny
    Od tomsoft v sekci iGO
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 09:17
  4. Tuning MDA Compact
    Od choze_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 27-07-2005, 11:42
  5. Tuning MDA II
    Od Miloš Strouhal v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 27-01-2005, 21:31