Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: problem s Infraportem resp. IR klavesnici na MDAc II ,zna nekdo,pomuze nekdo?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    43

    Asi pred dvema mesici sem si pro svuj MDA Compact II koupil indracervenou skladaci klavesnicku. Noa za ziveho boha ji nemohl prinutit fungovat . Ovladace + obsluzny program se nainstalovaly , spustily ale nedostal sem z toho ani pismenko.
    Pak o tu klavesnicku projevil zajem jeden clovek co mel Compacta I , byl sem skepticky , o co vetsi byl muj sok , kdyz JEMU na jednicce FUNGOVALA hned a bez problemu.
    No tak sem si rikal divny , divny. Ted sem si sehnal neco podobneho a scenar opet stejny : ovladace jdou nainstalovat , obsluzny program se spusti a zda se funkcni a - ani pismenko.

    Takze co mi kdo poradi ?
    Bud mam vadny infraport. Lze nejak jednodusse zjistit jestli je plne funkcni ? Lze po Ir treba prenest nejaka data do notebooku ?
    Nebo je mozne ze tyhle vecicky (IR klavesnice apod.) budou fungovat s Compactem I a ne s Compactem II ? Vzdyt po HW strance je mezi nimi minimalne rozdil a po strance softwarove snad taky temer zadny.

    Kdo mi pomuze ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Pres vnejsi temer totozny vzhled se jedna o naprosto odlisna zarizeni, uz pocinaje tim, ze Compact I (HTC Magician) ma 416MHz Intel ARM procesor a WM2003SE operacni system a Compact II (HTC Charmer) 195MHz OMAP (Texas Instrument) procesor a system WM 5.
    Mimochodem ze specifikaci Charmera (Compact II) mi ani nevyplyva, zdali vubec ma infra port!!!!

    Strucne shrnuto. Compact II je takovy maly bastard, ktereho krom T-Mobile nenabizi vubec nikdo v zadnem jinem brandu....a asi vi proc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    43

    No tak ten CII infraport ma. A kdyz se napriklad v Total Commanderu snazim odeslat soubro prez IR - dostanu chybovou hlasku : Chyba funkce! 'socket' : Prenos prerusen ( kod 10009)

    ???

    Jinak ze je rozdil v processorech vim , ale copak to muze ovlivnovat jestli zarizeni zvlada komunikovat prez IR s nejakou periferii ?

    A navic - ovladace sou i pro WM5 , takze opet by me udivilo ze by to bylo jen operacnim systemem
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No, zalezi take na tom, zda ma dana periferie ovladace pro dany operacni system....a tady jsou rozdilne.
    Mas ten infraport btw. vubec pusteny? Je to v Connections, Beam, zanajkovat Receive all incoming beams....jak je to v pocestenych WM nevim....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    43

    Tak treba ta minula skladaci klaveska mela ovladac rpo WM5 a ten clovek co sem mu to nakonec prodal to rozchodil na Compactu I tusim s WM5 a timhle ovladacem.

    Stejne jako u toho minuleho ovladace vyzaduje i tenhle aby nebylo zaskrtnuto "prijmat prichozi IR spojeni" , jinak je IR port blokovan.

    Jak rikam - pri pokusu o poslani souboru prez IR v Total Commanderu dostanu chybovou hlasku . Snazil sem se poslat si prez IR vizitku z nokie - taky nic. Kdyz podrzim Compacta II proti IR cidlu na notebooku nedeje se vubec nic - u ty nokie me vzdycky upozornoval na IR zarizeni v dosahu ...

    buuubuuu ja tak nemam rad cokoliv bezdratovyho
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Taky muze byt prepalena IR dioda...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    115

    Ahoj Karliku ;-). Byl jsem to ja, kdo tu klavesnici od tebe kupoval a musim vzdat hold.. Zvykl jsem si na ni a uz jsem napsal tolik stranek, ze... aaale, darmo mluvit.. fakt super..

    Ted k Tvemu problemu. Pro beh IR klavesnice musi byt ODSKRTNUTO v nastaveni Beam "Receive all incoming beams". Kdyz to je zaskrtly, klavka nekdy jde, nekdy nejde, kdyz to neni zaskrtly, klavka jde na 100%.

    Dale... Pro zjisteni funkcnosti IR portu nainstaluj si nejakou aplikaci na ovladani TV ktera ma learn mode (napis SZ, neco poslu). Kdyz das learn, tak ppc naucis signaly z dalkoveho ovladani.. Pokud prijme, je to ok, pokud ne, mas KO irdu. Mno, ten totalcmd je docela spatnej... Nevim co s tim, zkus pouzit tusim vitoo osciloscope, nebo jak se ta kravinka jmenuje. Zkousel jsi uz hardreset? Zkus to...
    Hodne zdaru!

    P.S. compact I ma WM2003 se.. Jiny wokna pro to nebyly udelany.
    P.P.S Tva historka o zalepenem compactu II mela uspech. :-D
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    43

    ahoj Doktore
    Tak jak to vypada tak problem bude asi v tech WM5 , protoze nakonec se mi podarilo ze notebook detekoval IR pripojeni , takze diodou to nebude. Muzu za/odskrtavat co chci a je to uplne jedno , nechytne se to. Vsadim se ze ty bys ten IR adapter na tom svym urcite zase rozchodil.
    No jinak zaplatpanbuh ze to ten CII tu pryskirici prezil , ono to neni moc videt , v servisu to taky nezkoumali ...Ale to sem nepatri.

    Takze resume je - nefunkcnost kvuli WM5 ???? :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    115

    No asi to tak vypada...
    Hele, co to je za adapter? :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    43

    Krabicka napajena 3-ma AAA baterkama s dvema PS2 kabelama in/out , pro pripojeni normalni PS2 klavesnice . Kdyby fungovala tak genialni vec.
    Link1
    link2
    Akorat ze tohle vyrabela HAMA
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HP ipaq 914 BM CD s lokalizacii pomuze my nekdo?
    Od nrgpostsk v sekci iPAQ 9xx
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-05-2009, 21:54
  2. email od iol.cz (02)...pomuze mi nekdo s nastavenim?
    Od sokoban v sekci Online služby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-01-2009, 13:19
  3. Příšel jsem o češtinu na Tytn II pomuze nekdo???
    Od B@st@rRRd v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-11-2007, 20:01
  4. pomuze mi nekdo?zacinam s loox(em)600 a tak mam hromadu dotazu
    Od davcas v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-08-2004, 20:36