Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: připojení k netu přes wifi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    26

    Ahojte. tak jsem strávil tři dny hledáním po diskusích (když jsou někteří na opakování odpovědí alergičtí), ale nenašel jsem pomoc pro vyřešení mého problému. Mám v domácí síti připojené na net i vlastní AP (Asus WL-HDD) a rád bych se přes něj variem připojil na net (přes kabel a ActiveSync to taky jaksi nejde). V bezdrátové síti se mi ukazuje, že jsem k síti připojený s kvalitou signálu skoro na max, ale jak určit Internet Exploreru, aby se na net připojoval přes wifi, to nevím. Vždycky se chce připojovat přes GPRS. Nevím, jestli se tam nějak moce to připojení Internet nebo Zaměstnání, ale ani na jedno to nejede. Může mi nějaká dobrá duše pomoci, než mi to někdo zase vymaže? Děkuji všem ochotným a zkušeným. Ale potřebuji to popsat srozumitelně a jasně krok po kroku. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    10

    No musíš si to zmeniť v nastaveniach aby ťa nepripájalo na GPRS a to takto.Pôjdeš do Nastavení dáš connections tab. Tam máš zložky ako Beam,Bluetooth.Pôjdeš do Connections > Advanced > Select Networks a zmeníš si z GPRS na My ISP. Včera som to skúšal kedže mám nové Vario a šlapalo to takže by nemal byť problém. Ja chodím cez Net Front 3.3 ale to už by malo byť asi jedno či ideš cez IE alebo Operu alebo Net Front.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    26

    Dík. Zkusím to doma. Tady mi to zahlásilo, že se přes toto připojení nedá připojit. Uvidíme...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    10

    A vyskúšaj aký más dosah na rooter lebo mne to išlo dosť chabo tak neviem či je chyba v mojom MDA alebo v rooteri....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    26

    Napadlo mě ještě, jak má být ono My ISP nastaveno... třeba i tam je něco...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    10

    Nie to som už nechal tak.Som tam nič nemenil a šlapalo to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    26

    Ahojte všichni. Ještě jinak podaný můj problém. Nedaří se mi provozovat prohlížeč Opera, abych využil tarifní zvýhodnění Surf+, kdy můžu netovat bez omezení, ale jen přes operu. Ta se sama ukončí a nic… přitom Exlorer jede, jenže přes něj to všechno platím i s chlupama. Taky mám problém se doma připojit přes wifi ke svému Asusu WL HDD, nakonfigurovanému jako AP, bez šifrování. Ani Vario nezahlásí, že jsem připojený, nebo jestli se mám připojit. Ale v bezdrátových sítích AP vidím a když dám připojit, tak po chvíli se ukáže “k dispozici”. Ale jak se přes to dostat třeba k souborům v té síti,nebo na internet, to je mi nejasné. Explorer se totiž vždy snaší připojit přes GPRS. Kromě toho jsem tu kdesi četl, že pokud mám Vario připojené k PC přes ActiveSync, tak není nutno nic nastavovat a na net se dá dostat bez dalších nastavení, ale mi se v Exploreru ukazuje zpráva, že “stránku nelze najít v důsledku neznámé chyby 0×80072f78″, tak tedy nevím, co dělám špatně. Kde a co nastavit - nevím. Připadá mi to trošku nelogické. Pomůžete mi prosím někdo? Díky moc předem.

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    165

    tady se to řešilo taky jsem měl problem
    http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=15197
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    26

    diky za pomoc. pro me nepochopitelnym zpusobem jsem to doma na Asusu wl hdd rozjel a prave pres tohle wifi pripojeni odpovidam. Ale muzu rict, ze ta Opera,co ji nuti T-mobile svym zakaznikum nestoji za nic. verze 2.0 mi oproti predchozi nejede vubec. Tedy tim myslim aby se vyuzilo volne surfovani pres GPRS v ramci Surf+. Tak nic,preji vsem hezky den
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    26

    Zdravím všechny zkušené v oblasti wifi a varia. Můžete mi někdo poradit, jak se přes wifi připojovat ke dvěma (a více) bezdrátovým sítím s rozdílným nastavením? Jedná se o to, že se připojuji do domácí wifi sítě, kde musím mít zadánu IP adresu, DNS... ale pokud se chci někde "venku" připojit na free wifi, musím toto mé domácí nastavení v podstatě vymazat a nastavit automatické přiřazování adres. Tedy jde nějak nastavit, abych přepínal nebo si volil tyto dvě různé nastavení? Díky moc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    210

    Ahojte,
    tak si hraju dneska celý odpoledne s variem a připojením přes wifi na net a nic . Máme doma router D-link DI-724GU a jediné co se mi podařilo je připojit se k síti, signál plný, ale když spustím IE, tak se stránky nenačtou. Přitom když připojím USB, tak jde net normálně ... nevíte někdo, co dělám špatně? Už jsem udělala i HR a pořad to nejde ... někde jsem četla, že vario je B. Router je 108G, mohl by být problém v tomto? Moc tomu nerozumím ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    30

    Ahoj,
    jak máš nastavený profil na tuto svoji síť? Mě to nefungovalo, když jsem měl nastaveno "práce" místo "internet"
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Doporučuji program Boingo mobile. Já s domácí sítí problémy neměl, ale jak tu někdo psal, na free wi - fi už jsem se připojit nemohl. V tomhle mi Boingo pomohlo, tak třeba tu službu někomu taky udělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Citace Původně odesláno od Tissi
    Ahojte,
    tak si hraju dneska celý odpoledne s variem a připojením přes wifi na net a nic . Máme doma router D-link DI-724GU a jediné co se mi podařilo je připojit se k síti, signál plný, ale když spustím IE, tak se stránky nenačtou. Přitom když připojím USB, tak jde net normálně ... nevíte někdo, co dělám špatně? Už jsem udělala i HR a pořad to nejde ... někde jsem četla, že vario je B. Router je 108G, mohl by být problém v tomto? Moc tomu nerozumím ...
    Mno a seš si jistej, že ten tvuj router rozdává IP adresy po DHCP, resp. jestli PDA si v tomto případě z DHCP adresy načítá? Bych tipnul problém v tomto, pač wireless část jede, nejde jenom něco z tohohle nastavení routerem to nebude - veškerá G zařízení uměla zpětně i b mód, takže ho máš určitě nastaven v módu b nebo mixed, protože jinak by se ti to ani nepřipojilo
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-03-2011, 12:34
  2. HTC CRUISE a připojení k netu přes notebook
    Od hym v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 10:54
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 18:31
  4. Připojení k netu přes WiFi (u HP hx4700)
    Od Seki_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-11-2005, 23:01
  5. Připojení k netu přes AS
    Od paveluh_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-09-2005, 20:48