Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: který navigační sw tedy vlastně zvolit - a701

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2

    Tak nevím,
    mám nově a701 a za boha tam nemůžu nainstalovat tomtom 5.1(2), co tedy doporučujete a funguje? Díky za radu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    199

    Citace Původně odesláno od gomolka
    Tak nevím,
    mám nově a701 a za boha tam nemůžu nainstalovat tomtom 5.1(2), co tedy doporučujete a funguje? Díky za radu ...
    TomTom6....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    90

    iGO 2006 funguje bez problemov na A701. Aj ten zozenies v obchode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    M66 M66 je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    116

    iGO je docela dobré. Jsem spokojený i s Dynavixem, ale ten teď nějak skomírá a je otázka zda přežije.
    TT je etalon, ale zdá se mi, že zde na fóru se hodně řeší problém s instalací a rozchozením TT. Dynavix i iGO (možná jsem bílá vrána, ale obojí jsem koupil) byly naprosto bez problémů: nainstaloval jsem, resp. u iGO vložil SD, a za chvíli už to jelo. Startují během okamžiku, bez čekání.
    Samozřejmě jde i o to, jaké funkce chce kdo využít a jaké potřebuje. Žádný SW není dokonalý, u Dynavixu mi vadí, že neumí navigaci přes hranice, že musím měnit mapy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Hm niečo mi uniká:sarcastic: prečo tam nedáš originál Miomaps,čo je modifikované iGO s podporou TMC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    46

    Tohle je hodně subjektivní, přidám svůj názor. Zkoušel jsem TomToma 5, pak iGo, SmartMaps a Dynavix. Napíšu u každého pár postřehů:

    V TT5 byl trochu problém zprovoznit GPS, nemá automatické přepínání na denní a noční režim podle času (lze řešit pluginem), neuměl navigovat na souřadnice (opět plugin, TT6 umí), při volbě nejkratší trasy tě klidně požene polní cestou a při volbě nejrychlejší trasy je schopnej z 50 km udělat 70 km kvůli tomu, že tu cestu spočítá o 1 minutu kratší.

    S ovládáním iGo jsem se neskamarádil. Design dostal přednost před funkcionalitou.

    SmartMaps mělo problém udržet se při životě, během cesty po dálnici do Brna 2 pády. Na mapě chybí vodstvo a další info.

    Dynavix měl jednoznačně nejlepší seznam čísel popisných včetně orientačních. Oproti TT výrazně inteligentněji vybíral trasu. Pomalý přepočet trasy při sjetí/přejetí křižovatky společně s fixní vzdáleností upozorňování (TT hlásí křižovatky s předstihem dle aktuální rychlosti) neuvěřitelně komplikuje navigaci ve městě (nestíhá přepočítat trasu než člověk dojede na další křižovatku, TT to většinou stihne). Neumí navigovat přes hranice, takže člověk musí vybírat pracně nad papírocou mapou studovat kterej hraniční přechod použít. Ale nejvíce mě vadilo ovládání, oproti TT má ovládací tlačítka neuvěřitelně malá a skoro všechna stejná, mojí rukou neovladatelná a vizuálně za jízdy nerozlišitelná.

    Rozhodování bylo nakonec mezi TT a Dynavixem. Nakonec jsem koupil TT6 kvůli výrazně lepší ergonomii ovládání, která je při manipulaci za jízdy přeci jen asi nejdůležitější.

    Takže hurá objednat demoverze a zkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    311

    Uvažuji o koupi A701, ale nefunkčnost TT 5.xx na tomto zařízení mne docela vyděsila, protože jsem na TT hodně moc zvyklý a ačkoli jsem vyzkoušel i ostatní dostupné navigace, vždy se k němu nakonec vrátím. Ergonomie ovládání a spolehlivost sw jako celku je neoddiskutovatelná a pro mne rozhodující.
    Ale zpět k funkčnosti TT 5.xx - funguje vám někomu na A701? Jestli ano, jaká verze? A vše OK, nebo je nějaké "ale"?

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    levis_ce4you
    Guest

    Mám Mio a701 + TT 6.010 a žádný problém, respektive maximální spokojenost, může jen doporučit...:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    311

    O TT6 jsem slyšel dost rozporuplné informace. Někdo ho vychvaluje, někdo zase zatracuje.
    Momentálně mám v 5.21 a nechce se mi kvůli pár drobnostem zbytečně upgradovat nahoru. Už kvůli tomu, že komplet Evropa mi u v. 5 zabere nějakých 450MB, u v. 6 1.5 GB. To gigo umím využít lépe. :disgusted:

    Proč máš TT6 - verze 5 nefungovala?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    levis_ce4you
    Guest

    Verze 5 mi fungoval take bez problemu, ale kdyz vysla 6, chtel jsem ji zkusit a zustal jsem u ni, ja mam 2gb SD kartu (premyslim o 4gb), tak ze neresim jestli ma 50mb nebo 1.6gb, ale pouzivam mapu 660.1212 Central Europe plus major roads of WE a ta ma 444mb, jeste je k mani 6.52 PL_CZ_HU_SK_plus_major_roads_of_WE ta ma 144mb a 6.52 PL_CZ_HU_SK 50mb a ty jsou pravdepodobne aktualnejsi nez mapy na TT5...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    to gomolka: TT 5.1 jsem uspesne asi pul roku na A701 pouzival. Nepises co ti to dela (vubec nejde nainstalovat? pise,ze nema mapy?..) pak se tezko radi.
    Ja momentalne zkousim 6.010, ale preferuju iGo
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    311

    Citace Původně odesláno od levis
    Verze 5 mi fungoval take bez problemu, ale kdyz vysla 6, chtel jsem ji zkusit a zustal jsem u ni, ja mam 2gb SD kartu (premyslim o 4gb), tak ze neresim jestli ma 50mb nebo 1.6gb, ale pouzivam mapu 660.1212 Central Europe plus major roads of WE a ta ma 444mb, jeste je k mani 6.52 PL_CZ_HU_SK_plus_major_roads_of_WE ta ma 144mb a 6.52 PL_CZ_HU_SK 50mb a ty jsou pravdepodobne aktualnejsi nez mapy na TT5...
    Naštěstí výrobci Mia jsou rozumní a zůstali u klasických SDček, které nejenže jsou už běžně k dostání ne 4GB (otázka je, jak se s touto velikostí popere Mio) za celkem slušné ceny, ale hlavně SD čtečka je dnes v skoro každém notebooku, nehledě k tomu, že mám foťák na SDčka a díky Miu budu mít u sebe stále čtečku (tak jako dneska využívám mého Compacta). Já bych potřebovat právě asi to 4GB SDčko, protože jezdím poměrně často Německo a Rakousko, takže jenom 2GB mi dají mapy a když tam budu chtít mít ještě něco navíc, tak by ty 2GB byly fajn. Ale slyšel jsem, že TT6 je dost trhavý při navigaci. Jak to je na Miu?
    Nezkoušel někdo 4GB SDčko v Miu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    4 lide v mem okoli s Mio A701 strojky pouzivaji jeden jako druhy bez nejmensiho problemu SD A-DATA 4GB 150x (jednu z nejlevnejsich, co je k mani)....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Brejn_ce4you
    Guest

    Ja mam nove MIO P350. Mam tam TomTom 6. Mapu PL-CZ-SK-HU a ma to neco prez 50 mega. Pro me, jelikoz jezdim jen po CR je to vyhovujici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    199

    Citace Původně odesláno od Surgical
    4 lide v mem okoli s Mio A701 strojky pouzivaji jeden jako druhy bez nejmensiho problemu SD A-DATA 4GB 150x (jednu z nejlevnejsich, co je k mani)....
    Mohu potvrdit - CD A-data 4Gb z alzáče používám skoro půl roku v A701 naprosto bez problému - pouze ji nelze připojit přes usb jako čtečku karet /zřejmě limit v MIO utilities../
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Který komunikátor/pda zvolit?
    Od bluenite_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-10-2010, 23:06
  2. jaký zvolit taskmanager?
    Od rriha v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-01-2010, 19:28
  3. Který navigační program půjde pod WM6
    Od lihosek_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-10-2007, 07:21
  4. Kolik paměti má vlastně A701?
    Od Zdeno_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-07-2007, 20:51
  5. K cemu tedy vlastne je "vyhnout se dalnicim" ?
    Od vladas_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-07-2006, 06:05