Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: MIO P550 - nastaveni portu GPS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    10

    Můžete mi prosím poradit, jak nastavit tyto hodnoty:
    a) port pro programy GPS
    b) HW port GPS a přenos.rychlost
    c) spravovat zařízení GPS automaticky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od Kaktus71
    Můžete mi prosím poradit, jak nastavit tyto hodnoty:
    a) port pro programy GPS
    b) HW port GPS a přenos.rychlost
    c) spravovat zařízení GPS automaticky?
    a) COM7
    b) COM2 4800
    c) Poku zaskrknete tak vytvorite virtualni port (v nasem pripade COM7) aplikace mohou pristupovat na port COM 7 a nebudou se "hadat" o nej. Avsak nektere aplikace ho nemusi "spolknout".
    Jinak aplikace pokud pristupuji na COM2 tak to je fyzicky port a ten muze naraz vyuzivat jenom jedna aplikace v ten samy cas.

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    10

    Díky za rychlou odpověď! Můj problém s porty GPS byl vyřešen jen částečně. V navigaci TomTom vybírám jako hardware GPS položku Jiná NMEA GPS, baud.rychlost 4800, a dále mi to nabízí na výběr 4 porty: COM7, COM3, TMC_COM, GPS_COM. Tady mohu vybrat jen GPS_COM, protože u ostatních to hlásí, že chybí zařízení GPS. Pokud tedy vyberu ten jediný funkční port, objeví se hláška "Žádný platný signál GPS" a bohužel se nic neděje. Nezobrazí se informace o satelitech, ani aktuální poloha. V jiné aplikaci SiRFDemoPPC vše funguje jak má a během pár vteřin jsou signály ze satelitů vyhodnocovány. Nevíte o nějakém způsobu, jak přimět navigaci TomTom aby fungovala?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    5

    To spíš vypadá, že máte buď malou trpělivost, nebo problém s GPS, ne jeho nastavením. Pokud ukazuje TomTom neplatný signál, jde pouze o to, že se nefixnul. Pokud si v nastavení TomTom zobrazíte satelity, měl by jste vidět jak postupně přibývají. Mám také P550 a chová se mi podobně. Vždy se ale do 5ti minut (mimo budovy) chytí a pak je vše v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    138

    Cim dlhsie mam P550, tym viac sa mi zda, ze ten cas na pripojenie sa skracuje. Vcera som stal v kolone a chytil sa prakticky okamzite (GPS signal nemal asi 18hodin). Ked s nim idem, tak vidi satelity, trva to ale samozrejme dlhsie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    10

    Dekuji za pomoc. Muj problem byl tom, ze jsem v programu SiRFDemoPPC prepnul GPS do SiRF Binary modu. Pokud pred ukoncenim tohoto programu neprepnu GPS zpet do NMEA modu, tak TomTom nefunguje. Zaver je jasny - chyba je mezi zidli a pristrojem, P550 funguje dobre. Takze jeste jednou diky !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nastavení GPS modulu a portu v Tomtomu 5.2 nebo 6?
    Od Treo 750v v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-12-2007, 18:30
  2. GPS nastavení COM portu X500+
    Od caryfukk v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-10-2007, 12:05
  3. X500 a nastavení portu GPS v tomttom 6
    Od Furbo v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-04-2007, 12:07
  4. Nastaveni portu u SMTP v WM2003SE
    Od JnZ_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-02-2007, 21:00