Můžete mi prosím poradit, jak nastavit tyto hodnoty:
a) port pro programy GPS
b) HW port GPS a přenos.rychlost
c) spravovat zařízení GPS automaticky?
Můžete mi prosím poradit, jak nastavit tyto hodnoty:
a) port pro programy GPS
b) HW port GPS a přenos.rychlost
c) spravovat zařízení GPS automaticky?
a) COM7Původně odesláno od Kaktus71
b) COM2 4800
c) Poku zaskrknete tak vytvorite virtualni port (v nasem pripade COM7) aplikace mohou pristupovat na port COM 7 a nebudou se "hadat" o nej. Avsak nektere aplikace ho nemusi "spolknout".
Jinak aplikace pokud pristupuji na COM2 tak to je fyzicky port a ten muze naraz vyuzivat jenom jedna aplikace v ten samy cas.
Díky za rychlou odpověď! Můj problém s porty GPS byl vyřešen jen částečně. V navigaci TomTom vybírám jako hardware GPS položku Jiná NMEA GPS, baud.rychlost 4800, a dále mi to nabízí na výběr 4 porty: COM7, COM3, TMC_COM, GPS_COM. Tady mohu vybrat jen GPS_COM, protože u ostatních to hlásí, že chybí zařízení GPS. Pokud tedy vyberu ten jediný funkční port, objeví se hláška "Žádný platný signál GPS" a bohužel se nic neděje. Nezobrazí se informace o satelitech, ani aktuální poloha. V jiné aplikaci SiRFDemoPPC vše funguje jak má a během pár vteřin jsou signály ze satelitů vyhodnocovány. Nevíte o nějakém způsobu, jak přimět navigaci TomTom aby fungovala?
To spíš vypadá, že máte buď malou trpělivost, nebo problém s GPS, ne jeho nastavením. Pokud ukazuje TomTom neplatný signál, jde pouze o to, že se nefixnul. Pokud si v nastavení TomTom zobrazíte satelity, měl by jste vidět jak postupně přibývají. Mám také P550 a chová se mi podobně. Vždy se ale do 5ti minut (mimo budovy) chytí a pak je vše v pořádku.
Cim dlhsie mam P550, tym viac sa mi zda, ze ten cas na pripojenie sa skracuje. Vcera som stal v kolone a chytil sa prakticky okamzite (GPS signal nemal asi 18hodin). Ked s nim idem, tak vidi satelity, trva to ale samozrejme dlhsie.
Dekuji za pomoc. Muj problem byl tom, ze jsem v programu SiRFDemoPPC prepnul GPS do SiRF Binary modu. Pokud pred ukoncenim tohoto programu neprepnu GPS zpet do NMEA modu, tak TomTom nefunguje. Zaver je jasny - chyba je mezi zidli a pristrojem, P550 funguje dobre. Takze jeste jednou diky !!!