Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Nokia LD-3W a MDA Vario - jak to má vůbec fungovat?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    112

    Zdravím všechny a prosím o radu,

    jsem už celkem bezradný co se rozchození kombinace v nadpisu tohoto tématu týká. Sám jsem s mapovým softem rozchodil několik Acerů N35, dvě Mia 701 a nějakou drobotinu, včetně Compactu kamaráda s BT GPS I-Tec. Sám jsem si předevčírem pořídil právě GPSku od Nokie, protože jsem se v místních diskuzích dočetl, že jediným rozdílem oproti i-Tecu je o něco málo nižší výdrž a absence síťového adapteru. I-Tec by byl až za dva týdny, Nokia hned, tak jsem ji vzal. Navíc se mi o něco víc líbí designově.

    Síťový adaptér jsem dokoupil, GPSku nabil naplno a poté zkoušel jakkoliv spojit s navigací iGo a TomTom (5.2), ale nefunguje ani jedno. U iGo jsem zkoušel všechny možné kombinace (NMEA, SiRF, COM 6 a 7, rychlost 4800, 9600...) ale nic. V TomTomu jsem nastavil port, na kterém mám GPSku spárovanou (zkoušel jsem jak zabezpečené, tak nezabezpečené spojení), ale ani ťuk asi po 10 minutách kdy jsem čekal, jestli nááhodou se spojení nechytne.

    Mám ROM Mr.Clean AKU 23 a jak jsem již napsal, tak dvě BT GPS jsem rozchodil, ale tuto nikoliv. Manuál je dosti strohý a nebylo v něm nic, co bych už nevěděl.

    Jak se má GPSka vůbec chovat? Bliká mi akorát zelená dioda, pokud je zapnutá, nic víc. Ani při spárování neproblikne modrozubí dioda. Je to normální? Jak bych měl nastavit kupříkladu iGo? Co bych mohl ještě zkusit? Díky předem za jakoukoliv pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Zkus ve spárovaných zařízeních přejmenovat jen na GPS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    112

    Zkusil jsem, ale stále se to nechytá. Měl bych pár konkrétních dotazů...

    1) Na jakém nastavení má GPSka fungovat v iGo? Tj. protokol a rychlost? (outgoing COM mám 6 a tudíž mám i v iGo 6ku).

    2) V TomTomu stačí pouze zvolit bluetooth GPS a port, nic víc?

    3) Mám použít zabezpečený přenos nebo nezabezpečený, pro spojení s GPS?

    Potřeboval bych nějaký funkční postup, abych věděl kde, je chyba. Má třeba GPS blikat jinak, než pouze zeleně, když nastavím v iGo ty parametry?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    v iGO netuším, nepoužívám ho. V TomTomovi stačí nastavit ostatní BT GPS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    365

    k tom tomovi-zkus zapnout TTN,zmáčknout tlačítko na návrat do today,ve správci bluetooth navázat připojení s GPS ručně přes zástupce,maximalizovat tomtoma.Pokud nepojede zvolit jiný BT port v nastavení tomtoma a zkusit znovu.Pak už by se měl TomTom chytat sám i bez toho minimalizování
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    308

    Ahoj,
    už jsem to tady někde jednou psal. Nokia s MDA s WM5 chodí ale před každým oslovením portu se musí vypnout a zase zapnout a pak se už komunikace v pohodě rozjede. Zabírá to i u problémů s párováním, pokud chce opakovaně pin, nebo pokud se ti tam neobjeví k zatržení seriový port. Jinak nastavit ji můžeš stejně jako jakou-koli jinou GPS, v outgoing je jedno, jestli dáš šifrováni nebo ne a port klidně přednastavený COM6. Nekdy stačí u tomtoma nejdřív zapnout aplikaci a až pak GPS. Pokud tomtom zase zahlásí že nemá gps, tak zas jen Off-ON a jede.

    S IGO je trochu jiný problém, tady se to rozjede jen v případě, že před tím spustím komunikaci jiným softem, třeba visualgps a ta když korektně funguje, spustím iGO a to už Nokii také najde.
    Doufám, že ti to pomůže.

    Milan
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    112

    Óóó, díky moc za pomoc!

    Děkuji jak ipfovi a Karmovi, tak hlavně Milanovi - UŽ TO JEDE! Pes byl vážně zakopán v tom, že je potřeba GPS zapnout a vypnout, potom už se to rozjede. Tuhle menší komplikaci přežiju, hlavně že to funguje. Platný signál chytám v pohodě v kanceláři, když mám GPS u okna.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    ono to bohužel i záleží na zařízení. Já na Qtekovi žádný problém se spárováním ani zapínáním nemám, je úplně jedno v jakém pořadí zapnu GPS a pouštím Tomtoma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    112

    Mám už dostatečněkrát ozkoušeno, že pokud mám zaplou GPSku, pustím navigační soft (resp. jakýkoliv program, který spolupracuje s GPS), tak musím GPS vypnout a zapnout a poté se chytne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vario se vubec nedetekuje...
    Od begis_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-12-2007, 00:48
  2. Vario a GPS Nokia LD-3W a TOMTOM
    Od David Stejskal v sekci TomTom
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-09-2006, 10:43
  3. U MDA Vario prestaly fungovat upozorneni kalendare
    Od Horst Fuchs v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-04-2006, 10:55
  4. Nokia 7710 nebo MDA Vario??
    Od hombre10 v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-11-2005, 11:04