Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 14 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 199

Téma: GPS Evolve (MT3) - 32 kanálů, perfektní citlivost

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Včera jsem nahradil dosavadní Qstarz (SiRF Star III) GPS modelem GPS Evolve, který má 32 kanálů a chipset MediaTek MT3, a absolutní spokojenost. Po *prvním* spuštění nalezla GPS 8 satelitů během 20 sekund, při druhém spuštění fungovala během 10 sekund. V pracovně (doma), kde jsem kvůli stínění se SiRF III nechytil žádný satelit, chytne tato 2-3. Při navigaci v autě absolutní stabilita signálu, bez výpadků, i při položení přijímače v uličce mezi sedadly.

    Je to zatím krátké testování, ale jeví se mi, že MediaTek MP3 je (o hodně) lepší než dosavadní špička, SiRF Star III. Navíc cena je velice dobrá, kupoval jsem to za 2.400 + DPH na alza.cz.



    POZOR!!!

    iGo a MioMap mají s touto GPS problém, nejsou kompatibilní, neustále se připojují a odpojují. TomTom 6, Destinator 6, OziExplorerCE a další fungují bez problémů.

    UPDATE

    iGo BETA z 1/2007 již s Evolve funguje bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Harry__ce4you
    Guest

    Nejake nove postrehy?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Vlastně ani ne, první dojmy zůstávají :-) Výborná citlivost, a oproti SiRF III zařízením i podstatně lepší výdrž baterky, tak 2x. Takže max spokojenost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Hm a jak casto pouzivas? Co teren? I turistika/cykloturistika - lesy apod.? Jde mi hlavne o pouziti v takovych terenech. A je pravdou ze kdyz stavajici GPS zapnu az v lese, trva ji i 10 minut nez ji mohu pouzit. Ty Tve casy ve meste mne celkem zaujaly, nejake srovnani s tim terenem mas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Používám ji na téměř denní navigaci v autě (95% času), převážně je to Praha a okolí, občas celá ČR/AT/DE, plus pro geocaching (jen Praha). Pro oboje použití mi naprosto vyhovuje. Při geocachingu nemá problém třeba s kopcem na Petřín, je tam jakýsi lesík, nemá také problém v úzkých pražských uličkách. Ale jako extrémní podmínky bych to nenazval.

    Hlavní rozdíl oproti SiRF III mi nepřipadná ani tak ona (subjektivně) mírně lepší citlivost a lepší rychlost, ale podstatně větší výdrž baterie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    To ja mam BT-339 a v sobotu (28.10.), kdyz bylo fakt oblacno mi po 3 dnech pouzivani GPSka chytla do 10 sekund. Promin, ale na stredovym panelu se chyti bez problemu i staricka Sirf Star II. Me GPSka funguje v aute KDEKOLIV!! To znamena pod moji sedackou, v prihradce, v kufru...proste doslova kde chces. A co se tyce vydrze tak tam mam 1800mAh a narovinu nevim kolik hodin vydrzi, ale vim, ze jsem si po dlouhe dobe pouzivani rekl:"No jo, GPSka se vlastne taky nabiji." Zkratka mi vydrzi tak dlouho, ze uz to beru, ze to zarizeni funguje proste samo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    7

    Tiez som bol "donuteny" kupit si uvedeny GPS prijmac. Predtym som mal ASUS, ktory sa pokazil a v zaruke sa nedal opravit.

    :?: S Evolve mam ale problem, nechce mi ani za nic fungovat s IGO2006. S TomTom 6.0 aj s dodanym GPS Viewer funguje uplne super, ale s IGO sa stale snazi Connect a hned potom Disconetne. Toto robi stale, takze akakolvek navigacia je nemozna ... V IGO sa to javi ako blikajuca LED-ka (Zelena/Zlta). :?:

    Ja viem, rada moze byt ze mam pouzivat TomTom, ale ked pre SK este nemaju taku podrobnu mapu . Co sa tyka kvality signalu, v aute je naozaj uplne jedno kde primac polozim, v pohode v zavretom stredovom paneli a kvalita signalu 100%.

    Vdaka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    iGo neznám, používám TomTom, ale toto vypadá na chybu programu, ne? Zkus napsat na jejich support..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    7

    Aj ja si myslim, ze je problem skor v Softe ...

    Len som chcel vediet, ci nahodou niekto nemal podobnu skusenost. Zo supportom je to tazsie, ked este nemas kupene :? Ale mam to kupovat a potom mi to nepojde ? Radsej by som TomTom-a, ale ten este stale nema dobru mapu SK
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Já jsem zkoušel TomTom 6.01, OziExplorerCE a Destinator 6, a veškeré šlapou bez problémů s touto GPS.

    Zkusím i iGo a dám vědět. Je někde demo? Také jsem někde četl, že Mio používá stejné mapy jako iGo, takže můžeš vyzkoušet MioMap (a nechat si stejné mapy).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    7

    Pisal som vyrobcovi na TW, takze si pockame na odpoved

    Ak mate niekto nejaky napad co vyskusat aby to slo, tak sem s nim . IGO ani MioMap mi nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    10

    Tak sem si taky zakoupil tutu gipiesku a mam uplne stejne problem a taky me to dost mrzi/sere ze to s iGo nejde a dela to ma/nema signal :-(

    Ostatni programy naprosto v pohode, tomtom taky jedna radost, ale to se s iGo neda srovnat, takze bych rad to nejak rozchodil. Ted jsem psal na support igousum, tak sem zvedav co odepisou...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Asi totalne hloupy dotaz ale neda mi to...

    Ted jsem cca 3 dny GPS vubec nepouzil, vcera jsem se potreboval rychle dostat na urcitou adresu, vychozim bodem mi bylo pomerne velke a nestinene prostranstvi na jednom z prazskych sidlist.
    Ejhle, musel jsem cekat cca. 12 minut nez se GPS vubec "chytila". Bohuzel jsem se behem tohoto zdrzeni dostal kupodivu pomerne slusne mimo trasu a na misto urceni jsem se pak dostal jiz s krizkem po funuse.
    Rad bych se zeptal jak je na tom po nekolika dnech necinosti se startem Evolve. Stavajici GPS je velmi spolehliva, jakmile se "chytne", jiz neni zadny problem, to co mne pomerne mrzi a nuti k premysleni nad alternativou jsou prave casy "nabehu", ktere jsou po par dnech nepouzivani ponekud delsi, coz muze zpusobit neprijemnosti pokud se potrebuji nekam dostavit co nejrychleji.

    Diky moc za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    10

    No je to zajimavy, nicmene mne to dela taky. Kdyz ma signal a vypnu ji a za chivli zapnu tak ma signal okamzite ale kdyz lezi den bez pouziti tak ji to trva o mnoho dyl...


    Nicmene co se tyce Evolve, tak s brachou zkusime udelat dynamickou knihovku, ktera vytvori virtualni port na kterej by byl iGo pripojenej a do toho portu se budou strkat (asi poupraveny) data z GPS... ciste teoreticky by to mohlo fungovat ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    7

    Ja si dopisujem s vyrobcom ... A aj celkom odpisuju, takze dufajme ze nieco vymyslia aj oni

    Co sa tyka toho cold startu, tych 12 minut sa mi zda dost dlho. To mi nerobil ani moj stary rucny a niekolkorocny Garmin ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 14 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Naprosto perfektni prijem signalu - Loox N560 GPS
    Od yndor v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 21-04-2008, 14:29
  2. Změna zvukového kanálu
    Od romanco v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-03-2006, 23:29
  3. Poradte perfektni GPS mapu Madarska
    Od KS v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 11-04-2005, 08:16
  4. WOL 1.8 preruseni stahovani kanalu
    Od hvozd v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-02-2004, 14:19
  5. Vytvoreni vlastniho kanalu pro WOL-jak na to?
    Od maxxmilián dráp v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-02-2004, 10:31