Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 5 z 14 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 199

Téma: GPS Evolve (MT3) - 32 kanálů, perfektní citlivost

  1. #61
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    48

    Právě zkouším Evolve s iGo a funguje bez potíží...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    V0174_ce4you
    Guest

    Tak jsem koupil taky tuto GPS... Jako satelity najde OK, ale v manuálu je, že se má při prvním použití nechat aspoň na 20min venku na volné obloze (na nálepce na solárním panýlku je dokonce že se má nechat ve 3D fixované pozici) - to jsem chtěl udělat, ale foukal příliš silný vítr a GPS mi to shodilo s balkónu (do trávy z cca 5m naštěstí)
    Vzal jsem ji tedy domů... ale když ji teď zkouším používat, ukazuje (i po cca 20min) neustále o cca 10 - 14m vedle (srovnáváno s mapy.cz) - což je na geocaching dost nepraktické
    Nevíte jestli to může být tím, že jsem ji nenechal při prvním použití v klidu / jak se dá "restartovat" - nebo jestli to bude pádem (to mi přijde nepravděpodobné, pád to byl měkký a jinak GPS funguje bez problémů), nebo jestli to půjde reklamovat... Předem díky.

    Jinak ke startu - taky mi někdy najede hned a někdy hledá přes 10min...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    48

    pokud někdo víte, jak zresetovat MTK GPS via nějaký software (podobně jako SirfTech na Sirf III), podělte se prosím
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    4

    Dobrý den.
    Také mám toto zařízení, ale poslední dobou zjišťuji, že ukazuje o několik metrů mimo. Pokouším se hrát hru geocaching a je to docela nepraktické. Nemáte někdo podobné zkušenosti, nebo nějakou radu?
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Máte asi poněkud nereálné představy, přesnost u těchto běžných "konzumních" GPS přijímačů je při dobrém signálu do 10m.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    48

    Citace Původně odesláno od Jakuje
    Dobrý den.
    Také mám toto zařízení, ale poslední dobou zjišťuji, že ukazuje o několik metrů mimo. Pokouším se hrát hru geocaching a je to docela nepraktické. Nemáte někdo podobné zkušenosti, nebo nějakou radu?
    Děkuji
    Záleží, jakou přesnost požadujete. Mne Evolve dovedl až na dva metry k Cache, což je supr! Obvykle při geocachingu zahazuju GPS když mi ukazuje vzdálenost 10 metrů - dál hledám očima.

    Každopádně - při cachingu se Evolve chovalo nějak divně, potvrdíte mi stejnou zkušenost? Asice - vzdálenost se koriguje rychle a naprosto přesně. Ale šipka je líná a mění směr buď skokově, nebo vůbec. Zkrátka podle šipky jsem dva poklady nehledal, jen podle vzdálenosti :sarcastic:

    Jak píšete o tom, že vám pozici ukazuje o pár metrů vedle - teď se mi stalo kupodivu to samé (nepřesnost asi 40-50 metrů, přestože měl chycené 4 satelity). Nicméně GPS byla zapnutá po mnoha dnech a jen na parapetu okna. Když jsem ji vypnul a zapnul, poloha se takřka ihned zkorigovala správně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    4

    jj.
    Mám podobné problémy. Hlavně mezi budovami a mezi stromy.
    Můžu se zeptat, jaký používáte software. Já mám TomTom a tam mám buď mapu, kde jsem pořát na silnici (Tomtom si tvrdošině myslí, že sedím v autě), nebo souřadnice. S geocachingem začínám, tak nemám tolik zkušeností, ale hledám stylem když se čísla na papíru rovnají číslům na obrazovce, tak se začínám rozhlížet. Taková šipečka s ukazatelem zvdálenosti by se mi také hodila.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Je to off-topic, ale na geocaching je skvělý OziExplorer a ortofotomapy (třeba Prahy)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69

    vpe vpe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Jakuje
    jj.
    Mám podobné problémy. Hlavně mezi budovami a mezi stromy.
    Můžu se zeptat, jaký používáte software. Já mám TomTom a tam mám buď mapu, kde jsem pořát na silnici (Tomtom si tvrdošině myslí, že sedím v autě), nebo souřadnice. S geocachingem začínám, tak nemám tolik zkušeností, ale hledám stylem když se čísla na papíru rovnají číslům na obrazovce, tak se začínám rozhlížet. Taková šipečka s ukazatelem zvdálenosti by se mi také hodila.
    a neni to tim, ze silnicni navigace navadeji na silnici? Musite asi vypnout silnicni rezim :-) Take kalibrace map nebude 100%. Co se tyka presnosti GPS, pri dobrem signalu to tech 5-10 metru bude.

    Kdo chce presnejsi, tak DGPS
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Differential_GPS
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70

    vpe vpe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    Bluetooth zkusenosti .... nahodte tipy na ...

    - Bluetooth GPS (nevim jak je na tom evolve s konektorem?)
    // neco by pry mohlo byt u profitec.cz
    - Bluetooth HF (bondovka)

    ... podminka je - s dobijecim konektorem USB miniB (tj. shodny s tlf. HTC, iPOD a dalsimi zarizenimi, komu by se chtelo tahat k tomu dalsi nabijecky...)



    www.offspringtech.com/images/big/USB-MINI-06.jpg
    www.publishingperfection.com/productimages/CTG216.JPG
    www.mconline.ru/post/21809/usb-mini-b.jpg
    www.panintl.com/img/Mini-5pin.gif
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71

    vpe vpe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Jirka S
    Citace Původně odesláno od mijou
    Mam to odskusane, a funguje to perfektne!
    Drahy mijou, diky diky diky! :-) Sice mi chvili trvalo, nez jsem se nastavenim GPS Gatu prohrabal, taky se mi povedlo omylem nenavratne jeden z portu odebrat, ale nakonec vse dobre dopadlo :-) A konecne si uzivam iGO jako s jakoukoliv jinopu GPSkou!
    BTW - odfiltrovani vystupu z Evolve te jen tak napadlo nebo jsi to nekde nasel? :-)
    Jinak - GPS Evolve se automaticky vypne po nekolika minutach (myslim, ze kolem 5ti min) pote, co s zadnym zarizenim nekomunikuje.
    a po tech 5ti minutach to nabiji baterku anebo uz ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    2

    nemáte někdo zkušenost s Evolve GPS a Tomtomem verze 5? Citlivost GPS a příjem signálu výborný, ale mám taky problém s častým odpojováním GPS ... Taky mi už prasknul display (solární článek, přestože horní sklíčko je OK ...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    2

    tak jestli solár dobíjí, jsem ještě nezjistil, teď potřebuju hlavně zjistit, proč se mi to pořád odpojuje. Možná mám kus s vadným modrým zubem nebo něco někde špatně nastavené ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    20

    Nevite nekdo o pridavne antene pro Evolve? Staci web.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Zdravim.Chtěl jsem se zeptat.Nevíte náhodou jestli mi půjde nabíjet autonabíječkou od Evolve i moje pda Loox 420 ??Nechce se mi kupovat originál...

    díííkkkyy
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 14 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Naprosto perfektni prijem signalu - Loox N560 GPS
    Od yndor v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 21-04-2008, 14:29
  2. Změna zvukového kanálu
    Od romanco v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-03-2006, 23:29
  3. Poradte perfektni GPS mapu Madarska
    Od KS v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 11-04-2005, 08:16
  4. WOL 1.8 preruseni stahovani kanalu
    Od hvozd v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-02-2004, 14:19
  5. Vytvoreni vlastniho kanalu pro WOL-jak na to?
    Od maxxmilián dráp v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-02-2004, 10:31