Já jsem s Evolve najezdil už opravdu hodně kilometrů a když jsem měl čas taxem hrál Geocaching a na Evolve si vůbec nemůžu stěžovat. Používám iGO My way 2006 Plus na navigaci a na Geocaching Vito Navigator 2.
Já jsem s Evolve najezdil už opravdu hodně kilometrů a když jsem měl čas taxem hrál Geocaching a na Evolve si vůbec nemůžu stěžovat. Používám iGO My way 2006 Plus na navigaci a na Geocaching Vito Navigator 2.
dobry den,
nesetkal jste se nekdo s nasledujicim problemem? mam BT evolve gotraxx (tu mensi, bez solar panelu)...ted mam moznost ji testovat s dalsimi dvema navigacemi (CF iTec Sirf III, QC (KAISER)) a u evolve je celkem velky problem v jejim zpozdovani...pozice urcena behem chvilicky, ale pote dojde trebas k minutovemu zpresnovani (to by nebyl az takovy problem) a zpresnovani probiha neustale i za pohybu, tzn. ze pri zastaveni v aute se GPS prestane hybat (ukazovat rychlost > cca 2km/h) az tak po 10-15s (v aute zase neni moc problem), coz ale pri GC udela obcas rozdil az 100m a nezalezi na tom, jestli se hybu pomalu, nebo rychle...take presnost je takova nejaka divna a projevuje se mi asi ve vetsi mire to, co uvadeli pri testu na navigovat.cz (vsecko je posunute o nejakych 10m)...pri zastaveni na kesce (volny vyhled na oblohu) ukazovala evolve asi 15m od kese, KAISER kolem 5, SIRF skakal od 3 do 7)...mate nedko podobne problemy? da se to nejak resit?
jinak na obranu evolve: jako jedina dokazala zamerit polohu i doma za pokovenym oknem a to mnohem presneji (zkouseno ve smartmape brno (1:10 tis.), nez ostatni dve navigace, ktere byly vystrceny z okna...
diky,
kuba
eee, jeste jsem zapomnel dodat, ze spojeni je nastaveno na 57,6 baudu...
nize uvedeny obrazek: proveden novy test s nizsi prenosovou rychlosti u evolve, presnost se celkem zvedla (vsechny GPS se nejdriv "prosly", pak sem asi 10 min cekal na ustaleni pozice), ale porad je to trochu jinde, nez u dvou ostatnich...zpozdovani se ale zhorsilo, nyni tak dvacet sekund trva, nez se rychlost snizi na nulukdyz jsem GPS zkusil pripojit na KAISERa, tak to vypadalo, ze snad ma problem prijimat tolik dat (evolve ma 5 udaju do sekundy), cele beeline se zpomalilo...uaaa
Když už jsi nakousl Kaisera, jak je na tom s citlivostí a dalšími parametry? Rád bych si jej pořídil m.j. do auta s horším výhledem na nebe.
to je bez problemu, kaisera sem zatim "neutopil", do auta je super, u GC se s nim nejdriv musi chodit, pak je to taky v poho
Problem u GoTraxx je v tom, je udava polohu 5x casteji, nez bezne GPS, tzn 5x za sekundu. Je to otazka nastaveni aplikaci a rychlosti pda. Resilo se to v diskuzi na navigovat.cz. U pomalejsich pda a telefonu se symbianem nebo wm to melo presne ten problem, co je popisovan, ale u vykonejsich stroju byla presnost lepsi, nez sirfIII. Ale i u mene vykonnych pristroju se do ta obejit nastavenim aplikaci. Chce to si procist tu diskuzi pod clankem s recenzi gTraxx. Ti, co ji maji a vyresili tento problem, tak si ji pochvaluji vice, nez sirfIII.
take sem prosim hodte ten link na diskusi, diky
Chci se optat, zda nekdo nevi, jestli je velky rozdil v tech 32 a 51 kanalovych evolvech? je to potrebne tech 51 kanalu, nebo je to zbytecne(predpokladam ze pocet kanalu je to, ke kolik satelitum se muze max. pripojit najednou, je to tak?)?
Libi se mi ta se solarnim panelem, ale jako na potvoru ma "jen" 32 kanalu...
A nemohl by mi nekdo rict vydrz te evolve gotraxx a te touchtraxx?
A jeste jedna otazka, je v te navigaci touchtraxx taky baterka BL-5C (nokiacka)?
Diky za rady
bud je to reklamni tah, nebo je evolve pripraveno na GLONASS ci GALILEO...kazodpadne v dnesni dobe staci bohate 20 kanalova GPS...fyzicky neni mozne videt vice nez cca 12-14 satelitu (presne to nevim, no flame, na rovniku by to melo byt lepcije to potrebne tech 51 kanalu)
Tak mám obojí a obojí spolu pěkně šlape bez problémů, nehodí se na Geocaching, ale do auta je to ideální kombinace, chytá signál i pod trolejema tramvají a trolejbusů (např. Teplice) a mezi barákama (myšleno třeba v Praze) používám to v páru cca půl roku a neměl jsem jediný problém, doporučuju ale na delší cesty rozdvojku do zapalovače, Loox nevydrží dlouho bez napájení, protože ho mám stále podsvícený. Spárování proběhlo na poprvé také bez nejmenších problémů, stačilo vybrat port a bylo toPůvodně odesláno od Pejsek2
To kdyby to někoho také zajímalo
![]()
a nevite nekdo jeste zhruba tu vydrz te navigace gotraxx a touchtraxx? DIky moc...
v aute to pouzivat nebudu (a pokud jo, tak to hodim na nabijecku) a kdyz pujdu na geocaching, tak nevim, kde bych ju mel, aby svitilo slunko na solarni panel, takze se porad rozhoduju, jestli se solarnim nebo bez solarniho panelu
na ksiltovku![]()
no je to docela dobrej napad.. a taky bude mit peknej vyhled na satelity, ale je ta vydrz se solarem a bez solaru tak markantni ? Diky
pry priblizne kolem 8mi hodin...ale neda se tim nabijet, jen to prodlouzi vydrz...
neda se tim nabijet, tak to je skoda...
ja jsem zcela nerozhodny, nevis, jestli v tom Touchtraxx je take baterka jako ta nokiacka?
a jeste uz jsi nejak vyresil to s tim, ze ti to s tou gotraxx jakoby pokracuje i kdyz stojis na miste?
no vyresil, vratil sem to...mozna to byla jen chyba meho kousku, nebo spatna kombinace PDA a GPS (PDA moc pomaly na 5× za s aktualizovana poloha; ale bylo na 520MHz, tak nevim...)
baterku nevimmyslim, ze by se spis vyplatilo zeptat se tech, co tento modul maji (osch?; hulan...), jestli je to dobra koupe...ja se svou goTraxx spokojeny nebyl a sla pryc...
zatim co bylo nej je neco se sirf III (jediny problem je v huste zastavbe, kde je zmatena z odrazenych signalu; na to je lepci Qualcomm), da se u vetsiny vypnout S/N a je presna (zvlaste po zapnuti WAAS); do mesta pak neco s qualcommem (asi jen intergrovany)...