Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Nokia LD-3W, zmena protokolu NMEA/SIRF

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    229

    Pomoci APLsirf se prepnu do rezimu SIRF.Prepne se to do spodniho okna. Ale prepnute to neni. Po opetovnem spusteni je v apl. APLsirf zase rezim NMEA. Take to nekomunikuje v iGO pri nastaveni SIRF. Musim iGO nastavit na NMEA. Muzete mi nekdo poradit nejakou metodu jak zmenit rezim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    jak sem se vcera dozvedel na brnenskem srazu, tak je nutne nechat APLsirf bezet, nevypinat ho! pak nabehne iGO bez problemu a jde nastavit sirf prenos...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    229

    To ale pujde WM5. 2003SE ma smulu. Predpokladam to. Protoze port obsadi APLsirf. Jeste to zkusim soucasne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    prave ze ne, ten APLsirf to nejak pouze hlida, ale nezabere ten port...vcera sem to videl u OSCHe, ma MDA2 s 2003SE...

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Ten Apl Sirf ten port pouze otevře. Jak jsem vypozoroval, tak iGo neumí otevřít port na kterém je Nokia. Stejně tak je po ukončení iGa nutné port opět AplSirfem zavřít, jinak GPeSka bude porád blikat modře a zbytečně se vybíjet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    229

    Takze muj postup: Zapnu modry zub, spustim Aplsirf,rychlost,port....Po prepnuti na Sirf,necham na pozadi bezet. Spustim iGO, vlezu do nastaveni, zmenim protokol na Sirf,dam zpet. A nic. A data nejdou, to svetilko v iGO neblikne, nemrkne a symbol sat. je preskrtnuty. Ale GPS modre blika. Takze ve spojeni je ale poze se Sirf. Kde delam chybu, jaky je postup.
    Pokud je na zacatku zub vypnut tak Sirf nerozjedu. A pro iGO musim mit bluetooth zapnute.iGo ho nezapne.To rikam pro to ze jsem zkousel kombinace zapnuti, vypnuti bluetooth.Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Zkus nastavit protokol v iGu ještě předtím. Tzn. nastavit SIRF mód, baudy a COM v iGu, vypnout iGO, zapnout AplSirf atd atd jak sám píšeš nahoře.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    229

    Takze take nic,fakt nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    229

    Hura rozjel jsem iGO v sirf modu. Musel jsem k tomu pouzit jeste GPSgate a povesit to na virtual. port. Jinak to Nemuze fungovat, pokud se pletu tak smekam klobouk.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od sinco
    Pomoci APLsirf se prepnu do rezimu SIRF.Prepne se to do spodniho okna. Ale prepnute to neni. Po opetovnem spusteni je v apl. APLsirf zase rezim NMEA. Take to nekomunikuje v iGO pri nastaveni SIRF. Musim iGO nastavit na NMEA. Muzete mi nekdo poradit nejakou metodu jak zmenit rezim.
    Tiez som to neuspesne skusal. Spustil som iGO a prepol na SiRF. iGo ukazuje, ze nie je spojeny s GPS.

    Ked mu dam preskenovat opatovne porty, tak mi najde GPS, na COM8, speed 9600baud...ale zase je na NMEA.
    Restart iGo nic neda.

    V navode pre iGo je napisane, ze nestaci prepnut na SiRF, ze to treba prepnut aj v nastaveniach GPS v PDA. Ale u Looxa som nic take nenasiel.

    Aky ma SiRF v iGo prakticky vyznam? Je to "vidiet"?

    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Obratil som sa na CONAN Zilina, SR a dostal som odpoved ohladom Sirf v iGO. Citujem:

    Dobrý deň,

    Vo vašom PDA aj keď vám nastaví program NMEA protokol, a PDA vám podporuje
    SIRF tak ho mate aktívny. Na niektorých PDA sa tento program bohužiaľ takto
    sprava.
    SIRF ma citlivejšiu anténu a je presnejší.

    S pozdravom

    Sýkora Juraj
    CONAN s.r.o.
    Murgašova 18
    010 01 Žilina
    Slovakia
    www.garmin.sk
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    jak rikal OSch, tak by ten sirf mel komunikovat s programem neustale, ne jen po sekundovych intervalech, coz by v nekterych pripadech urychlilo jak program, tak zvetsilo presnost, vse na ukor baterie (neovereno)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4

    Prosím o radu ...
    mám LD-3W s firmware GSW3.2.4-SDK_3.1.00.12-SDK001P1.00 (houby tomu rozumim ... ale tohle asi bude 3.2.4, že?)

    na PDA (WM5) pomoci Aplsirf bez problémů přepnu NMEA/SIRF i stat. navigaci, ale ať se snažím jak se snažím, nedaří se mi zapnout na trvalo EGNOS ... přes Sirfdemo (na notebooku) pomoci serial message prepnu do sirf, nastavim vse jak je potreba - vidim satelit 126, ale pouze modre (nechce se locknout a zezelenat), ale v okamziku kdy pres serial message prepnu zpet do nmea, modul nastaveni neulozi a priste musim delat vse nanovo. Ser.mess. pouzivam proto, ze ntb nema ovladace bluesolei (podotykam ze mam firemni ntb od HP, na kterem nemuzu moc experimentovat s BT ovladacema)

    Poradte prosim zda je na to nejaka finta jak nastaveni ulozit aby si ho LD-3W pamatoval.

    A jeste jedna vec - pouzivam iGo 2006 - vysvetlete prosim nezkusenemu proc je pri nastaveni SIRF zretelna pozicni i vyskova odchylka (bod skutecne polohy) oproti nastaveni v NMEA?? Zda se mi ze SIRF je vzhledem k mape iGo presnejsi - resp. pokud komunikuju s LD-3W pres NMEA, jsem bez pohybu na mape odchylen o radove 20-30 m a stejne tak vyskove. Pokud sednu do auta a rozjedu se, zda se jako by se presnost zvysila... Omlouvam se pokud melu nesmysly - prece jenom jsem neznaly zacatecnik ...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. A636N, iGO a protokol NMEA ?
    Od pagino v sekci iGO
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-04-2007, 01:46
  2. SiRF vs. NMEA
    Od Pavel_11 v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 09:52
  3. Rozdil mezi SIRF a NMEA
    Od Honza-L_ce4you v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-09-2006, 14:34