Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: XCPUScalar ver. 3.00 > nyní podpora i procesorů OMAP

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    Jak už mnozí vědí, byla uvolněna nová verze programu XCPUScalar, která nyní podporuje i procesory TI OMAP850 a TI OMAP1510

    Version 3.00
    • TI OMAP850 and TI OMAP1510 processor support.
    • Support for Cingular 8125, HTC WIZARD, DoPod 818 Pro, Qtek 9100, MDA K-Jam, HTC Prophet, i-Mate JAMin, MDA Compact 2, HP iPAQ hw6915, HP iPAQ hw6945, HP iPAQ hw6965 all HP hw6515 ROMS updated.
    • AutoScaling for TI OMAP processors supported.
    • Enhancements and fixes.
    • Vista icons


    Více zde
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00175350_XCPUScalar_2004_enOc.gif 
Zobrazení: 37 
Velikost: 266.9 KB 
ID: 5390  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Funguje bezproblémově. Ale platit za něco takovýho, jako je přetaktování, se mi nechce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    no je to dobry tool ja ho mam skor ze podtaktujem pda len ma stve ze ked dam processor na 104 mhz tak kmita display..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    43

    Já taky dávám palec :yes: , s Baterry Status sem měl na MDACII dost problém. Tahle utilitka je cool že ukazuje nahoře v liště zatížení procesoru , ale zase Baterry Status byl opravdový všeuměl a zdama. Jenže co je to platné když pořád zasekával cihlu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    43

    Tak že bych se unáhlil - už se přihlásily softresety bez udání důvodu. Jenžepředtím běžel den na 260mhz a pohoda. Někdo podobné zkušenosti ? Apropo funkce dynamického taktování v závislosti na zatížení mi přijde jako opravdu dobrá věc. Nebýt těch resetů ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Musíš mít v PDA nastavenu rychlost na maximum, jinak to dělá problémy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    43

    Takže nastavit přetaktování na nejvyšší hodnotu ( pro OMAP 260mhz) ? Teď sem nsatavil dynamické přepínání do max. 221 mhz a vypadá to stabilně , ale že by byl problém právě v tom přepínání :?: Často mi to padalo když sem se hrabal v nějakých nastaveních. Ale zkusím nastavit těch 260 stabilně a uvidíme ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nevím, zda jsi mě správně pochopil. Myslel jsem to takto: úplně vypnout XCPUScallar, v PDA si nastavit rychlost na maximum (jde li to, redy nikoli automatiku) a pak teprve opět zapnout XCPUScallar a hrát si s nastavením. Nezapoměň si pro jistotu zazálohovat, kdyby došlo k "zakousnutí" a HR. Také nepočítej s tím, že tvoje PDA půjde pro přetaktování 3x rychleji. Realné a bezpečné zvýšení rychlosti je cca o 1/3 původní max.rychlosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    Ne Zdendo, u Qteku to nejde nastavovat. Ono uz tech 200 je nahranici minima a jeste kdyby jsi si mohl ubrat, tak nevim
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Já myslel, že mu jde o zvyšení rychlosti.:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    jasne, ale Qtek nema v systemu moznost jak nastavit jinou frekvenci. Proste porad bezi na 200MHz.
    Vim co myslis, treba Loox mel primo v systemu volbu na regulaci vykonu a ta se musela dat na maximu a pak teprve pouzit Scalara.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    43

    Aha,no tak MDA Compact opravdu jinak taktovat nejde. Ale ted mam nastaveny dynamicky switching -při minimalni zatezi jede masinka na 117mhz a při maximalni na 221,vyssi takt delal SR. Samozrejme je otazka jaky to taktovani ma smysl,ale z principu mam rad rieni vykonu podle potreby a to tahle aplikace jak se zda zvlada.No jako centrino to asi nebude nikdy
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    26

    Muze mi nekdo polopaticky vysvetlit jak zaridit aby se rychlost menila dynamicky podle zatizeni procesoru.Mam XCPUscalar na MDA Vario at nastavuju jak nastavuju tak mi porad bezi na 195.Na obrazovce Advance mam nastavene ruzne rychlosti podle % zateze procesoru.Na zalozce Speed mam zaskrtnuto -> Auto Scale with CPU Load.Ale i presto ze jsem treba zkousel pustit par aplikaci (zatizeni procesoru kolisalo mezi 30 - 50%) tak se rychlost nijak nemenila Porad se mi ukazovalo jen 195 (mam nastavene zobrazeni rychlosti nebore v liste)

    Pokud nastavim takt na pevno na zalozce Speed tak je vse ok a MDA slape rychleji.Ale prave z duvodu uspory energie bych rad vyuzil dynamickou zmenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    no já bych se na dynamický taktování vykašlal - obvykle reaguje pozdě a v momentě, kdy ten výkon potřebuju, tak se nataktuje o fteřinu později a v momentě, kdy už je horovo, je ještě přetaktovanej. experimentoval jsem s tím asi týden a dnes mám přetaktováno furt a jsem happy. vydrží tak nějak stejně málo jako při dynamickým taktování, ale reaguje okamžítě...

    fujitsu.siemens n520 312MHz@520MHz

    na záložce "speed" zatrhni "autoscale with cpu load"... a na záložce "advanced" si nastav frekvence....
    ale stejně reaguje pozdě....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    26

    Nastavene to mam tak jak pises a nereaguje vubec natoz pozde

    Jeste jsem si vsiml ze pokud nejdriv v zalozce speed nastavim nejakej takt a az potom zaskrtnu autoscale with cpu load tak ten takk kterej jsem nastavil zustane.Proste me to vubec nezere ty nastaveni ze zalozky advance.ZAtim to resim tak ze si taktuju sam.Pokud jsu hrat nejakou hru nebo nejak vic pracovat tak si to taktnu jinak zustavam na zakladu.Ale neni to uplne prakticky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. XCPUScalar 2.85
    Od Šeba_oldd v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 88
    Poslední příspěvek: 22-06-2007, 08:47
  2. Přetaktování procesoru Omap TI850
    Od Losos_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 192
    Poslední příspěvek: 18-10-2006, 10:05
  3. XCPUScalar
    Od Chrobu v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-10-2006, 19:56
  4. Ukázka práce procesoru Omap TI850
    Od Losos_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 15-03-2006, 18:15