Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Siemens (Fujitsu + ME45) = ? internet ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    16

    Zdravim všechny uživatele PDA
    Pred dvema dny jsem si poridil Eurotel data nonstop. WAP jede skvele a tento prispevek pisi na PC pripojeno pres Siemens ME45 a zminovany tarif. Mam jen problemy s Looxem. V eurotelu mi dnes "Datovy odbornik" nastavil vse potrebne a stejne nic nejede. Zkouseli jsme to i s jeho 6210. Zminil bych jeste, ze jsme zkouseli pripojeni jen pres infraport. Telefon vsak nejevil ani zadne znamky, ze by se k nemu PDA pripojovalo. Navic mi zmineny chlapik rikal, ze na iPAQu to nastavil bez problemu. Poradil mi, abych se obratil na autorizovany servis apod. Obracim se na vas, jako zkusene uzivatele. Muzete mi prosim poradit?
    Za kazdy prispevek dekuji a preji vsem klidne proziti vanocnich svatku.
    Sorak
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Zkuste nasledujici:

    1. Provedte backup LOOXe na CF kartu a natvrdo jej vyresetujte.

    2. Pote (bez toho aniz byste cokoli instaloval) znovu nastavte pripojeni v PDA. Tim vyloucite pripadny vliv nainstalovaneho SW.

    3. V pripade tel. Siemens je potreba vytacet ETSI kod pro GPRS ve tvaru *99***1#

    4. AT string pro GPRS se v PPC/WM zarizeni zadava bez prefixu AT - tj. pouze ve tvaru +cgdcont=1,"IP","internet"

    5. Mimochodem jake chybove hlaseni se vam pri pripojovani objevuje? Funguje vam IR port (napr. pro prenos vizitek, souboru atd.) Co mate za LOOXe, 600 nebo 610 a s jakym OS popr. verzi ROM?

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    16

    1.+2 Ten reset asi zkusim ale az zitra (neni cas) mozna pres noc.

    3. Cislo *99***1# mam nastavene, pres nej mi takto funguje i domaci PC

    4. Ten AT string jsem tam mel. asi to hned zkusim.

    5.
    - Zadne chybove hlaseni se neobevuje. Jen se po chvili objevi hlaska na zadani jmena a hesla, ktere se nezadava.
    - IR port funguje, nedari se mi sinchronizovat pamet telefonu, ale cisla ze simky to prenasi a soubory take.
    - Mam Loox 600 WM 2002 a Romku z 2003-06-11 (predpokladam cerven)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    16

    V tom AT stringu to nebylo. Chybova hlaska se mi po tretim vytoceni objevi. Rika ze nema odpoved na vytacenem cisle a nejaky kecy o novem nastaveni. Asi zkusim HW reset. Je mi divny, ze kdyz jsem to zkusil s Looxem, tak se potom nehlasil modem na PC. Musel jsem telefon vypnout a pak zapnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    16

    Dekuji za pomoc, problem jsem prave vyresil a tento prispevek jiz pisi na mem PDA.

    Pro dalsi uzivatele bych mel radu:
    je to takova drobnost, ale na MT nesmi byt zaple GPRS. PDA si ho zapne sam.

    Hezke vanoce a stastny novy rok 2004.

    Sorak
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Sorak
    Pro dalsi uzivatele bych mel radu:
    je to takova drobnost, ale na MT nesmi byt zaple GPRS. PDA si ho zapne sam.
    ... myslim, ze tato vec se tyka jen ME45. Sam pouzivam Siemens S55 a GPRS mam v nastaveni telefonu trvale zapnute. Nektere telefony tuto siemensackou moznost vypnuti GPRS ani nemaji. Nemel jste v telefonu vytvoreno nekolik datovych uctu s rozdilnymi APN? Je mozne, ze pokud jste pouzivani GPRS v telefonu vypnul, deaktivoval jste tyto ucty a tim "vycistil" cestu pro pripojeni s PDA.

    V tomto smeru to maji dobre udelane napr. telefony Ericsson, jenz u kazdeho datoveho uctu zobrazi CID, ktere je pak mozne pouzit pri vytaceni (*99***CID#) a ktere odkazuje na vytvoreny datovy ucet (napr. *99***2#).

    Pokud telefon tuto moznost nema je vzdy dobre nastavit GPRS jen v PDA (tj. bez vytvareni datovych uctu/profilu v telefonu).

    ... hlavni ale je, ze vam nyni pripojeni z PDA funguje :-)

    PavelR.

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    87

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    Zkuste nasledujici:
    3. V pripade tel. Siemens je potreba vytacet ETSI kod pro GPRS ve tvaru *99***1#
    A ja tam psal porad cislo CID co mam v telefonu Me bylo divne proc mi to pod Oskarem jede.
    Konecne sem to rozjel i Eurotel Huraaaa

    Prispevek pisu na PDA pripojene pres GPRS, ale jak vidim kolik me to stalo, nez sem se doklikal az sem,tak je to asi na dlouhou chvili zase posledni
    Moc diky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Hmm, ale dit je jedno, co mam pod CID v telefonu nastavno. Tim,z e v PDA nstavim parametry, tk se CID prepise, ne ? Resp. se pouziji nastaveni z PDA bez ohledu na to, co je v telefonu.

    Vypnuti a zaplnuti GPRS ? Uff, to jsem ani netusil, ze neco takoveho existuje :-) No, zase neco noveho. To je jako vypnuti podpory ? Takze mi telefon nebude zobrazovat, ze mam GPRS k dispozici ? He, no, jsem anti Siemensak, takze se ani nedivim, ze jsem to netusil :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od hybo
    Hmm, ale dit je jedno, co mam pod CID v telefonu nastavno. Tim,z e v PDA nstavim parametry, tk se CID prepise, ne ? Resp. se pouziji nastaveni z PDA bez ohledu na to, co je v telefonu.
    ... kez by to tak bylo. V tomto ohledu me nezlobily jen SonyEricsson.

    Vypnuti a zaplnuti GPRS ? Uff, to jsem ani netusil, ze neco takoveho existuje :-) No, zase neco noveho. To je jako vypnuti podpory ? Takze mi telefon nebude zobrazovat, ze mam GPRS k dispozici ?
    ... presne tak. Myslim, ze tuto featurku maji je telefony Siemens. Samozrejme to nema vliv na to co je ulozeno v profilu na MSC u operatora.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    16

    Musim rict, ze jsem mel nastaveno vse jak ma byt. (vytaceni primo pres *99***1# - jiny profil nemam (oskara vlastnim, ale proc za gprs platit, kdyz ho mam zadarmo u ET, ze?)

    Jinak jsem naopak zastancem znacky siemens a na nokie, ktere prakticky nic neumi za hodne penez jsem vysazen.

    GPRS nevim proc ma byt vyple, ale myslim, ze stolnimu PC je to jedno. Ovsem oba pristroje si ho zapnou a po odhlaseni zase vypnou. Takze se nestaram, zda je zaple, ci vyple. Proste ho uz nezapinam.

    Co se tyce zobrazeni, tak, kdyz se telefon pripoji, zobrazi se mala ikonka v horni casti displeje. (vypada asi takhle "gprs>") Neznamena to tedy, ze nevim, kdy jsem pripojen. Telefon umi i prijmout hovor i kdyz je pripojen. Nesmi ale zrovna stahovat.
    To by bylo zatim vse.

    Preji hezky den.
    Sorak
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Autonabíječka fujitsu siemens
    Od marejak v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2007, 23:18
  2. MyPal 715 vs. Fujitsu Siemens
    Od robox_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-08-2005, 08:19
  3. wifi fujitsu-siemens
    Od wolodaw v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-03-2004, 15:07
  4. iPAQ 4150 a SIemens ME45
    Od skyvlado v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-12-2003, 04:32
  5. GPRS s iPaq 3760 a Siemens ME45 - nemůžu to rozchodit
    Od mirek36 v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-10-2002, 22:38