Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Kolik Voltu a A je potreba na nabijeni MDA VARIO?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Ahoj.CHci si vyrobit externi nabijecku na baterky na MDA Vario a zajimalo by me kolik Voltu a Amper musi jit do MDAcka aby se nabijel.Jelikoz MDA budu mit az za par dni tak si to nemam jak zjistit.Nevite nekdo...Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    384

    Tož na nabíječce je 5V 1A. Na co chceš stavět nabíječku, chceš nabíjet baterku přímo bez Varia?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    56

    Připojím se k dotazu.
    Stačí si na nabíjení vzít USB zásuvku, na krajní vývody připojit 5V a bude to fungovat?
    Hodilo by se mi to na motorce, která má 6V rozvod. Stačilo by tam dát 7805 a mělo by to jít. Ale radši se nejdřív ptám, abych si nespálil pokusama VARIO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Nebude jednodussi se podivat na dodanou sitovou nabijcku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    7

    Mám takový dojem že 7805 potřebuje ke správné fci na vstupu 7V.
    Při 6V to změřím co to dělá a pak napíšu.
    Fungovat to samozdřejmě bude, ale pokud to žere 1A tak to bude trošku hřát takže bych k tomu dal ještě chladič.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Chci si vyrobit USB kabel kterej se na jednom konci da do VAria a na druhym konci budu mit drzak na tuzkove baterky prez ktere by se to mohlo dobijet.Kamos to tak ma na svem PPC a funguje mu to zkvele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od xslide
    Chci si vyrobit USB kabel kterej se na jednom konci da do VAria a na druhym konci budu mit drzak na tuzkove baterky prez ktere by se to mohlo dobijet.Kamos to tak ma na svem PPC a funguje mu to zkvele.
    Míval jsem to také u Looxe - bylo to super. Chci si to vyrobit znovu. Jenže nemohu nikde najít na kterém "fousu" USB kabelu je + a -. Můžete mi poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    56

    a co třeba tady
    Jak poskládáš z tužkovejch baterek 5V ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Takze v podstate chces delat cestovni nabijecku. Na to tu nekde je topic, kde elsoft daval i schema...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od dehtak
    Jak poskládáš z tužkovejch baterek 5V?
    Z dobíjecích 4x1,2 by bylo OK, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    7

    Pokud dobře počítám tak 4*1,2 je 4,8V !!!
    Ještě se stabilizátorem ti to fungovat nebude!
    Neměřil jsem kolik si ten mobil bere šťávy z externího zdroje, ale při takovým hledání signálu, při volání atd. to málo nebude a to ti pak ty tužkový baterky budou rychle odcházet - podle mě je to blbost!
    Navíc ty tužkovky je třeba pak dobíjet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    49

    Blbost to není, stab. 7805 nepotřebuješ, přepětí ze sítě, nebo alternátoru nehrozí. Pouze 4,8V a méně. Tedy 4,8 z ext.monočlánků přímo do zařízení. Samozřejmě dobíjet se musí, buď klasickou nabiječkou, nebo při použití hodné redukce z USB PC. Zkušenost z looxe - 2x dobití při použití 4ks AKU 2500.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od tominekk
    Navíc ty tužkovky je třeba pak dobíjet.
    Jasně, ale pokud už je člověk má, tak je jednodušší si je vzít s sebou do terénu a tam si několikrát dobít zařízení, než mít drahé náhradní originál akumulátory, třeba pod stan mi to přijde jako šikovné řešení
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. kolik žere icq?
    Od flashman v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-08-2006, 16:34
  2. Baterka, nabijení při každém připojení k PC - Vario
    Od Mac_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-04-2006, 12:18
  3. mda vario a nabíjení plus synchronizace
    Od brain_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-04-2006, 06:40
  4. Kolik dratu na GPS
    Od Ludánek v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 18-05-2005, 22:33
  5. Kolik má fim MB?
    Od tribiani v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-10-2004, 06:46