Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: GPS a nadmořská výška

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    24

    Našel jsem "podivnost" v zobrazování nadmořské výšky. Byli jsme na chatě u kamaráda a já si zapnul GPS locator a zobrazila se mi nadmořská výška 530 m. Kamarád ale říkal, že výška je přes 700 m. Tak mi to nedalo a doma jsem koukl na mapy.cz a našel výšku 730 m, což je poněkud rozdíl. Má pro tento rozdíl někdo rozumné vysvětlení ?
    Dík všem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    1. spatny fix
    2. GPS nadmorska vyska je pocitana vzdy k jedne hladine more, ne jako mapy, k ruznym hladinam more...

    Kdyz tak mne opravte...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    24

    Ad 1.) Fixnuto bylo 11 satelitů, tak nevím :sarcastic:
    Ad 2.) rozdíl hladin 200 m si nějak nedokážu představit
    Na druhou stranu, nadmořskou výšku pro navigaci potřebuji jen málokdy. I tak dík za odpověď. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    134

    Citace Původně odesláno od golemson
    Ad 1.) Fixnuto bylo 11 satelitů, tak nevím :sarcastic:
    Ad 2.) rozdíl hladin 200 m si nějak nedokážu představit
    Na druhou stranu, nadmořskou výšku pro navigaci potřebuji jen málokdy. I tak dík za odpověď. :yes:
    Spíš bych řekl, že jsi měl 11 'zelených' satelitů, což ale neznamená, že máš fix z 11. satelitů.
    Mě osobně se nepovedlo fixnout na víc jak 9 satelitů (n520, update ROM)

    Ještě bych doplnil, že subjektivně je výškový propočet opravdu prapodivný, protože rychlost mi ukazuje podle mě celkem přesně, ale s ujetou vzdáleností má veliké problémy. Pozoruji to hodně na kolech, kde GPS mi ukazuje cca 35km a naše tacháče kolem padesátky..:-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    No, tak my sme si spravili výlet na kľak (1352m) a gps locator ukazoval o cca 10m menej ako je na tabuľke čo je hore

    edit: ako vidím tak igo ukazuje inak
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Dokiaľ dokáže GPS program pracovať aj v SIRF mode,tak tie údaje presnejšie,všimnite si jednotlivé položky Altitude Geo je podla mna výška nad povrchom zeme v tvare optimálnej gule,ale čo je to Msl,žeby nadmorská výška vzťahovaná k hladine Mrtveho mora? Do navigácii,aspon iGO bere ten prvý údaj :?:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00172014_gps1_TWj.jpg 
Zobrazení: 67 
Velikost: 41.5 KB 
ID: 5304   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00172014_gps2_Z02.jpg 
Zobrazení: 87 
Velikost: 49.2 KB 
ID: 5305  
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Ozi 2.34a a výška
    Od Padluke_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-05-2011, 18:26
  2. Omnia a GPS - chybná nadmořská výška
    Od ZED_ce4you v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-04-2009, 15:34
  3. Nadmořská výška v TT5
    Od Boban1108_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 31-03-2007, 17:33
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-01-2006, 15:19