Chtel jsem poslat jako SZ, ale nenasel u SZ moznost vkladani souboru a bez obrazku by se situace spatne vysvetlovala :-(
Kdyz jsem dal planovat jako "cyklotrasu" (coz bylo ucelem i kvuli casu dojezdu apod.), tak to naplanovalo spravne rovne pres Chouc (samozrejme nejkratsi...)
Kdyz jsem ale dal "nejrychlejsi" (aby se to vyhnulo nejderavejsim silnicim), tak nechapu, proc uz to za temi Razicemi nepokracovalo rovne a nejelo po te mnohem lepsi hlavni oranzove (od Mirosovic) doprava, coz se mi zda rychlejsi, nez se vrazet do Razic a pak jet po deravejsich "okreskach" pres Kuclin...
Nejde mi tady ani tak o tento konkretni pripad, ale ze uz mi to pri planovani udelalo casteji, ze planovani (kde obcas v kopcich hlavne u cyklotrasy kazdy zbytecny km navic neni prave prijemny...) ze jsem proste zadal nazev obce na trase a on misto aby ji proste projel rovne a pokracoval (jak jsem pri planovani logicky predpokladal), ze jel kus za obec a pak se otocil a vratil zpet a objel obec uplne jinou silnici, nez jsem puvodne chtel (obdobne jako tady, i kdyz toto jsem dal jen jako "nazorny priklad" a to i kdyz jsem primo na silnici udajne zadal navigacni body, jako tady, ale nebyla to "nejrychlejsi", ale "cyklotrasa", ktera nejspis preferuje cestu kratsi i kdyz bohuzel casto mene kvalitni)
Treba na kole (ktere mam silnicni) preferuji tedy pokud mozno kvalitnejsi silnice ( i kdyz na nich bohuzel jezdi auta), protoze u nas bohuzel zadne kvalitni (asfaltove) cykloztezky nejsou a proto se pri navigaci alespon snazim vyhnout ruznym "sotolinovym cestam" (ktere projizdim opravdu jen z nouze),
ale uz mi to pri planovani nekolikrat udelalo neco podobneho (tedy ze to projelo nejakym bodem pres zamyslenou obec a pak se otocilo a jelo zpet), ale tato konkretni situace se mi nezda moc vyhodna ani pri te "nejrychlejsi pro auto" se otacet a jet po derave okresce misto po hezke hlavni...
Nevim, jestli se to da v navigacnich datech nejak resit (chapu, ze jsou obsahla a neda se asi postihnout kazde konkretni misto...), anebo jestli delam pri planovani tras neco spatne ?
Dekuji...