Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Nelogicke planovani trasy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Chtel jsem poslat jako SZ, ale nenasel u SZ moznost vkladani souboru a bez obrazku by se situace spatne vysvetlovala :-(

    Kdyz jsem dal planovat jako "cyklotrasu" (coz bylo ucelem i kvuli casu dojezdu apod.), tak to naplanovalo spravne rovne pres Chouc (samozrejme nejkratsi...)

    Kdyz jsem ale dal "nejrychlejsi" (aby se to vyhnulo nejderavejsim silnicim), tak nechapu, proc uz to za temi Razicemi nepokracovalo rovne a nejelo po te mnohem lepsi hlavni oranzove (od Mirosovic) doprava, coz se mi zda rychlejsi, nez se vrazet do Razic a pak jet po deravejsich "okreskach" pres Kuclin...

    Nejde mi tady ani tak o tento konkretni pripad, ale ze uz mi to pri planovani udelalo casteji, ze planovani (kde obcas v kopcich hlavne u cyklotrasy kazdy zbytecny km navic neni prave prijemny...) ze jsem proste zadal nazev obce na trase a on misto aby ji proste projel rovne a pokracoval (jak jsem pri planovani logicky predpokladal), ze jel kus za obec a pak se otocil a vratil zpet a objel obec uplne jinou silnici, nez jsem puvodne chtel (obdobne jako tady, i kdyz toto jsem dal jen jako "nazorny priklad" a to i kdyz jsem primo na silnici udajne zadal navigacni body, jako tady, ale nebyla to "nejrychlejsi", ale "cyklotrasa", ktera nejspis preferuje cestu kratsi i kdyz bohuzel casto mene kvalitni)

    Treba na kole (ktere mam silnicni) preferuji tedy pokud mozno kvalitnejsi silnice ( i kdyz na nich bohuzel jezdi auta), protoze u nas bohuzel zadne kvalitni (asfaltove) cykloztezky nejsou a proto se pri navigaci alespon snazim vyhnout ruznym "sotolinovym cestam" (ktere projizdim opravdu jen z nouze),
    ale uz mi to pri planovani nekolikrat udelalo neco podobneho (tedy ze to projelo nejakym bodem pres zamyslenou obec a pak se otocilo a jelo zpet), ale tato konkretni situace se mi nezda moc vyhodna ani pri te "nejrychlejsi pro auto" se otacet a jet po derave okresce misto po hezke hlavni...

    Nevim, jestli se to da v navigacnich datech nejak resit (chapu, ze jsou obsahla a neda se asi postihnout kazde konkretni misto...), anebo jestli delam pri planovani tras neco spatne ?

    Dekuji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    82

    Chapem to spravne, ze ten bod v Hrobcicich, odkial sa to vracia spet, bol pridany do navigacie? Teda ze v navigacii neboli iba pociatocny bod A a koncovy B, ale medzi nimi este bod C (Hrobcice)? V takom pripade je lepsie pridat bod "uprostred tej orandzovej cesty"... Samozrejme to nie je odpoved na otazku. Tu ja neviem, ale ak tam bol aj ten bod C, tak potom zrejme povazuje smartmaps tu cestu za vyhodnejsiu - mozno su tam chybne nastavene vahy na tie cesty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Zadane body jsou oznaceny temi kostickovanymi praporky, je to trasa cca 65km a bodu je na ni celkem asi 10 (smer cesty je zprava doleva)
    Cast z navigacniho bodu vycniva uplne napravo, dalsi je ten "praporek" mezi Hrobcicemi a Razicemi a dalsi nalevo uz neni videt a je v tom smeru "modre navigacni cary".
    Ze jako "nejrychlejsi" preferuje tu E42 je jasne, ale kdyz uz jede takovy kus za ten "navigacni praporek" az do Hrobcic a ma tem pred sebou tu 257 (silnici vyssi tridy), kterou by mohl pouzit, tak mi prijde nelogicke, ze se vraci po silnicich nizsi tridy az zpet do Razic a jede pres takovou "diru" (ktera navic znamena dalsi zdrzeni), jako je Kuclin ...

    Mozna jeste by to bylo logictejsi, kdyby jel "zleva doprava", ze by se snazil vyuzit ty "rychlejsi silnice", ale pres ten Kuclin mu to zkratka vyslo kratsi (tedy tychlejsi) a pak se snazil respektovat me prani, (projet tim bodem mezi Hrobciceni a Razicemi), akorat mozna zajel "zbytecne daleko za ten bod" a mozna to souvisi i s hustotou navigacnich bodu (ktere ale pri velke hustote mozna prave na mem zarizeni zpusobuji problemy s ubyvanim RAM), ale to jsou samozrejme jen spekulace a jestli je to situace resitelna, nebo kompromis, se kterym nezbyva, nez se smirit, nam mozna odpovi az PLANSTUDIO...
    Tedy samozrejme nechci byt za "stourala" a vim, ze zadna navigace neni dokonala a nemusi vzdy pochopit, co se po ni presne chce, nebo se ji mozna musi zadat vic bodu (coz jsem nezkousel), ale zkratka se to snazim jen predlozit jako navrh, co by se (mozna) jeste dalo zlepsit a o to nam urcite jde vsem :-)...

    Jeste je s tim zadavanim bodu (rucne z mapy) tak trochu problem, protoze kdyz je chci editovat (treba nektere smazat a zvolit trasu jinudy, anebo pridat dalsi a pak je presunout "na spravne misto"), tak se v tech nazvech jako 5345566, 1345685 dost spatne orientuje (nevim pak, ktery bod je ktery a zvlast pokud je jich vic) a navrhoval bych u nich treba "rucni poznamku s nazvem bodu" (nebo by to slo i nejak lepe, aby se nemuselo zdrzovat zadavanim poznamek, ci nejakym "autocislovanim bodu" a aby cislo bylo videt v seznamu bodu i v mape?), abych vedel, jakym bodem presne v seznamu posouvam, nebo by bylo slozite editovat (mazat, posouvat, isertovat) i v mape na jiz vypoctene trase ?

    Pak jeste mam maly problem s ovladanim pres "virtualni tlacitka".
    Nektere kdyz se stiskne a je na nem treba Zoom, tak hned vidim, co to provedlo, ale kdyz si tam dam treba "On/OFF zjednodusene navigace", tak (a zvlast za jizdy, kdy to nemohu zkontrolovat v nastaveni) nevim, jestli jsem ji zapl anebo vypl, az jak se zacne za jizdy casem projevovat - mozna by to chtelo, aby to po stisknuti virtualniho tlacitka alespon kratce (velkym viditelnym pismem) vypsalo, co ze se vlastne v nastaveni zmenilo a jak ...

    Omlouvam se jestli jsem opravdu "velky stoural", ale program se mi celkove opravdu moc libi a je to jen par takovych (doufejme) malickosti, se kterymi by se mozna jeste lepe ovladal :-) ...

    Grrr to jsem ale "spisovatel" :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jak je asi z obrazku patrne, chtel jsem nejak "rozumne" objet centrum Hradce Kralove, protoze jsem se chtel vyhnout popojizdeni v kolonach na semaforech a jako "ekononomicka trasa" mi vyslo tohle, coz mi neprijde prave optimalni :-( ...

    (doufam, ze je videt, jakou trasu jsem zamyslel a nevim co udelat pro to, aby mne SM pochopil spravne a jestli jsou ty prujezdni body zadane spatne, anebo jestli je jich malo...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Potom jsem zariskoval s "nejkratsi trasou" (ze muzou byt nejake polnacky, anebo zastavit a dat ji na chvili alespon pred Hradcem), ale opet se se stejnymi prujezdnimi body "nejak nezadarilo" ;-( ...

    Co prosim delam spatne ? Dekuji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Používáš na navigaci špatný program .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Řekl bych, že problém je v tom, že ne každá silnice, viditelná na rastrové mapě, je také obsažena ve vektorové vrstvě, která se používá k navigaci. Program pak hledá cestu po vektorově známých silnicích, které leží co nejblíže zadaným průjezdním bodům.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Hm, to asi bude ono (navigacni data by pak asi byla moc velka), takze radeji pouzivat treba TT, i kdyz na nem nejsou tak hezky videt ruzne zajimavosti, jako na SM, ktery rad pouzivam treba na kole a chtel jsem vyzkouset jeho vyuzitelnost i v aute, kdyz jsou na tech rastrovych mapach ty silnice tak pekne videt a SM pouzivat jen pesky, anebo v aute pouzivat v techto mistech "pasivni navigaci" a jet tedy jen podle displaye :-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    46

    Dobrý den,

    to vladas - děkujeme za návrh spětné vazby ovládnání pomocí virtuálních tlačítek, co se týče zadaných bodů z mapy a jejich přehlednost, toto v nejbližší době nemůžeme nijak ovlivnit, nicméně opět děkujeme za podnět.

    to vladas 2 - plánování v okolí Hradce Králové, jak je již poměrně přesně napsáno výše, naše navigace se skládá ze dvou map, rastrové a vektorové. Vektorové bohužel né všude můžou korespondovat s rastrovým podkladem.
    Nicméně toto je předmětem stálého vylepšování a aktualizací, naším cílem je samozřejmě co nejpodrobněší navigace, tam kde nemůžeme tímto posloužit, pomůže aspoň "pasivní navigace" na rastrové mapě.
    Doporučuji udržovat navigační data co nejaktuálnějsí stažením z naší podpory, v dohledné době se objeví aktualizovaná verze.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Itinerář, plánování trasy
    Od Gurun_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 08-11-2010, 10:34
  2. Tomtom 6 - plánování trasy průjezdy
    Od rostama_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 11-08-2007, 18:19
  3. plánování trasy v PC
    Od knorek v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-06-2007, 06:37
  4. Itinerář, plánování trasy na PC
    Od Prag78m v sekci TomTom
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-09-2006, 06:48
  5. TomTom Mobile - planovani trasy bez prijimace GPS
    Od VP v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2006, 14:43