Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Dynavix 14dní TRIAL za 125,-

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    Tak jsem si začátkem září objednal toto demo, 4. mi přišla zálohová faktura, kterou jsem zaplatil a 12. mi přišel odkaz pro stažení a licenční číslo. Software jsem si stáhl a nainstaloval 16. a ejhle, odpověď při registraci byla záporná - licenční číslo nejde JIŽ použít pro můj přístroj. Zkusil jsem to reklamovat, psal jsem na helpline, ale zatím bez odpovědi. Vím že je to trochu brzo, je teprve 19. ale chci se zeptat, jestli měl někdo podobné problémy?
    Mé pda již bylo 2x v servisu na výměnu MB, nerad bych s ním měl další problémy...

    právě jsem obdržel zajímavou odpověď - ccituji:

    'Dobrý den,
    chyba je způsobena tím, že zkušební verzi nelze aktivovat na PDA zařízení, na kterém již byla některá ze zkušebních verzí používána (na Vašem PDA byl již použit 2 měsíční kód).
    V průběhu dneška, nebo zítřka provedeme úpravu kódu, aby bylo možné ho znovu aktivovat na Vašem PDA.
    O možnosti aktivace Vás budu Emailem informovat.'

    vážím si, že se firma snaží mi vyjít vstříc, nicméně je zvláštní, že na mém PDA byl již použit kód 2měsíční - já jsem dynavix nikdy neinstaloval, vpodstatě mě nikdy nezajímal, až teď... jak je tedy možné, že byl již použit kód? Mohlo by to souviset s tím, že bylo mé PDA již 2x na výměnu MB v servisu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Zalezi na tom, kde se vzal ten MB ktery ti tam dali :-)

    Jinak objednavka predevcirem, vcera prisla posta, aktivace pres SMS trvala 5 minut. A ted to maka - aje u me je to straslive pomale, asi mu 300 MHz CPU nestaci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    118

    to uz skoro zavani pouzitim starych soucastek namisto novych v servisu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    chci se jen zeptat nez budu neco platit... zkusebni 14 denni verze je to same jako plna pouze omezena casem ? mapy jsou ty nejnovejsi co jsou ve full verzi ? diky

    ptam se protoze jsem zasilal mail na dynavix a za dva dny mi nikdo neodpovedel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Verze 1,6 TRIAL, mapa Česká republika (bez Evropy) (TeleAtlas 74), 54 MB. - to jsem vyčetl z toho, co jsem včera nainstaloval ;-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    a spokojenost ?? muzes napsat nejaky zkusenosti nez se vrhnu do placeni ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    Najezdím cca 3500 km měsíčně po republice, do zahraničí nejezdím.
    Kdysi jsem měsíc jezdil s PocketKimem
    Pak půl roku s TomTom Navigator 5
    a teď se už týden pokouším jezdit s dynavixem (trial za 125,-) ... a pocity???

    zkusím napsat subjektivní rekapitulaci:
    DYNAVIX - Plusy:
    1) Rychle startuje
    2) čísla popisná
    3) grafika je "hezčí"
    4) příjemnější hlas slečny nežli "Miloslava TomToma"
    5) jednoduchá instalace
    6) podpora
    7) automatická detekce a konfigurace GPS modulu

    DYNAVIX - Mínusy
    1) mýma tlustýma prackama se to blbě ovládá (bez stylusu)
    2) stavový řádky jsou malý - blbě se mi to čte
    3) několikrát mě na odbočení upozornil až v momentě, kdy jsem byl uprostřed křižovatky
    4) občas doprovázím kolegu, který nemá dálniční známku - nenašel jsem možnost "vyhnout se dálnicím"...
    5) rotace obrazovky - jsem zvyklý používat PDA na výšku, ale navigaci na šířku (PDA mi tak míň překáží ve výhledu), TOMTOM se umí spustit v nastavené orientaci displaye nezávisle na systému, DYNAVIX jen následuje nastavení orientace ze systému
    6) pohyb je trhaný
    7) neumím naplánovat trasu bez zaměření GPS

    toto jsou mé osobní a opravdu pouze subjektivní pocity z týdenního zkoušení DYNAVIXu. šťouraly a machry upozorňuji na to, že navigace a PDA je pro mne především pomocník při práci, nikoliv koníček či zábava, takže nechci věnovat čas zbytečně složitému nastavování, potřebuji "jen", aby mne to "dovezlo" na místo určení bez komplikací a co nejjednodušeji. Proto taky píšu, že některé věci "neumím" a "nenašel jsem"...
    prosím, pokud mi dáte tipy či návody, budu rád, nicméně zatím jsem si na DYNAVIX nezvykl, u mne zatím vítězí TOMTOM (při současné ceně necelých 3000 s dph...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Spokojenost zatím rozporuplná... Spuštění je mnohem rychlejší než u TomToma, ale co se mně zatím nepodařilo odstranit je to, že po 2 minutách zhasne displej (bez ohledu na to, co je nastaveno v "Podsvícení" v "Menu nastavení"), takže je to nepoužitelné... Klepat každé 2 minuty prstem na obrazovku je pro masochistu, po pár km jsem to prostě vzdal a pustil iGo : .

    EDIT 3.10.06: Takže nastavení podsvětlení od systému si Dynavix převzal až po softresetu... Jinak mám stejné zkušenosti se zpožďováním jako ostatní, projedu křižovatku a Dynavix ukazuje 50 m do odbočení, nějaké "teď" jako u TomToma se nekoná. Což mně zrovna dneska při cestování po okreskách a přes spoustu vesniček dost vadilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od weszter
    5) rotace obrazovky - jsem zvyklý používat PDA na výšku, ale navigaci na šířku (PDA mi tak míň překáží ve výhledu), TOMTOM se umí spustit v nastavené orientaci displaye nezávisle na systému, DYNAVIX jen následuje nastavení orientace ze systému
    Podobně pitomě se chová TomTom6 a udělal jsem proto startovací utilitku, která nastaví systém na patřičnou rotaci, spustí zvolenou aplikaci a po jejím ukončení systém otočí zpět na původní rotaci. Je zde a nelekněte se názvu, funguje univerzálně s čímkoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    druhý týden s dynavixem...

    byl jsem služebně ve frýdlantu na dva dny... a co dynavix???
    no dost jsem se najezdil, projel blbě pár křižovatek v liberci - dynavix prostě hlásí pozdě (asi mám pomalý PDA ), pohybuje se v sekundových skocích a odhadem tak třicet metrů pozadu, hlásí "za padesát metrů.." a já už jsem těsně před křižovatkou, což velmi znepříjemňuje orientaci v husté zástavbě a při mnoha složitých křižovatkách... Liberec mazec... několikrát se mne snažil nahnat do úplně šílený vedlejší ulice v kopci a kromě toho neumím nastavit "vyhnout se dálnicím"
    taky neumím nastavit "vyhnout se uzavírce" nebo něco takového - když jsem narazil na zavřený nájezd na dálnici, stále mě vracel zpět k tomu zavřenému nájezdu...
    ... takže opět trochu rozpaky... ale možná jsem jen trotl...
    musím ovšem říct, že jsem vždy dojel do cíle...

    problém s podsvětlením jsem vyřešil zapnutím podsvětlení na furt při připojeném napájení... ale točilo mě to taky...
    taky mě mrzí, že neumím koukat do mapy či plánovat, když nevidím na satelity (třeba večer na hotelu, když chci zjistit trasu na zítra), ale třeba to jen neumím...

    stavové řádky - všiml jsem si, že když se objeví jméno ulice, "odtlačí" to ostatní údaje na tom samém řádku (v mém případě to byl čas dojezdu do cíle) mimo displej... :?

    takže nějak nevím...
    budu si asi muset přečíst návod, což mě trochu řozlaďuje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    155

    "koukat do mapy lze i bez spuštěného GPS modulu. Nastartovat Dynavix, klepnout na ikonu vlajky, klepnout na tlačítko spustit simulaci. Dále opět klepnout na vlajku a zadat místo startu - (přes oblíbený cíl, nebo adresu, nebo bod zájmu). Na displeji se zobrazí místo startu, který jste zvolili a teď dole na liště klepnout na tlačítko další strana, potom ještě jednou další strana a potom klepnout na tlačítko přesunout start. Potom zvolíš případné body na trase a cílové místo a dát navigovat. Zvolíš rychlou, nebo krátkou trasu a už to jede. Pod ikonou vlajky ještě můžeš zvolit rychlou simulaci, pozastavit simulaci, nebo vypnout simulaci. Takže tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    asakra... tak na to jsem bohužel nepřišel, chci používat navigaci k navigaci pokud možno co nejjednodušeji, na takovouto proceduru bych asi nepřišel, díky za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od weszter
    druhý týden s dynavixem...

    byl jsem služebně ve frýdlantu na dva dny... a co dynavix???
    no dost jsem se najezdil, projel blbě pár křižovatek v liberci - dynavix prostě hlásí pozdě (asi mám pomalý PDA ),
    V 3D to je na napr. Aceru n30 nepouzitelne, v 2D to nejak jede, pokud je PDA po resetu a ma hromadu volne pameti. A kdyz si tam date prujezdni mapu Evropy, tak budou odezvy na 5sec ... :/
    taky neumím nastavit "vyhnout se uzavírce" nebo něco takového - když jsem narazil na zavřený nájezd na dálnici, stále mě vracel zpět k tomu zavřenému nájezdu...
    Tohle opravdu neumi

    problém s podsvětlením jsem vyřešil zapnutím podsvětlení na furt při připojeném napájení... ale točilo mě to taky...
    Podsvetleni to umi jen na par vybranych kouscich PDA. Kazdy typ ma totiz regulaci implementovanou jinak a neni asi jednotne API.

    stavové řádky - všiml jsem si, že když se objeví jméno ulice, "odtlačí" to ostatní údaje na tom samém řádku (v mém případě to byl čas dojezdu do cíle) mimo displej... :?
    Stavove radky jsou desne ... Viz spousta stiznosti v techto forech.

    budu si asi muset přečíst návod, což mě trochu řozlaďuje...
    Na vetsinu techle veci navod nepomuze. Dynavix je v tomhle hodne neohrabany. Jedina vyhoda, na kterou jsem zatim prisel, je "pekny" hlas a radobypodpora TMC.

    Pres pocatecni investici temer! 10k Kc jsem Dynavix definitivne odlozil k ledu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    No, stálý návštěvník tohoto webu, který ztratil alespoň trochu času tím, že si přečetl alespoň některé mé příspěvky mě jistě nemůže považovat za slepého příznivce Dynavixu. Spíš si myslím, že Telematixu občas dávám pěkné „kapky“. Ale hodnocení pantaty, zvlášť ve vláknu „demoverze“ považuji za poněkud silné kafe. Ono to tak vyhraněné není. Pochopitelně má Dynavix nějaké chyby, lépe řečeno k dokonalosti lecos schází, ale on v podstatě není dokonalý žádný soft. Ale naviguje, většinou i k cíli, volby tras má většinou přiměřené a hlavně RDS/TMC, i přes jisté problémy je vynikající navigační pomocník dělající teprve navigaci navigací. A to, že to ne vždy dobře jede na „šrotu“, nebo, že začínající uživatel musí ztratit nějaký svůj drahocenný čas buďto intuitivním „ošaháním“ jednotlivých funkcí, nebo alespoň rámcovým „projitím“ návodu není chybou Dynavixu. Od léta jezdím na západ a jih od Rozvadova s Navigonem a můžu tedy porovnat. On ten Navigon zas o tak lepší není, aby se mohlo říci, že o třídu. A další softy u nás používané a považované za „hvězdy“, pokud nebudou mít fungující TMC zůstanou jen navigacemi na navigaci si hrající i kdyby byly jinak „pozlacené“. A ony nejsou, stačí si jen přečíst příslušná vlákna i na tomto webu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    149

    Dynavix jsem pouzival od 16.7.2005 - takže muj prispevek shrnuje me vice nez rocni zkusenosti.
    U tohoto typu software je velmi dulezity komfort ovladani a jeho jednoduchost a spolehllivost. Spolehlivost si sice o neco malo zlepsila, ale pouzivani nekterych konkurencnich produktu je, podle meho nazoru, o nekolik radu jednodussi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. opakovaná instalace trial verzí
    Od dvorky1 v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-02-2008, 10:40
  2. POCKET-MUSIC: jeho funkce a trial součásti
    Od Shemik_ce4you v sekci Multimédia
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-12-2007, 17:31
  3. Úplné odstranění trial programu
    Od Jan Baudyš v sekci + Registry
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-09-2006, 23:06
  4. Počasí v češtině - trial nechci....:o)
    Od blazek.17 v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-09-2005, 23:20