Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: activesync stále beží

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    4

    Ahoj, mám taký problém, mám nainštalovaný activesync 4.1 k Asus 632. Vsetko je Ok, len ked odpojím Asus od kábla k počítaču, v programmoch mi sále beží activesync. Aj ked ho ručne ukončím v systéme za niaky čas mi stále beží, pričom Asus som nesynchronyzoval s PC. Neviete niekto radu ako s tým skoncovať a či sa to vôbec dá. Možno to má tak byť-neviem. Asusa mám dva týždne. Ďakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    V procesech by mel stale bezet wcescomm.exe, ktery zajistuje komunikaci mezi PC a PDA, coz je v podstate ta ikonka vpravo dole v systray liste. Pak je jeste wcesmgr.exe, coz je GUI rozhrani k nastaveni AS a prubehu synchronizace. To vse na PC.

    A pokud se jedna o proces AS v PDA, ten se bude sam spoustet, kdykoliv PDA pripojite k PC, a nebo budete mit nastavenu automatickou synchronizaci s Exchange serverem, jak je defaultne nastaveno ve WM5 zarizenich. Toto se da prenastavit podle navodu, ktery mam na blogu v kategorii Tipy a triky.
    Ale nemyslim si, ze by to, ze je ten proces spusteny, nejak PDA ublizovalo, krome tedy zjisteneho problemu s vybijenim baterie, jak je v clanku uvedeno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    24

    A nedá se nějak nakonfigurovat, aby se procesy wcescomm.exe a wcesmgr.exe a rapimgr.exe spouštěly jenom ručně? Já zase tak často nesynchronizuju a vadí mi když na pozadí běží procesy, které nejsou potřeba a zabírají skoro 20 MB operační paměti. Zkoušel jsem to taky všelijak zakázat a zastavit, ale za čas se zase vesele spouštějí sami.
    Díky za reakce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    4

    s tym navodom od bechera mi to nepomohlo. Robi mi to stale to iste. Aj ked nesynchronizujem dva tyzdne aj tak mi v spustenych programoch stale bezi activesync. Ked ho vypnem tak niekedy nebezi aj par hodin, niekedy po pol hodine znova frci. Neviem dojst na to co ho moze samovolne stale spustat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    24

    Zkoušel jsem vypárat nějaký klíče z registru, tak se to nespouštělo. Ovšem v okamžiku, že jsem to spustil sám ručně kvůli synchronizaci, tak tam klíče zase doskákaly a potom se to spouštělo zase automaticky samo, takže asi marnej boj, je to prostě microsoftí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    165

    * 20 mb nezabiraji celou dobu. podle nastaveni swapu si je windows po case necinnosti 'odlozi ' na disk.

    * muzete si napriklad napsat script, ktery procesy spusti, resp. ukonci. ale pro par mega pameti? opravdu tolik namahy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    24

    Jasně pro pár mega...ale ono mego k megu a za chvíli mám zabranejch skoro 80% RAM. Takže si to při startu počítače hezky vypnu v tasc man. jako doposud.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    165

    tak to moc nechapu: na co si tu pamet setrite (to jste si mohl usetrit penize pri koupi pocitace)? at si aplikace, co pouzivam, vezmou VSECHNU pamet, co maji k disposici, proto ji v PC snad mame, ne. A spravce pameti pak zajisti to, ze v ramci pameti pak bude v RAM jen to, co ji zrovna potrebuje a zbytek odlozi (treba na disk, ve vetsine pripadu, ze)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    24

    Nevím, ale pokud mám v počítači zabraných více jak oněch 80% počítač teda není zrovna moc svižný, řekl bych přímo pomalý až leklý. Pokud Vám švihaj wokna při zabrání celé RAM, no tak to bude asi tím správcem...taky bych takového šikovného potřeboval Protože ho nemám, nebo mě nefunguje, tak se snažím, aby mě na pozadí neběžel žádný program který v danou chvíly nepotřebuji, počítač je potom svižnější, rychleji načítá okna, otvírá aplikace, náročnější aplikace rychleji pracují. Myslím že na tom není nic divného, každý kdo má míň RAM a trochu ví jak, tak se snaží omezit spouštění programů a služeb na pozadí. A tak se o to snažím i já, protože tohle je zrovna program, který nepotřebuji třeba 14 dní.
    Pochopil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    165

    pochopil

    mate pravdu, do urcite velikosti RAM je potreba 'trochu' setrit....
    bude tedy po Vasem : zruste si v registrech PC ve vetvi "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run" hodnotu "wcescomm"

    naopak, pokud budete chtit synchronizovat, (vytvorte si +) spustte zastupce na "C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\wcescomm.exe"

    co ted, lepsi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    24

    To by šlo, přesně to jsem udělal, ale mám ten pocit, že ten klíč se po ručním spuštění programu zase sám vytvoří, takže ho budu muset mazat po každé ruční synchronizaci...asi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    165

    jestli se znovu vytvori nevim, ale i to se da vyresit -- nejjedodussi pro Vas (ale je to tak trochu 'prasarna') je vytvorit si import do registru, ktery tuto hodnotu prepise hodnotou prazdnou, tj ''. a ten pak spoustet po kazde synchronizaci. moznostim automatizace se prekazky nekladou
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Riešenie na stále sa zapínajúci ActiveSync
    Od robuso_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-01-2009, 21:14
  2. Lze šetřit baterii vypínáním PDA kde běží Ozi?
    Od Jirka Ch. v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-01-2007, 12:46
  3. Vario a ActiveSync - stále načítání nastavení
    Od chalitmon_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-01-2007, 07:33
  4. ActiveSync přes Bluetooth mi stále nefunguje
    Od Rudolf Repka v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-01-2005, 16:34