Z ničeho nic se mi při otevření poznámky (*pwi) v Notesu nebo dokumentu ve Wordu (*.psw) objeví text ve fontu Bookdings (bkdings.ttf) – jsou to takové ty zpotvořené grafické znaky. V Notesu text přeformátovat do českého fontu nejde vůbec, ve Wordu je to obtěžující.
Zkoušel jsem (po přečtení všech článků o fontech na zdejší poradně) odinstalovat ten proklatý Bookdings, (vymazat, přejmenovat, zlikvidovat, podřezat….) což nejde, neboť je asi usazený v ROMce. V registrech o něm žádná zmínka není, abych ji vymazal a i když jsem si myslel, že se tak iniciativně spouští proto, že je podle jména první v pořadí, tak tím to také není, protože se Notes a Word chovaly stejně, když jsem do \Windows\fonts narval další český font Avalon. Rovněž tak nejsem schopen vyšetřit, který z nainstalovaných programů zapříčinil, že k této situaci došlo. Bude to ale dávno, neboť i když jsem restauroval nejstarší zálohu, co mám, chovalo se to stejně.
Teď už jsem na dně a nic mě nenapadá, takže se obracím zdvořile na PT publikum, zda by řešení neměl někdo z Vás.
P.S. F/S Loox 600 a Pocket PC 2002