Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: TomTom + Vario + I-tec 339 - Žádný platný signál GPS

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    50

    Zdravi, mam Vario, koupil jsem i-tec 339, prosel jsem diskuse (instalace WM5GPSFIX nasledovana 15ti minutami vypnuti, nastaveni Outgoing portu 6, nesifrovane)


    Dostal jsem se do stadia, kdy se v TomTomu objevi port 6, ale kdyz ho zvolim, tak mi to stale pise "Zadny platny signal GPS!. Uz mi dosla inspirace.

    V GPSinfo se zda, ze vse funguje (neco to vypisuje a na takove te "mape" sviti nejaka druzice) Nejaky napad co s tim?

    Diky

    MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Nevím, k čemu je ten WM5GPSFIX, mám čistou ROMku od T-M a to samé BT GPS a všechno šlape bez problémů (u spárované GPS ale musíš mít namapované oba porty, jak příchozí, tak odchozí)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    50

    No jo, porty, jenze porty jdou namapovat jen com6 a com7... a bez toho fixu je nevidim v tomtomovi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ale mel byste... TT s tim moc problemy nema...

    EDIT: Heh, jsme vseci pitomci... Zadny platny signal GPS znamena, ze TT komunikuje s GPS, ale ta jeste neni zafixovana na zadne satelity... Chce to vybehnout pod volnou ted jiz nocni oblohu a nechat GPSku fixnou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    No jo, ten hoch ma pravdu ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Prosim diskutujici o dodrzovani tematu diskuze, pro reseni problemu s TT a HP 6915 je tato diskuze. Dekuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Přesně tak tento nápis je dost nepřesný ale opravdu v tuto chvíli to začalo komunikovat s GPS a hledá satelity, pokud by GPS nebylo k dispozici napsalo by to žádné GPS zařízení k dispozici. Mě po prvním spuštění TomToma na N520 trvalo cca 15 min. něž to chytlo satelity, po dalším spuštění to trvá cca 3min. takže trpělivost a ono něco najde
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Axeli_Machal_ce4you
    Guest

    Mam MDA 2 (Qtek 2020) s WM05 a GPS via bluetooth a mam podobny problem,zapnu na svem MDA bluetooth a na GPS zapnu parovani (Pair), MDA ho najde a tak si ho zvolim jako partnera,pote mu urcim port a to COM8 (Takze v bluetooth manageru v zalozce COM Ports mam tyto polozky: BTG-7000 (COM8) Incoming Port (COM4) a New Outgoing Port) bez secure connection,pak jdu do Start>Setting>System>GPS>zalozka Programs a na "GPS pogram port" nastavim COM0 a v zalozce Hardware v polozce "GPS Hardware port" nastavim COM8 (ten co jsem nastavil pri parovani) zapnu bud OziExplorer a nebo TomTom 5.21 a v techto programech kdyz nastavim port COM0 (GPS pogram port) tak mi to rekne ze to nenalezlo GPS zarizeni a musim nastavit COM8 (GPS Hardware port) pak vse funguje jak ma.
    Ovsem zla situace nastane pokud vypnu na MDA OziExplorer/TomTom ,vypnu bluetooth,vypnu MDA a vypnu GPS.
    Zachvilku si reknu ze to vyzkousim znova,vse zapnu a nastaveni je porad stejne,kdyz si zapnu OziExplorer tak mi najde satelity,dokonce kdyz se podivam na "Ukazat NMEA informace" behaji tam data,ale neukaze mi to kde na mape jsem,proste jako by nic.
    Kdyz to vyzkousim v TT tak mi to pise "Cekam na platny signal GPS" a kdyz prepnu na nastaveni a na stav GPS,abych se podival na stav satelitu,tak mi to najde ruzne satelity s vysokym signalem ale misto toho aby byly modre,tak jsou vsechny sede a tez mi to nic neukazuje.

    Jedina sance jak to zprovoznit je tento cely proces opakovat znova,tedy vse odstranit a nastavit znovu.To je pro me dost neprijemne,nevite nekdo jak na to?Nebo co bych mel vyzkouset?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Žádný signál u navigace
    Od detskekonto v sekci P7xx
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-09-2009, 10:01
  2. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 29-05-2008, 19:03
  3. n520 nechytí signál s TomTom, s iGO ano
    Od killerGBU_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-06-2007, 11:45
  4. TT6 hlaska - zadny platny signal GPS
    Od koci_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-01-2007, 18:17
  5. MDA Vario slabý signál WiFi
    Od anaxagoras_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-12-2006, 10:17