správce hesel
dejte tip na aplikaci, která umí bezpečně uchovávat hesla, pin, informace o kreditkách, bankovních účtech, nebo jen nějaký program na bezpečné zaheslování .txt nevim jestli ten co je součástí spbpocketplus je dost bezpečnej. dík. pokud možno tak preferuju program zadarmo;)
Zadarmo sice neni ale dobrý je eWallet
A co třeba free CryptoCard. Používám a je super :yes:
EDIT: Také je k tomu desktop verze a rogram na tvorbu vlastních šablon
EDIT: Také je k tomu desktop verze a rogram na tvorbu vlastních šablon
Osobě používám Nyx Password Storage, taky v sekci freeware. Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Zde nová verze ke stažení.
Zde nová verze ke stažení.
Tenhle ma jednu nevyhodu a to tu, ze vse uklada do normalniho textaku, takze kdyz si otevru ten textak, vidim vsechny udaje i hesla.....:)
Ja pouzivam KeePass, je super. http://keepass.sourceforge.net/
PassMan - po vyzkouseni par ostatnich free alternativ mi tohle prislo nejlepsi, o rad prehlednejsi a user-friendly nez vyse zminovanej KeePass, dale samozrejme moznosti databazi hesel zaenkryptovat, moznost PINu, atd atd ... ;)
[QUOTE="VoDo"][QUOTE="mad.hat"]Osobě používám Nyx Password Storage, taky v sekci freeware. Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Zde nová verze ke stažení.[/QUOTE]
Tenhle ma jednu nevyhodu a to tu, ze vse uklada do normalniho textaku, takze kdyz si otevru ten textak, vidim vsechny udaje i hesla.....:)[/QUOTE]
Není to pravda, všechno záleží na tom, zda jste si buď u konkrétního údaje zvolil, jestli ho chcete šifrovat (políčko "hidden), nebo v Options v záložce Security defaultně nastavil šifrování pro všechno. Potom v tom texťáku místo konkrétních údajů vidíte jenom údaje zašifrované.
Zde nová verze ke stažení.[/QUOTE]
Tenhle ma jednu nevyhodu a to tu, ze vse uklada do normalniho textaku, takze kdyz si otevru ten textak, vidim vsechny udaje i hesla.....:)[/QUOTE]
Není to pravda, všechno záleží na tom, zda jste si buď u konkrétního údaje zvolil, jestli ho chcete šifrovat (políčko "hidden), nebo v Options v záložce Security defaultně nastavil šifrování pro všechno. Potom v tom texťáku místo konkrétních údajů vidíte jenom údaje zašifrované.
Ahoj, já doporučuju aplikaci Tombo - sice poslední verze 1.17, ale používám ji často a nebyl žádný problém. Je to freeware, má i desktop verzi pro Windows, používá normálně adresářovou strukturu a soubory (ty lze šifrovat). Je to celkem univerzální, tím že to jsou vlastně textové soubory, si tam můžeš nacpat co chceš.
Špatné informace, už je verze 2.0 beta 3 ;) .
Obnovujem túto tému pre programík Keepass - správca hesiel. Môže mi niekto poradiť kto ho používa, Všetko funguje, databázu otvorím, ale ked vložím heslo do schránky, a chcem ho prilopit do okna Internet Explorer, nejde to. Robim niečo zle, alebo prečo to nejde vložiť? Mám dosť dlhé a zložité heslá. A opisovať to napr. z wordu - to je ina káva. Pomoooooooc! :?:
KeePass - aspon na PC scdranku s heslem po upklynuti nejakeho casu (cca 10s) schranku vymaze. Jestli ma tuto funkci pod PPC nevim, ale vypada to ze ano.
No neviem či túto funkciu má aj keepass ppc, ale aj tak, však hneď sa prekliknem do okna IE a už to nejde. Alebo skúsiť Operu?
Ještě bych rád doplnil otázku - existuje sw, který nejen uloží text, ale třeba i obrázky a celé to dostatečně tvrdě zakryptuje do jednoho souboru. Typicky se mi jedná o nascanované dokumenty - např kreditní karty, viza, apod
Tyhle freeware jsou super, ale většina z nich neumí synchronizaci přes ActiveSync do PC a to je pro mě podstatná věc - aby to mělo i PC klient. Přeci jen všemožných účtů atd. mám hodně a vzhledem k úspoře času je ideální kombinace PC/PPC. A teď babo raď;)
Jde mi o to, abych měl databázi hesel i na PC a mohl ji tam odtud používat. Nevíte o něčem freeware, ale (!) s automatickou synchronizací?
Jde mi o to, abych měl databázi hesel i na PC a mohl ji tam odtud používat. Nevíte o něčem freeware, ale (!) s automatickou synchronizací?
Ja pouzivam Ewallet, ma synchro s PC/PPC ale neni freeware, umožnuje i naskenovat nejake obrazky (ale jenom tak velikost kreditni karty, pripadne prizpusobit velikost)
Pokud jde o FreeOTFE, tak pozor: https://www.svetmobilne.cz/forum/showthread.php/9912-sifrovani-souboru#318756