Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Připojení do WiFi na pracovišti a doma - jak na to?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Předem se omlouvám jestli už to tu někde je, ale bohužel možnosti vyhledávání na tomto fóru jsou oproti phpBB dost mizerné, prakticky nepoužitelné

    Mám doma a v zaměstnání k dispozici připojení k netu přes WiFi. Doma je řešeno přes ADSL router Edimax. IP adresa i subnet mask je přidělená napevno, 192.168.0.3/255.255.255.242, bez použití proxy.
    V zaměstnání se připojuji přes AP Proxim, IP adresa i subnet opět napevno, 192.168.11.169/255.255.255.0, proxy 192.168.11.5.

    Zajímá mě jestli je nějakým způsobem možné přepínat v PPC mezi jednotlivými nastaveními pro přístup doma nebo v zaměstnání. Už se s tím hraju asi týden pořád nevím jak, kde a co nastavit.
    Poslední věc je samozřejmě možnost připojení do internetu přes providera (Vodafone). Tady musím mít jak APN internet (pro přístup přes GPRS do internetu) tak i APN MMS (pro příjem MMS). Tato nastavení mám aktivovat kde?

    Děkuji všem kteří mi pomůžou
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Připojení k internetu od providera se nastavuje v start -> settings -> connections -> connections, nastavení My ISP je pro internet a My Work network pro MMS

    Taky je možnost stáhnout přímo konfigurační cab zde
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    OK, takže to mám nastavené správně, teď už jenom jak pořešit to WiFi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Esliva se nepletu, tak to resi IP Dashboard...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Díky za info, IP dashboard jsem nainstaloval, je to super soft, jediná vada na kráse je že když chci změnit WiFi profil musím soft-resetnout MDA
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Mam bohuzel obavy, ze to je ale jediny sw, ktery tyhle cachry s nastavenimi umi. Tedy aspon v dobe, kdyz jsem neco takoveho potreboval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    181

    Nejlepší řešení je nechávat si IP adresy automaticky přidělovat od DHCP a máš vystaráno, jedu to tak v kanclu, v domovech i v hospodách - a je to prima O nic se nemusíš starat a vždy to funguje. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Bohuzel, ne vzdy je to mozne, hlavne v pripade firemnich siti, kdy je admin mantinel...
    Pak clovek musi resit takove zalezitosti... Bohuzel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    181

    Je fakt, ze tahle varianta mne nenapadla - no jednoduche reseni - vytvorit reg soubory s ip adresama a pred pripojenim tuknout na ten - podle toho kde jsem.. a je to.. (';')
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    To by taky šlo, jenom bych potřeboval vědět které registry měnit a *.reg už si zbastlím
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    117

    Citace Původně odesláno od HADES
    Díky za info, IP dashboard jsem nainstaloval, je to super soft, jediná vada na kráse je že když chci změnit WiFi profil musím soft-resetnout MDA
    Na první pohled tenhle soft nevypadá špatně. Umí to i počíat cenu připojení s ohledem na přenesená data? Pokud ano, tak bych si to nainstaloval a nahradil tím Spb GPRS Monitor...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od HADES
    To by taky šlo, jenom bych potřeboval vědět které registry měnit a *.reg už si zbastlím
    Staci si v nastaveni pripojeni neco zadat, potom si to registrech nechat najit (funkce search) a vyexportovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. co na připojení wifi?
    Od ronron3_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2007, 22:35
  2. WIFI připojení
    Od pepiho_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 27-07-2007, 11:03
  3. X500 - WIFI - GPRS - IE a ICQ se stále připojení na GPRS, místo WIFI
    Od Georf_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-04-2007, 11:15
  4. Jaky WiFi AP na doma?
    Od Pavel Koza v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-03-2005, 18:42