Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 44

Téma: hx4700 WM5 - patch pro filesys

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    <font color="blue">iPAQ hx4700 WM5 - patch pro filesys</font>

    Patch vznikl ve spolupraci s clovekem z fora na Aximsite.

    Popis patche: <font color="green">(patch_filesys.zip)</font>
    - je urcen pro ROM 2.00.39 a ROM 2.01.05
    - omezi vyuziti CPU pro filesys na 20% pri napajeni pres baterii
    - omezi vyuziti CPU pro filesys na 50% pri nabijeni baterie
    - pri spusteni neni nutne potvrzovat nejake okno (dobre pro spousteni pres StartUp)
    - pri opakovanem spusteni hlasi, ze je jiz spusteny a je moznost patch vypnout
    - pri spusteni a pri ukonceni programu zazni 2 ruzne tony (u aplikace bezici na pozadi je to dobra kontrolni pomucka)


    UPDATE <font color="red">19.7.2007</font>
    Tak po hoooodne dlouhe dobe mam opet trochu casu a tak sem davam novou verzi patche. Vsem se omlouvam, ale bohuzel jsem byl zaneprazdnen. Patch pouzivam uz dlouho a bez problemu. Proces, ktery zpomaluje PDA se podarilo uplne zastavit a ovladnout jeho chovani!
    Jelikoz ubehlo uz hodne casu a jsou nove verze ROM a take nejake upravene (jak jsem se docetl), nevim jestli to vubec nekomu k necemu bude. Nicmene budu moc rad, kdyz mi sem napisete jak vam patch pracuje, pripadne jestli pomaha i v novych/upravenych verzich ROM (nevim zda je tam tento problem nejak resen, nebo nejak obejity)

    Popis patche: <font color="green">(patch_filesys_v10.rar ... soubor pod obrazkem)</font>
    - je urcen pro ROM 2.01.05 (na jine zatim netestovano)
    - patch UPLNE ZASTAVUJE proces, ktery provadi optimalizaci a ma tak za nasledek vysoke vytizeni CPU
    - pozastaveny optimalizacni proces je spusten bez omezeni pouze kdyz se PDA nabiji (lze upravit v nastaveni patche)
    - pri opakovanem spusteni se zobrazi okno s nastavenim, kde je mozne:
    ****- nastaveni spusteni optimalizacniho procesu pri nabijeni
    ****- nastaveni kontrolnich intervalu pro nabijeni a optimalizacni proces
    ****- skryti okno s nastavenim
    ****- vypnuti patche
    - pri spusteni neni nutne potvrzovat nejake okno (dobre pro spousteni pres StartUp)
    - pri spusteni a pri ukonceni programu zazni 2 ruzne zvuky
    - pokud chcete vedet kdy se optimalizacni proces o neco pokousi nakopirujte si do adresare "Windows" ve svem PDA zvukovy soubor pojmenovany "Suspend.wav"


    PS Ten obrazek byl pouze pokus jak vlozit dalsi soubor
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Momentalne pracuji na uplne nove verzi patche, ktery by mel optimalizacni proces filesysu uplne vypnout. Vubec pak nepocitite problemy spojene se zatezi CPU. Samozrejme, ze se musi zastaveny optimalizacni proces nekdy provest a to bude v dobe pripojeni PDA k nabijecce.
    To ovsem vyzaduje trochu narocnejsi pruzkum/rozbor chovani optimalizacniho procesu, takze to jde pomalu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    96

    Tak to teda držím palce a těším se na výsledek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    17

    Chtel jsem otestovat patch, a bohuzel mi nefunguje, napise mi tohle:
    "Cannot find filesys:msflash compaction thread! This version of patch_filesys is not compatible with your ppc or your ROM verison. Sorry!"

    Chtel jsem se tady Shadyho zeptat, jestli je potreba nejaky specialni postup, jako treba nahrat patch do DIRu WINDOWS nebo tak.

    Jinak mam samozrejme verzi ROM 2.01.05 ENG a hx4700

    Diky.
    J.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    201

    Vcera jsem mel stejny problem.
    Nakopirujte do adresare startup, dejte SW reset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    201

    :yes: A jinak velka pochvala, hx-ko jede jako z praku :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    2 JnZ: Pokud nepomuze SR a opetovne spusteni patche tak napis a zkusime to vyresit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    17

    Diky, po SR to funguje. Ze me to nenapadlo udelat Ted uz jenom podrazdit fajlsys at zacne radit a uvidime...

    EDIT: Takze vyzkouseno, patch sice udrzi fajlsys na cca 25% CPU, ale i tak je cihla silene pomala. Naprosto stejna, mozna dokonce horsi odezva, nez predtim. Problem je totiz v tom, ze 25% to vytezuje jenom, pokud se nic nedeje, ale staci otevrit nabidku start a okamzite jde zatizeni na 100%. Rychle odezvy se clovek docka akorat pokud je nabidka uz treba nabafrovana.

    EDIT2: Uz mi ruply nervy a rvu tam zpatky WM03SE, nemam na to. Mozna by nekdo mohl otestovat ty linuxy, vypadaji hezky, co vy na to? Sice neni jeste moc podpora pro hx4700, ale i tak bych to chtel otestovat, viz: http://familiar.handhelds.org/
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Tak vypada to, ze je vyhrano

    Novy patch je uz hotovy a prave ho testuju. Troufam si tvrdit, ze nas spolecny problem s optimalizacnim procesem a zpomalovanim systemu je vyresen.

    <font color="red">Proces se podarilo uplne zastavit a ovladnout jeho chovani!!!</font>

    Co nejdrive ho sem hodim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    17

    No to je cool, doufam, ze uz to pojede. Koukal sem ze v WM2003SE je taky filesys, treba by jej stacolo prehrat do WM5
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od JnZ
    No to je cool, doufam, ze uz to pojede. Koukal sem ze v WM2003SE je taky filesys, treba by jej stacolo prehrat do WM5
    Patch, ktery tu je nyni ke stazeni pracuje podle vlastnich zkusenosti a reakci od dalsich uzivatelu dobre. Bohuzel pouze PDA behem spusteneho optimalizacniho procesu odlehci. Zatizeni, o kterem pises je normalni a srazeni priority toho procesu proste nejakou rezii zabere.

    Ad filesys.exe v systemu 2003SE ..... na to zapomen. Optimalizacni proces dela jina knihovna a ne filesys.exe, ten ji pouze vyuziva. Jinak filesys je v systemu i na jine veci a optimalizacni proces je pouze fragment cinnosti, ktere obhospodaruje (a jak pisu primo on ho nedela).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    17

    Tka v tom pripade zustavam u osvedcenych WM2003SE, rychlost je cool a aspon neprijdu o nervy
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    0

    Ahoj Shady,
    tak po delším testování WM05 a tvého patche jsem došel k následujícímu:
    1. Pokud se dodržuje ukládání a přesměrování pokud možno všech dat na kartu, pak si postupně WM05 udělají pořádek a Filesys se pak spouští jen jednou za den, jinak vše opravdu jede jako z praku...
    2. Tvůj patch funguje bez problému, omezení funguje přesně podle popisu, ale odezvu neurychlí, za to prodlouží dobu, po kterou je Filesys spuštěn. Nemá ani vliv na vlastní zpracování jiných aplikací jako přehrávání rádia a televize.
    3. Ideální řešení by bylo tlačítko, které by dokázalo Filesys zastavit, dodělat si svoji práci a potom, když cihlu nepotřebuji, znovu spustit a nechat ho doběhnout. Pak by to bylo super... Držím palce!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    0

    ahoj Shady, zijes?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Ano ziju teda spis prezivam. Vim, vim, vim .... jeste jsem nezpristupnil novy patch. Ted mam moc prace, tak jeste vydrzte. Ale mate se na co tesit, jsem maximalne spokojeny s jeho funkci. Jak jsem psal podarilo se dostat uplne pod kontrolu proces filesysu (proste ho uplne vypnu).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HP 4700 filesys
    Od profimal v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-06-2010, 14:11
  2. TyTn - BT patch/utilitky
    Od jcerny v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-12-2006, 09:51
  3. WM5 a filesys.exe
    Od thomas.riker v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-11-2006, 08:22
  4. Patch pro ROM 1.10 HP iPAQ hx4700 – oprava indikace kapacity baterie
    Od JP_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-08-2005, 21:33