Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Pripojeni iPAQ 5550 do Inetu pres desktop, resp. ActiveSync

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    17

    Mám PDA s WM2003 a synchronizuji přes wifi. Rád bych se připojoval do Internetu přes wifi přes desktop. V desktopu mám dvě síťovky, wifi kterou používám pro spojení s PDA a pak klasickou síťovku, kterou jsem připojen do sítě LAN. V ActiveSync jsem zaškrtnul na záložce Rules - Open ActiveSync when my mobile device connect a v padacím menu mám vybráno The Internet. Přesto když se chci připojit do Inetu ohlásí mi PDA, že musím nakonfigurovat Proxy server.

    Zkoušel jsem i nastavit sdílení připojení do Internetu v nastavení sítě na desktopu, ale nevěděl jsem, u které síťovky mám toho nastavit. Když jsem to udělal u LAN, nešlo to. Když u té wifi, tam se mi snažil přenastavit IP LAN síťovky na 192.168.0.1 (ale tuto IP má ta wifina a LANka má přidělovanou DHCP).

    Dělám někde chybu? Jak to nastavit? Docela mi na tom záleží.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Ta synchronizace pres Wi-Fi Vam funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    128

    Citace Původně odesláno od Jandik
    Mám PDA s WM2003 a synchronizuji přes wifi. Rád bych se připojoval do Internetu přes wifi přes desktop. V desktopu mám dvě síťovky, wifi kterou používám pro spojení s PDA a pak klasickou síťovku, kterou jsem připojen do sítě LAN. V ActiveSync jsem zaškrtnul na záložce Rules - Open ActiveSync when my mobile device connect a v padacím menu mám vybráno The Internet. Přesto když se chci připojit do Inetu ohlásí mi PDA, že musím nakonfigurovat Proxy server.

    Zkoušel jsem i nastavit sdílení připojení do Internetu v nastavení sítě na desktopu, ale nevěděl jsem, u které síťovky mám toho nastavit. Když jsem to udělal u LAN, nešlo to. Když u té wifi, tam se mi snažil přenastavit IP LAN síťovky na 192.168.0.1 (ale tuto IP má ta wifina a LANka má přidělovanou DHCP).

    Dělám někde chybu? Jak to nastavit? Docela mi na tom záleží.

    Desktop je pripojen k internetu primo a nebo pres sit ze serveru??

    Pokud ze serveru a server ma pevnou IP, tak se proxy v prohlizeci na PDA nastavi IP adresa serveru a port 80. Me to takhle chodi, ale s PDA s jinym OS.

    Carlos
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Ta synchronizace pres Wi-Fi Vam funguje?
    Ano, synchronizaci mi funguje bez nejmenších problémů. Rovněž tak tisk na nasdílené tiskárně a mohu se hrabat v nasdílených složkách desktopu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    17

    Desktop je pripojen k internetu primo a nebo pres sit ze serveru??

    Pokud ze serveru a server ma pevnou IP, tak se proxy v prohlizeci na PDA nastavi IP adresa serveru a port 80. Me to takhle chodi, ale s PDA s jinym OS.

    Carlos
    Desktop je připojen přes síť LAN.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    128

    No a když nastavíte v PDA v Proxy IP adresu serveru (port 80), tak to nefunguje??

    CarlosL
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    1. Na desktopu si stahnete a nainstalujte tuhle proxy
    2. Spustte ji a zjistete, na keterm bezi portu (bude to v helpu)
    3. Na PDA nastavte jako proxy IP adresu destopu (tu ze stejneho subnetu, jako ma PDA) a port, ktery jste zjistil vyse.

    Tohle bude fungovat. Jak pracuje ten Internet Sharing moc nevim, dvakrat jsem se to snazil rozchodit, jednou se to povedlo, podruhy ne... A jestli by fungovalo to ActiveSync Passthrough... No nevim, musel bych testovat, ale nemam interni Wi-Fi sit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    1. Na desktopu si stahnete a nainstalujte tuhle proxy
    2. Spustte ji a zjistete, na keterm bezi portu (bude to v helpu)
    3. Na PDA nastavte jako proxy IP adresu destopu (tu ze stejneho subnetu, jako ma PDA) a port, ktery jste zjistil vyse.

    Tohle bude fungovat. Jak pracuje ten Internet Sharing moc nevim, dvakrat jsem se to snazil rozchodit, jednou se to povedlo, podruhy ne... A jestli by fungovalo to ActiveSync Passthrough... No nevim, musel bych testovat, ale nemam interni Wi-Fi sit.
    Jste naprosto úžasný. Už mi to frčí. Díky moc :-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vypnuti automatickeho pripojeni k inetu pres GPRS
    Od vojbarz v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 08:05
  2. pripojeni pda ipaq k wi-fi ntbooku pres bluetooth
    Od tiger23 v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 10:17
  3. Pripojeni notebooka pomoci MDA I k inetu
    Od systemspecialist v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-10-2004, 09:45