Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Lokalizace na PDA

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    "V současné chvíli je situace na trhu s PDA v ČR taková, že pokud chcete na svém zařízení s Windows CE psát česky nebo pracovat v českém prostředí, musíte mít nainstalován tzv. lokalizační software. Jeho vývojem se u nás zabývá několik firem a i když jsem zástupcem jedné z nich, bude tento článek o lokalizaci pojednán spíše obecně. Pokud tomu bude v některých pasážích jinak, vždy to na to hlasitě upozorním."

    [IMG]/img/articles/cz/large/0000000075_RM9W20598225315.jpg[/IMG]

    Přečíst celý článek sepsaný Pavlem Radkovským
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    1

    Dobry den, pouzil jsem na iPAQu 1940 lokalizaci InterWrite 8.0. Je to bohuzel polotovar, ktery Vam naprosto rozhodi nastaveni postovnich klientu a to tak, ze
    protokol IMAP 4 prestane chodit uplne a POP3 stahuje neustale obsah cele schranky. V anglicke verzi chodi vse naprosto dokonale.
    Po vypnuti lokalizace, to sice zacne chodit, ale znacne pomaleji a POP3 je poskozeno. Pokud nechcete mit podobne problemy tuto verzi neinstalujte.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od knave
    Dobry den, pouzil jsem na iPAQu 1940 lokalizaci InterWrite 8.0. Je to bohuzel polotovar, ktery Vam naprosto rozhodi nastaveni postovnich klientu a to tak, ze
    protokol IMAP 4 prestane chodit uplne a POP3 stahuje neustale obsah cele schranky. V anglicke verzi chodi vse naprosto dokonale.
    Po vypnuti lokalizace, to sice zacne chodit, ale znacne pomaleji a POP3 je poskozeno. Pokud nechcete mit podobne problemy tuto verzi neinstalujte.
    Zkousel jste kontaktovat sunnysofti technickou podporu? Treba jiz maji aktualizaci ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    3

    zdravim, neposkytnul byste mi nekdo (treba moravia-consulting) interkey nebo language extender se serialem? koupil jsem si mda 1 v bazaru a cedecko s lokalizaci tam bohuzel nebylo. 40 dolaru za par hacku a carek nedam. cely system lokalizovat nexi, jen klavesnici. diky. mng2@seznam.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od mango
    zdravim, neposkytnul byste mi nekdo (treba moravia-consulting) interkey nebo language extender se serialem? koupil jsem si mda 1 v bazaru a cedecko s lokalizaci tam bohuzel nebylo. 40 dolaru za par hacku a carek nedam. cely system lokalizovat nexi, jen klavesnici. diky. mng2@seznam.cz
    ... pokud mate v krabici zakoupeneho mda1 originalni zarucni list od T-mobile CZ nemel by byt problem ziskat plnou verzi Language Extenderu legalni cestou. Jedna se o standardni proceduru, kterou pouzivame napr. pri ztrate serioveho cisla nebo poskozeni CD. Oskenovany zarucni list mi prosim poslete mailem na pavel_radkovsky@moravia-consulting.com). Pokud jej nemate, obavam se, ze vam nebudu schopen pomoci.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    214

    Citace Původně odesláno od knave
    Dobry den, pouzil jsem na iPAQu 1940 lokalizaci InterWrite 8.0. Je to bohuzel polotovar, ktery Vam naprosto rozhodi nastaveni postovnich klientu a to tak, ze
    protokol IMAP 4 prestane chodit uplne a POP3 stahuje neustale obsah cele schranky. V anglicke verzi chodi vse naprosto dokonale.
    Po vypnuti lokalizace, to sice zacne chodit, ale znacne pomaleji a POP3 je poskozeno. Pokud nechcete mit podobne problemy tuto verzi neinstalujte.
    Omlouvame se za chybicku, problem je odstranen a pripravujeme vydani patche.

    Pokud narhadite soubor outres.dll.0405.mui z adresare windows na Vasem PPC za soubor ktery stahnete http://www.sunnysoft.cz/download/outres.dll.0405.mui vse bude v poradku.

    :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    0

    dobry den, chtel bych se zeptat, jaky je rozdil mezi InrerWrite 6.3P a 8.1P (mala cestina), pokud pouzivam PPC2003? zda se, ze 6.3 funguje i pod PPC2003 (neskousel sem externi klavesnici). jaka je cena upgrade, pokud je mozny, z IW6.3 na IW 8.1?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    214

    Citace Původně odesláno od zipiik
    dobry den, chtel bych se zeptat, jaky je rozdil mezi InrerWrite 6.3P a 8.1P (mala cestina), pokud pouzivam PPC2003? zda se, ze 6.3 funguje i pod PPC2003 (neskousel sem externi klavesnici). jaka je cena upgrade, pokud je mozny, z IW6.3 na IW 8.1?
    IW 6.3 je pod WM 2003 funkci. Ale pro WM2003 je urcena prave mala loklizace SS IW 8.1 ktera umoznuje Vami zminovanou podporu externich klavesnic.

    Upgrade z 6.3 na 8.1 (u male lokalizace) je za manipulacni popalatek 199 Kč- staci zaslat potrebne udaje.

    - nové registrační jméno
    - registrační email
    - starý licenční kód
    - starý aktivační PIN kód
    - verze zařízení
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Lze někde získat help k psaní českých znaků s lokalizací od Sunnysoftu. Nějak mi nejdou psát háčky (kromě š). Zatím se mi nepodařilo napsat č,ř,ž,ě,... Čárky jsem objevil. Zatím mám palma M515 a teď mám na chvíli půjčenou h6340. Líbí se mi, ale to psaní diakritiky je na palmu jednodušší.

    Druhé mínus, které jsem objevil je nemožnost otevření si xls dokumentu přímo z mejlu nebo www v Pocket PC, To na palmu umím :-(. Ale to sem nepatří.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    35

    Je doopravdy nutnost instalovat lokalizaci kdyz chci pouzivat ceske znaky? Nemuze to vyresit to, ze si do pda stahnu nejakou virtualni klavesnici? Dyt fonty prece ceske znaky umi!!! Ja sem totiz nevedel ze lze provest lokalizaci castecnou (jen ceske znaky) a neinstaloval sem ji vubec, a ted kdyz uz mam na pda desitky jinych programu to delat nebudu, kdyz se to ma delat po hard resetu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Instalovat počeštění není třeba, já mám jen ve WM2003i nastaveno české prostředí a nainstalovánu Resco klávesnici s češtinou. Programy, které jsou přímo od tvůrců udělány i pro češtinu fungují česky OK a v ryze anglických programech je čeština stejně naprd. Pro externí klávesnici používám InterKey Portable. Samozřejmě, že knihovny zůstanou anglické - nevadí, aspoň rozumím případným chybovým hláškám, české překlady jsou někdy děsné, anglické se snadno hledají na internetu na Google, což o češtině neplatí. A navíc, na rozdíl od mnoha jiných uživatelů s počeštěnými WM konstatuji, že všechny mnou používané programy chodí OK, namátkou viz např. poslední diskuze okolo nefungující nové verze PocketWeather, Pocket Plus atd. Spolu s kolegou jsme takto odstavili češtinu z PDAček již loni na jaře a nikdy jsme jí už fakt nepotřebovali a naopak díky tomu četnost nutných HWresetů se omezila jen na námi požadované, nevynucené. Zkrátka, pravděpodobně jsme dali přednost funkčnosti a spolehlivosti před krásou a čtivostí textů na obrazovce, což může samozřejmě být pro jiné naopak stežejní důvod k instalaci. Ale pokud nechcete teď dělat HW reset, tak se bez počeštění určitě obejdete a pak si sám rozhodněte, co je lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    2Tom!k: Jak psal kolega předemnou.. Na české znaky vám stačí Resco Keyboard Pro a lokalizaci vůbec nepotřebujete.. Je to podle mě nejlepší softwarová klávesnice a nemohu si jí vynachválit!! :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Lokalizaci po hard resetu, to slysim prvne, ale mozne to je, ja jsem ji tedy instaloval nekolikrat, ale HR jsem delal jenom kdyz jsem si instalovat WM2003 SE
    Na pocket PC pouzivam lokalizaci Sunnysoft od zacatku a nikdy jsem nemel problem s psanim cestiny, pouzivam tedy plnou lokalizaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od MilanSu
    Lokalizaci po hard resetu, to slysim prvne, ale mozne to je, ja jsem ji tedy instaloval nekolikrat, ale HR jsem delal jenom kdyz jsem si instalovat WM2003 SE
    Na pocket PC pouzivam lokalizaci Sunnysoft od zacatku a nikdy jsem nemel problem s psanim cestiny, pouzivam tedy plnou lokalizaci
    Sorry za OT, ale je vidět, že češtinu opravdu využíváš .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    35

    To Erikt68i: Presne to sem potreboval slyset

    PS:
    Citace Původně odesláno od Erikt68i
    ...Programy, které jsou přímo od tvůrců udělány i pro češtinu fungují česky OK a v ryze anglických programech je čeština stejně naprd...
    Hele ale uplnyho blba ze me delat nemusis.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Lokalizace n30
    Od drozi_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-09-2007, 21:04
  2. lokalizace
    Od fofrnik v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-12-2006, 19:18
  3. lokalizace MDA II s Wm5 1.71i 64
    Od Vojtaha v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-02-2006, 19:10
  4. Lokalizace
    Od Petr Přikryl v sekci Acer
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-09-2005, 21:05
  5. Lokalizace
    Od gooorila v sekci Toshiba
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-01-2005, 20:37