Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Spojení LOOX560 přes BT (telefon Nokia 6280) na internet

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    2

    Prosím - jsem už z toho úplně blbej a janek - můžete mi někdo po lopatě popsat, kde co nastavit (co v telefonu a co v PDA), abych se mohl přes BT dostat na web? Mám Eurotel Data Nonstop. Ať dělám, co dělám, tak se nespojím ... Vím, že už toho tady bylo hodně, ale ani dle jednoho návodu se mi to nepovedlo. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Do telefonu je možné si nechat zdarma od operátora poslat odpovídající datový profil, takže zde odpadá nastavování. Akorát potom, pokud máte v tefonu již více datových profilů, doporučuji nastavit si ho v tefonu jako číslo 1. No a potom už by snad neměl být problém nastavit PDA podle tohoto návodu. Sám jsem to podle něj nastavoval a vše funguje jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    4

    Mám stejný problém s nastavením N560, snažím se připojit přes Nokia N70 (Eurotel Data Nonstop) na web, vyzkoušel jsem vše možné, ale bez úspěchu.
    Prosím někoho, kdo s tím má zkušenosti, o radu.
    Jsem z toho docela zoufalý. Díky moc. (janmay@seznam.cz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    12

    a co vam presne nejde? nespojite telefon s pda, nebo se vam nedari vytoceni dat. prenosu? ja to pouzivam uplne bez problemu. N560+S65 (eurotel data nonstop)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    222

    Abych rek pravdu, me N560 s N70 zatim taky nejde... Kdyz dam *99# nebo *99***1#, telefon asi vterinu ukazuje, ze se pripojuje, ale vzapeti se opdpoji a na PDA se objevi "modem has disconnected...".
    Pritom E2C to zvladne a pripoji se, takze to nejak jit musi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    34

    nechci vám do toho kecat ale pořád častěji slyším že nokie mají problém s připojením na internet...zlatej sonyericsson
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    3

    no ja mám nokiu 6630 (čiže tiež symbian) a pripojím sa cez ňu na net v pohode, ale najprv mi to tiež nechcelo ísť.
    Skuste napísať presný popis všetkých parametrov pri pripojovaní, možno dakde nájdeme problém
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    192

    No popravdě řečeno N6630 a N70 po poslední změně FW jdou oba naprosto bez problémů.Jediné co z N560 chtěli bylo *99 .....atd.Jinak žádné jiné nastavení. Přes BT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    222

    N70 sama se pripoji normalne (beha v ni Opera i Opera Mini).
    Krome toho jsem ji rok naprosto bez problemu pouzival s Looxem 720 - v Looxovi stacilo zapnout Bluetooth a on se v pripade potreby pres Nokii sam pripojil.

    Ted na N560 jsem to bohuzel zatim nerozjel. N560 a N70 jsou sparovane, E2C se pres Bluetooth pripoji... ale rucne mi to zatim nejak nejde nastavit.
    Nastaveni connection v N560:
    - cislo: zkousel jsem *99#, *99***1#, *99***2#, *99***3#
    - dialing rules: nepouzivat
    - prihlasovaci jmeno/heslo/domena: zadne
    - baudrates: zkousel jsem ruzne
    - dial-string modem commands: zadne
    - wait for dial tone: zkousel jsem ano i ne
    - data bits/parity/stopbits/flow: 8/none/1/hw
    - tcp/ip a servery: vsechno automaticky (server-assigned)

    Ovsem v N70mam jeste prastarej fw 2.0536.0.2, zatim jsem byl linej ho jit prehrat... ale je divny, ze se starym Looxem jel v pohode.
    Kdyby vas nekoho napadlo, co muzu mit blbe, budu rad, kdyz to napisete..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    12

    zkus zadat
    - dial-string modem commands: +cgdcont=1,"ip","internet"
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    222

    jirici: Vyborne, diky za natuknuti!
    Dal jsem +CGDCONT=1,"IP","internet.open" (mam ".open" kvuli pruchodnosti pro jine porty) a musel jsem jeste rucne pridat DNS servery 160.218.10.200 a 160.218.43.200... a jede!
    Ale stejne nevim, proc si ty DNS neni schopen nacist sam, kdyz E2C je odnekud evidentne vydoluje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od yndor
    jirici: Vyborne, diky za natuknuti!
    Dal jsem +CGDCONT=1,"IP","internet.open" (mam ".open" kvuli pruchodnosti pro jine porty) a musel jsem jeste rucne pridat DNS servery 160.218.10.200 a 160.218.43.200... a jede!
    Ale stejne nevim, proc si ty DNS neni schopen nacist sam, kdyz E2C je odnekud evidentne vydoluje.
    ok.
    ty DNS by si sam nacitat mel, jestli ne, tak se jeste zkus obratit na eurotel, nekdy jim to blbne :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    222

    Jeste by me zajimala jedna vec:
    Na UMTS mam rychlost pripojeni pres 300kbps (overeno). Bluetooth 1.2 ma teoreticky snad 723 kbps, takze tam problem snad neni. Ale v N560 se musi nastavit taky "rychlost portu" - a tam je na vyber max. 115kbps. Je tenhle prepinac vubec relevantni? To by prece bylo uzke hrdlo, ne?
    Vysledky mereni z "rychlost.cz": download: 133kbps, upload: 91kbps, test rychlosti na "pooh.cz": 184kbps-238kbps - to zase vypada spis jako ze tech 115kbps se vubec neuplatnuje, ale PDA nestiha rychleji prijimat.
    Nevite jak to je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    2

    No, mě se to nespojí ani přes E2C - jak říkám, jsem z toho už úplnej janek, že jsem se na to zatím vykašlal a čekám, až se zklidním. Spárovaný to je, při vyhledávání web stránky mi mobil odpoví, zda přijmout hledání, pak se cca vteřinu zdá, že to pracuje a výsledkem je hláška, že to nejde najít (mám to v práci, takže teď přesně nevím, jak zní).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    4

    Heuréka ! funguje to !
    Vyzkoušel jsem znovu všechno možné a nemožné a "najednou" to funguje,
    přestože jsem stejné kombinace již předtím neúspěšně zkoušel.
    V podstatě pomohly 2 věci: zmiňovaný návod od p.Kozy a reset přístroje, pak N70 s PDA fungují.
    Nastavení je opravdu: tel.: *99# , v Advance nastavení: +cdgcont=1,"IP","internet" , na záložce Servers zakliknout Use server-assigned addresses, a je to vše. Kromě toho ale musí být na záložce Settings-Advanced (to je ta vedle Tasks) zvolen správný Networks. U mě to asi bylo rovněž příčinou původního neúspěchu.
    Jinak jsem zkoušel nastavovat různý Baud rate, nepoznal jsem mezi tím ale žádný rozdíl.
    Pokud má někdo stejnou konfiguraci (N70, Eurotel Data Nonstop, N560) a má problém s připojením, ať mi napíše na janmay@seznam.cz, po telefonu to nastavíme. Vím, jaká je to zoufalost, když vyzkouším všechno a přesto to neběhá...
    reset
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nokia 6280 a verze Tomtom
    Od mc1980 v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-12-2007, 19:01
  2. spojení přes PC na internet
    Od Foxcop v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-07-2007, 13:35
  3. Nejde internet na MDA při spojení přes AS
    Od buko2760 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-04-2007, 18:22
  4. MDA III + NOTEBOOK A SPOJENÍ PŘES BLUETOOTH NA INTERNET
    Od denitex v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-01-2007, 19:55