Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Změna hlášení během navigace

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    75

    Trochu mi vadila ukecanost a nepřehlednost hlášek během navigace. Nejdříve jsem zkusil změnit některé hlášky editací *.ogg souborů v v_cze_m1.zip. Tudy ale cesta nevedla. Nakonec jsem si upravil konfigurační soubory *.csv a zatím to vidím jako přínos pro lepší "poslouchatelnost".

    Kdo má zájem vyzkoušet , ať si vymění v archivu v_cze_m1.zip soubory commands.csv, distances.csv,a případně i keep.ogg za přiložené.

    Vřele doporučuji si původní zazálohovat
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    Ahoj,
    tak jsem to zkousel, je to o hodne lepsi,takovy prirozenejsiakorat mam jeden problem,pisu to sem jestli nevis co by mohlo byt spatne??po chvili navigovani mi igo vzdycky bez varovani najednou spadne a je konec. S puvodnim hlasenim mi toto nedelalo,takze jsem nechal navigovat stejnou trasu s puvodnim hlasenim a to jelo bez problemu.Zjistil jsem ze je to u hlasky PRISTI ZMENA SMERU (v originale je to soubor prepare_to.ogg).Tu s orignalnim nastavenim rekne, s tvoji upravou kdyz ma toto rict tak to spadne. Nevis prosim kde by mohl byt problem?? Chtel bych tuto konfiguraci pouzivat, je to o hodne lepsi. Diky za odpoved

    EDIT: tak ted zkoumam ty konfiguracni soubory, zas az tak do toho nevidim, ale pokud to porovnam s originalem, tak u hlasky prepare_to tam je toho v puvodnim nastaveni trochu vic, u tveho nastaveni tam ta hlaska neni vubec pouzita. Tobe to funguje bez problemu?

    EDIT2: uz to chapu, tobe to tam vubec to PRISTI ZMENA SMERU nema rikat... ale me to pritom. kdyz to ma rict vyskoci
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    75

    Pokoušel jsem se chybu nasimulovat, ale nějak se nedaří :?. Můžeš poslat originální znění hlášky u které ti to padá?

    Zatím můžeš odzkoušet starší verzi commands.csv, kde byla hláška PŘÍŠTÍ ZMĚNA SMĚRU ponechaná, ale soubor prepare_to.ogg byl zeditován na kousek ticha (náhrada za soubor nulové délky způsobovala zatuhnutí).

    Minulý týden to bylo odzkoušeno na dovolené (HR, BIH, Černá Hora) a na trase 3500 km nebyl žádný výpadek.

    Náhraď tedy commands.csv ze souboru new_cze_m1.rar novým z NEW1.rar a původní prepare_to.ogg si zazálohuj a dej tam upravený.

    Snad to pomůže.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    Diky za odpoved, odpoledne az budu na svym pocitaci to hned ozkousim a dam vedet jestli to pomohlo...byl bych hrozne rad kdyby jo. Jinak vcera jsem to zkousel v simulaci, dnes pri realne jizde a vzdy kdyz to ma rict hlasku prepare_to (což je česky hláška PŘÍŠTÍ ZMĚNA SMĚRU),tak igo uplne spadlo. Zatim moc diky, odpoledne dám vědět jak to vypada.

    EDIT: tak bohuzel ani nahrani starsi verze commands.csv nepomohlo dost me to mrzi, protoze styl jakym to mluvi po tve uprave uz je poslouchatelny!! Nevim co bych s tim moch jeste udelat nic me nenapada
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    75

    To mě mrzí.

    Mě tady jela simulace několik hodin (okruh přes Rakousko - cca 700 km) a bez problémů. Všechny hlášky OK.

    Ještě mě napadá zkusit vrátit původní konfiguraci a vyměňovat postupně jednotlivé soubory v pořadí *.oog, když pojede OK, vyměnit distances.csv a pokud to pojede, tak je opravdu problém v commands.csv a to bude problém :no: , protože jinak se ty hlášky nedají editovat.

    Vyzkoušel to ještě někdo?

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    Tak presne jak jsi psal...pokud vymenin vsechno, jen commands.csv necham puvodni tak to chodi jak hodinky, kdyz prehraju commands.csv tak porad stejnej problem nechapu to...je mi divny ze tobe to beha v pohode a me to porad pada
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    75

    Už jen poslední možnost co mě teď napadá.
    Pošli mi svůj originální soubor commands.csv a já ho porovnám s tím mým.

    Můj email

    PS: Máš poslední upgrade?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    Soubor commands.csv jsem ti odeslal na mail, verzi bych myslim mel mit posledni. Diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    347

    Bylo by možné zaslat na email, nebo vložit sem upravený soubor v_cze_m1.zip
    Mám stejný problém jako přispěvatel "kokoskokos".
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    75

    Já problém nemám, spíš jsem problémy vyvolal

    Mě to na iPAQ hx4700 s WM2003SE chodí bez problémů. Pro vyzkoušení přikládám celý soubor v_cze_m1.zip.

    Kromě upraveného slovosledu a zjednodušení hlášek jsou tam ještě změněna upozornění na překročenu rychlost a ztrátu signálu GPS. Slovní hlášení je nahrazeno zvukovým efektem. Nemusím pořád poslouchat "Překročili jste povolenou rychlost", mě stačí, když to pípne ops:


    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    134

    Citace Původně odesláno od kokoskokos
    Já problém nemám, spíš jsem problémy vyvolal

    Mě to na iPAQ hx4700 s WM2003SE chodí bez problémů. Pro vyzkoušení přikládám celý soubor v_cze_m1.zip.
    Toš ho přilož ještě jednou, pls

    Edit. aha tak už nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    25

    Trošku jsem pokračoval v kokoskokosově práci, ještě jsem něco doupravil - hlavně:

    - při vzdálenosti větší než 100 metrů navigace neříká konkrétní desítky metrů ale stovky a padesátky (asi je zbytečně vědět, že křižovatka bude za 670 metrů)
    - hlášky typu "Zvolte další vlevo" apod jsem nahradil "Zatočte vlevo"
    - GPS Signal Lost a You Are Over Speed Limit jsem nahradil různým cinkáním..

    Třeba to někomu pomůže ...

    PS: Určitě zálohujte původní..
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od lennyd
    Trošku jsem pokračoval v kokoskokosově práci, ještě jsem něco doupravil - hlavně:

    - při vzdálenosti větší než 100 metrů navigace neříká konkrétní desítky metrů ale stovky a padesátky (asi je zbytečně vědět, že křižovatka bude za 670 metrů)
    - hlášky typu "Zvolte další vlevo" apod jsem nahradil "Zatočte vlevo"
    - GPS Signal Lost a You Are Over Speed Limit jsem nahradil různým cinkáním..

    Třeba to někomu pomůže ...

    PS: Určitě zálohujte původní..
    Mě to furt říká po ztrátě signálu to samý,jak to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    25

    Protože pako a přepsal jsem se - původně jsem nahradil to over_speed_limit a recalculate.

    Tady je pro případné zájemce nová verze, kde ještě:

    - změnil jsem varování před překročením rychlosti na jiný zvuk, ten původní mě dost deptal
    - dal jsem pryč ten gps_signal_lost a gps_signal_low (je tam jen takové pípnutí)
    - odstranil jsem hlášení "Příští změna směru po XXX kilometrech", pokud nejde o dálnici, tam jsem to nechal...

    (Opět je mimořádně vhodné zálohovat)
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od lennyd
    Protože pako a přepsal jsem se - původně jsem nahradil to over_speed_limit a recalculate.

    Tady je pro případné zájemce nová verze, kde ještě:

    - změnil jsem varování před překročením rychlosti na jiný zvuk, ten původní mě dost deptal
    - dal jsem pryč ten gps_signal_lost a gps_signal_low (je tam jen takové pípnutí)
    - odstranil jsem hlášení "Příští změna směru po XXX kilometrech", pokud nejde o dálnici, tam jsem to nechal...

    (Opět je mimořádně vhodné zálohovat)

    Jo a taky mi iGo vypadával,proto se chci zeptat,jestli v této nové verzi je to už všechno ok,dík
    P.S.když sem tam pak dal zpátky ten původní zvuk,tak už se to nesekalo ani nevypadávalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin Asus M-10 Změna jazyka navigace a znovuinstalace PDF prohlížeče
    Od Vidloch v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2011, 12:44
  2. Hlášení umístění radarů
    Od eduardb v sekci iGO
    Reakcí: 94
    Poslední příspěvek: 08-08-2008, 17:19
  3. Zobrazování během navigace
    Od Tofik_ce4you v sekci iGO
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 19-12-2006, 13:22