Geocachingu zdar!
Nedavno jsem to zacal taky hrat. Hledal jsem nejaky soft na presnejsi priblizeni ke cache. Hledal jsem nejaky freeware, ale s tim, co jsem nasel, jsem nebyl spokojenej. Takze vznikl GPStool (6.9.2006 prejmenovano na RichesseGPS - programu s nazvem GPStool je mraky).
Neni to jeste uplne hotovy, tak bych rad kdyby to nekdo vyzkousel v terenu (ja s tim zatim uspesne odlovil 7 cachi).
Chtel jsem, aby to umelo:
- spravovat body s pozicemi cachi
- import LOC souboru (poskytovany na strankach geocaching.com)
- ukazat smer ke cachi
- vzdalenost od cache
Melo by to umet GPSky, ktery komunikuji NMEA standardem.
Jak to pouzivat:
- Aktivovat a pripojit GPSku (pokud ji mate jako ja pres BTH)
- spusit GPStool
- pri prvnim spuseni jit na zalozku Setup a nastavit port pro GPS (zatim umi jen COM1-8) a prenosovou rychlost (nastaveni si to pamatuje, neni nutne to porad zadavat znova)
- tapnout na GPS On (dole v menu)
- Na zalozce Info muzete sledovat stav GPSky
Geocachujeme:
- Stahnout si do PDAcka LOC soubor z geocaching.com (nedelame pres RichesseGPS)
- na zalozce Points tapnout na Import, vybrat LOC soubor, tapnout na OK
- V seznamu se objevi novy bod, vybrat a tapnout na Select
- Hodi nas to na zalozku Compass, kde vidime smer k cili, vzdalenost od cile, rychlost, aj.
- A vzhuru ke cachi
Dalsi funkce:
- Tlacitko - odebira zvoleny bod
- Tlacitko Info ukaze informace o bodu
- Tlacitko + prida novy bod, pokud jsme pripojeni k GPS, tak se jako vychozi hodnoty vezmou souradnice, na kterych se nachazime
Prijimam taky navrhy na vylepseni. Traditional cache se s tim lovi dobre, ale nedavno jsem delal jednu multicache a prepocitavani souradnic jsem musel delat mimo a porad neco prepinat. To nebylo moc ok, takze tady citim jeste potrebu to vylepsit.
Feature Requests:
- podpora GPX formatu
- lokalizace
- zobrazeni na mape