Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 5 z 17 PrvníPrvní ... 3456715 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 250

Téma: RichesseGPS - freeware geocachingový a GPS software

  1. #61
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    0

    to FOXXX, detectifka
    Implicitní nastavení portu GPS u HC3300 je vcom4 (HW nic) Doporučuji ponechat, funguje s ním TT, iGO, MapTech, ozi, MapFactor, Vito II, BeeLine, GeoScout...
    Některé další nenačítají data, i když GPS spustí. Jednoduchý lék je:
    PortSpliter - vstup. port com4 4800, výstupní port com5 4800 a spustit před startem navigačního programu, kde je nastaven port gps com5. Funguje to bezchybně i u tohoto prográmku, mimochodem povedeného...
    Podobně se dá použít i GPSgate nebo GPSproxy
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    10

    mam MDA III a tak jsem zacal lecit viz pepito. Fungovalo to. Ovsem pri dalsim otevreni se RichesseGPS choval jako drive (Not running). Tak jsem pomoci PortSplitteru presmeroval com4 na com6 a opet pri prvnim spusteni RichesseGPS OK, pri druhem Not running. Kdyz jsem pomoci PortSplitteru presmeroval com4 na com7- prvni spusteni OK, druhe Not running. Co proboha delam spatne?? Zacinaji mi dochazet porty...
    Dodatek:
    Po 20 minutách se zničeho nic chytil (status Running). Na Com6 - ale na vše je prý racionálmí vysvětlení...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    17

    Řešil jsem to, řešil ale nevyřešil. Tak jsem na konec koupil za 19 euro GPSdash2 - nechápu, jak jsem bez toho mohl žít. Tím se nechci dotknout RichesseGPS - je to free a když to chodí, dělá to přesně co má, ale tohle je vyšší kategorie :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    0

    ZUBe, něco asi děláš špatně. Mně to funguje i při opakovaných startech či po resetu...com5 z Portspliteru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Citace Původně odesláno od Martin Říha
    Řešil jsem to, řešil ale nevyřešil. Tak jsem na konec koupil za 19 euro GPSdash2 - nechápu, jak jsem bez toho mohl žít. Tím se nechci dotknout RichesseGPS - je to free a když to chodí, dělá to přesně co má, ale tohle je vyšší kategorie :-)
    To je a bude odveky problem freeware. Nikdo nesponzoruje vyvoj, a proto bude vzdy pozadu za komercnim softem. Rozumnej i programator freeware musi z neceho zit Kdyby me za to nekdo platil a mohl bych na tom delat 16h denne, tak to bude taky nekde jinde. Lec v RichesseGPS je dohromady asi tak tyden prace. A to, co jsem chtel, aby to delalo, to uz dela (ale taky vim, ze to neni dokonaly...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    OT: duhovej_vil: tesat do kamene Kdyz mi ted nedavno psal jeden zklamany uzivatel GPSAuto z Belgie, ze pry jezdi ustavicne mezi Holandskem, Belgii a Lucemburskem a vsude jsou jine limity, tak jsem ho sice utesil, ze prepinani profilu planuju do dalsi verze, ale jestli to vubec bude tenhle rok nemuzu slibit, a on odpovedel ponekud nastvane "Thats what often happens... someone makes a good programma half working and then no interesting anymore...", no nezabil bys ho? (Tak jsem mu aspon odepsal "Heh ;-), GPSAuto has more than 10.000 downloads, I was developing it with community of users on our forum so there are hundreds of users who use it daily with no problem. I understand that for you is this missing feature very important but it was not required until now and that's all")
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    OT: To je jeste docela dobry, me treba chodi maily typu: "Nefunguje to." A nic vic. Nektery experti dokonce ani nenapisou nazev programu. Jindy mi zase radi, jak to mam naprogramovat, kdyz pendrek vedi, jak je to udelany a proc je to udelany tak, jak je to udelany. No a to ani nemluvim o mailech, kdy po me chteji info, jak to nainstalovat, a pritom to mam napsany u sebe na webu. Proste povidani na dlouhy (nejen) zimni vecery... Ale ja to beru sportovne :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    Zdravíčko

    Zatím jsem prográmek na primární účel sice nepoužil, ale takové to lehké pobíhání po zahradě monitoruje pěkně ... takže se těším, až se vrhnu na nějaký lov cache ... už jich mám pár vybraných
    Jen jsem při testování natrefil na problém s ukládáním aktuální pozice.
    Používám souřadnice ve formátu DD MM SS.SS Když v "Points" klepnu na "+" za účelem uložení zadání aktuální pozice jako bodu, uloží se tato jako DD MM 00 ... jednoduše ignoruje vteřiny. Pokud přepnu do formátu DD MM.MMMM, uloží polohu přesně, ale stačí přepnout do DD MM SS.SS a pokusit se zobrazit "Info" o tomto bodu a vteřiny jsou zase ty tam a tedy poloha se zase změní. Snad to není zamotané ...

    RichesseGPS 1.0.2
    HP iPAQ hx4700 (WM5)

    Tož asi tak

    J.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Vyzkousel jsem:
    - nastavit format souradnic na DD MM SS
    - zalozka Points, tap na +
    - vidim, ze se mam sekundy nenulovy
    - ulozim
    - dam info o bode, sekundy jsou porad nenulovy

    Muzes se podivat, jestli se na zalozce Info zobrazuji souradnice ok? Tedy jestli tam mas nejaky sekundy nebo zda jsou taky nulovy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    Tak jsem si to rozjel a udělal pár screenshotů:
    obr1 .. vteřiny zná a jsou nenulové
    obr2 .. při pokusu o uložení zmiznou
    obr3 .. při navigaci je vidět, že tam fakt nejsou
    obr4 .. změním nastavení
    obr5 .. opět ukazuje rozumné souřadnice
    obr6 .. a i je tak ukládá
    obr7 .. při navigaci je vidět, že to sedí
    obr8 .. a to i po přepnutí do "problémového" formátu
    obr9 .. ale při editaci vteřiny mizí ...

    verze Rgps je 1.0.2 ... WindowsCE 5.1 (tedy WM5) ... zařízení již uvedeno výše.

    Ještě jsem si všiml jedné pravidelnosti ... v menu "Info" píše "Satelites: X used, Y in view" a Y je vždy o jedna vyšší než počet zobrazených sloupečků se signálem ... předpokládám, že toto je taky nějaká moje podivná anomálie

    Asi se naprdnu, a zkusím to na WM2003 ... ale zatím se mi moc naprdnout nechce
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00206097_rgps-screenshots-javim_pmEu.jpg 
Zobrazení: 32 
Velikost: 46.8 KB 
ID: 6199  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    Tak už jsem se naprd ... a ve WM2003 to chodí dobře ... jen mám ještě trochu hokej v těch sloupečcích
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od zub24
    mam MDA III a tak jsem zacal lecit viz pepito. ...
    dnes jsem to definitivně pomocí PortSplitteru rozchodil. Díky autorovi za to, že si dal práci a tuto užitečnou utilitku vytvořil a podělil se o ni...a Pepitovi za trik s portem
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    52

    Mel bych jeden dotazek ohledne tohoto programu. Existuje verze 1,03? ze mi nejde stahnout tak jestli je problem nekde na ceste nebo mezi zidli a klavesnici. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Ne, jeste neexistuje, ale dela se na tom...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    52

    Tak to se omlouvam ja jen ze jsem ji videl uz na strankach. Dnes jsem program testoval a naprosta spokojenost. Jen jestli by neslo zapracovat do dalsi verze aby zakazovalo pdacku vypinat obrazovku.A jeste jedna takova vychytavka by se hodila a to export waypointu. Ale i kdyz by zadna dalsi verze nebyla tak ja jsem fakt hodne spokojenej uzivatel.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 17 PrvníPrvní ... 3456715 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. RichesseGPS pro HD2
    Od MilaCzeque v sekci HD2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 10:06
  2. Reakcí: 66
    Poslední příspěvek: 20-09-2009, 10:23
  3. RichesseGPS
    Od Mashe v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 06:06